Un nou tipus de dopatge

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2020

  Pucurull
  Participant

  Realment i pel que sembla, el dopatge és un assumpte de molt difícil solució.

  Fins i tot es diu que, a mig termini, el dopatge no consistirà en l’administració de substàncies, sinó en una pràctica més sofisticada i de més difícil detecció: ni més ni menys que en la modificació genètica dels esportistes.

  Llegeixo -d’un article escrit pel metge Ignacio Romo, al diari Público d’avui- :

  “L’amenaça del dopatge es centra en injeccions de preparats que modifiquin la informació genètica de les cèl·lules de l’atleta i siguin capaçes de sintetitzar hormones de forma permanent que generin massa muscular allí on es necessiti.

  Segons estudis recents, aquesta darrera varietat aconseguiria augmentar la força muscular d’un esportista en un 27%…sense cap tipus d’entrenament.

  Pensem, per exemple, en un atleta de 100 metres que desitgi augmentar la seva massa muscular en els quadriceps per millorar la seva velocitat punta. Avui en dia ha de realitzar entrenaments amb peses, multisalts, i series de velocitat a la pista. En un escenari futur, aquest corredor podria administrar-se alguna cosa semblant a una vacuna genètica dirigida específicament a desenvolupar un múscul determinat, sense afegir pes en cap altre part del seu organisme.”

  Déu ni do.

  :(

  Pucu

  #9930

  Enric
  Moderador

  Amic Pucurull:
  Et remeto al fil que vas obrir com a Dopatge i esport. En un post meu, comento
  "Fa dos anys, en un congrés de tecnologies de l’ esport, (veure – http://www.netsportis.net – congres "Technological and Socila Innovation in Sport") un americà ens va presentar un llibre i un sistema nou i de futur: El dopping… GENETIC. Fa fins i tot, por. "
  ES EL FUTUR :(

  #9932

  Pucurull
  Participant

  Enric,

  Sí, sí, noi. No recordava que ja t’hi vas referir.

  És a dir que la cosa ve de lluny.

  On anirem a parar!
  :D

  Pucu

  #9949

  Enric
  Moderador

  Admirat Pucurull, el tema es molt interessant, com tots els que inicies. T’ho agraeixo.

  Pots tenir l’ hematocrit alt, es veu. Pots trobar substàncies anormals. Pots detectar persones frecuentan malas compañias. Però… l’ ADN es personal e intransferible. Només es pot detectar si tens un ADN de referència del mateix subjecte, i suposo que no faran una prova prèvia a tots els esportistes del mon, encara que:
  1- Els costos no poden ser barats
  2- Fa falta una identificació exacta del codi/s a modificar.

  El temps parlarà però crec que encara ens queda lluny. Encara que si en lloc dels ianquis pensem, p.ex. amb els xinesos, ja no se que dir.

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.