La novena Marxa Popular del Segrià reuneix prop de 2.600 persones

Els participants s’han repartit entre els tres itineraris que ofereix la marxa, d’11, 22 i 35 quilòmetres

La novena edició de la Marxa Popular del Segrià, organitzada per Km0 Ponent, ha reunit avui gairebé 2.600 participants. L’esdeveniment, amb sortida i arribada al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, ha estat valorat molt positivament pels caminadors i corredors que han completat algun dels tres itineraris que ofereix.
Els participants podien escollir entre la ruta Calàndria, d’11 quilòmetres, la Ganga, de 22, i la Xurra, de 35. La sortida ha estat esgraonada, des de les 7.30 hores fins a les 9, i els recorreguts es podien fer caminant o corrent. Al llarg del trajecte, l’organització ha instal·lat nombrosos avituallaments, tots ells sota el criteri d’oferir aliments saludables i productes de proximitat, reduint la presència de sucre i sense begudes carbonatades.

S’ha ofert fruita, entrepans amb opció vegetariana, coca d’espelta i xocolata i coca de recapte a l’arribada. Per beure, hi havia aigua i sucs. En la línia de ser una marxa cada vegada més sostenible i minimitzar la producció de residus l’impacte sobre l’entorn, enguany no s’ha donat got. Els caminadors i corredors estaven prèviament avisats i duien el propi got o ampolla. A més, podien beure amb els tradicionals sillons de verdú que hi havia a cada punt d’aigua.

La marxa no hauria estat possible sense la col·laboració de mig centenar de voluntaris, entre els quals els organitzadors han destacat els col·lectius de Castellers de Lleida i Aspros, que juntament amb els socis de Km0 Ponent, han treballat durant tot el cap de setmana perquè la marxa fos un èxit.

El president de Km0 Ponent, Oscar Rodríguez, ha destacat l’absència d’incidents durant la marxa i la satisfacció dels participants, a banda d’agrair la col·laboració de tots els amics, voluntaris, les institucions i patrocinadors que han fet possible la marxa.

La Marxa Popular del Segrià forma part del circuit de marxes saludables Marxa.cat, també organitzat per Km0 Ponent i que inclou vuit marxes en diversos municipis al llarg de tot l’any. La primera va ser el 15 de gener i acabarà el 22 d’octubre. La propera cita del Marxa.cat és la Marxa Popular del Baix Sió, el 30 d’abril a Montgai.

Km0 Ponent

 

 

Deixa una resposta

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies