Presentació del circuit de marxes saludables de ponent, que comença diumenge a la Granja d’Escarp

Avui s’ha presentat a la Diputació de Lleida el projecte Marxa.cat, que neix de la unió de sis marxes populars que volen fer més explícita una aposta clara i pública entorn els hàbits saludables –pràctica de l’esport i alimentació saludable- i el compromís de respecte amb el nostre entorn.

La presentació del projecte ha estat acompanyada del diputat de l’àrea de Promoció econòmica, Enric Mir, que ha donat suport a la iniciativa i ha destacat que la Diputació comparteix molts objectius del circuit com són promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivar uns hàbits saludables i promoure el coneixement i respecte el nostre entorn. Han acompanyat l’acte també un representant de cada marxa.

El president de Km0, Oscar Rodríguez, ha explicat que Km0 Ponent organitza des del 2009 la Marxa Popular del Segrià, la marxa popular més participativa de ponent i una de les més grans de Catalunya, amb prop de 3.000 participants, amb uns valors ben identificats amb la cultura, els hàbits saludables, i el compromís amb el territori. A més ha afegit algunes dades d’aquesta marxa a tenir en compte “vam tenir participants d’entre 5 i 85 anys, i vam ser un 63 % de dones.

El director del Marxa.cat, Jordi Carol, per la seua banda ha destacat que el circuit també tenia com a objectiu donar valor al concepte de marxa popular, entesa com a activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure i per tant pensada tant per atletes com caminants, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. Així mateix ha afegit que pretenia ser un de segell de garantia, de qualitat, de seriositat i empatia cap als participants.

marxacat

Tot seguit el mateix director del Marxa.cat ha destacat els principals característiques compartides de les diferents marxes, de les quals destaquem que hauran de ser no competitives, de ritme lliure, és a dir, es podran fer corrent o caminant, tindran almenys un circuit reduït i sense dificultats, hauran de reduït els sucres, sobretot de begudes i llaminadures, oferiran esmorzars alternatius pels celíacs i pels vegetarians, tindran un sistema d’inscripcions almenys on-line i es retiraran els possibles residus del circuit un cop acabada la marxa per tal d’evitat qualsevol perjudici de l’entorn natural.

En el seu torn, Simeó Fuentes, subdirector del Marxa.cat ha detallat el calendari del Marxa.cat 2016.

  • 6 de març a la Granja d’Escarp, marxa senderista del Baix Segre
  • 3 d’abril, Lleida, Albatàrrec, Alfés i Artesa de Lleida, la marxa popular del Segrià
  • 17 d’abril a Els Omellons, la marxa de les Cabanes de Volta
  • 24 d’abril a Montgai, la marxa popular del Baix Sió (novetat)
  • 9 d’octubre de Lleida a Almacelles, la marxa solidària Pla de Ponent
  • 23 d’octubre a Montoliu de Lleida, la marxa de tardor (novetat)

marxa-baix-segrePer acabar, Manel Solé, Alcalde de la Granja d’Escarp i organitzador de la marxa senderista del Baix Segre, que serà el tret de sortida del circuit el proper diumenge ha destacat que l’efecte del Marxa.cat ja es feia notar al ritme d’inscripcions, així ja s’havien assolit els 350 inscrits, cosa que feia pensar que se superarien amb facilitat els 500 participants d’altres edicions. La marxa oferirà fins a quatre recorreguts.

Deixa una resposta

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies