VOLTA A CATALUNYA 2020 PER MARCEL MOR (KM0 PONENT CICLISME)

PERSEGUINT LA LLIBERTAT (PENSAR EN NOUS REPTES)

 

En el moment complicat que vivim, els records del que hem assolit ens ajuden a imaginar reptes nous que ens motiven a no perdre l’espurna d’il·lusió.

 

I tenir gent excepcional, amb nosaltres, que els duen a terme amb senzillesa, humilitat i il·lusió pot fer que els vulguem compartir amb els altres.

 

En Marcel Mor ens explica amb senzilles paraules com va ser la vivència aquest estiu d’un repte personal i espectacular:

 

“La Volta a Catalunya en bicicleta ha consistit en recórrer les carreteres perimetrals de Catalunya.

El recorregut ha constat de 1000 kms i els he repartit en 5 dies (una mitjana de 200kms al dia).

El primer dia sortida d'Artesa direcció Pirineus, pujant l'Alt de Fontllonga, Coll de Perves i el Port de la Bonaigua i acabant etapa a Esterri d'Àneu (225kms i +4200).

El segon dia sortida direcció Sort per encarar el Port del Cantó (20kms al 5%). Un cop coronat baixada ràpida fins a la Seu d'Urgell per començar a pujar el que seria el segon port de muntanya del dia. Seguint la carretera arribo a Puigcerdà, enfilo direcció Alp la pujada cap a les pistes d'esquí de la Molina. La carretera segueix pujant fins als 1900m, moment que corones el Coll de la Creueta, amb vistes espectaculars al Pedraforca. L'etapa l'acabo a Ripoll (180kms +2900).

La tercera etapa s'endinsava per la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Alt Empordà per arribar a Empuriabrava. Un cop allí vaig resseguir la Costa Brava per carreteres espectaculars amb vistes al mar. Una etapa amb menys desnivell que les dues anteriors però amb el punt de duresa suficient a causa dels tobogans de la costa gironina (220km +1800).

La quarta etapa era la que menys desnivell tenia, però no li podia perdre el respecte. La intenció era avançar tant com pogués per, l'endemà, completar la volta.

El dia s'aixecava tapat i alguna gota em va caure abans d'arribar a Barcelona. Era diumenge i em vaig creuar amb molts grupets ciclistes. Bona part de la etapa vaig compartir pedalades amb gent que afluixava el ritme per preguntar-me què feia i cap a on anava. Finalment, l'etapa l'acabo a Hospitalet de l'Infant, després de 190kms i +1200m.

L'últim dia havia de ser un pur tràmit, però el fort vent em va fer esforçar-me de valent des de bon principi. Tot i això, el saber que estava a prop de casa i que aquell mateix dia hi arribava em van donar molta força per no desistir i aconseguir arribar a Artesa de Lleida i tancar el cercle que havia iniciat dies abans (185kms +1800).

Una experiència molt xula que em va permetre descobrir parts de Catalunya amb un encant terrible i que de ben segur tornaré a visitar”.

 

 

#Lleida #activitatfísica #córrerlleida #corredorslleidatans #igerslleida #km0ponent  #reptes  #ciclismekm0ponent #suspensioesport #esportessolucio #covid

 

Deixa una resposta

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies