TOTS SOM PARÍS.

 • Autor
  Entrades
 • #40266
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Hola Km0’s.

  Amb molta preocupació i tristesa crec veure com la nostra feble humanitat camina a les fosques pels tèrbols passadissos de la realitat que ens copeja i ens fa patir.

  Massa sovint penso que no hem après res de res. Res important, almenys.

  A rel dels recents i cruents atemptats terroristes a París, el món es debat entre la estupefacció paralitzant, la més estúpida de les ignoràncies i la encara més estúpida necessitat de de reaccionar amb una suposada dignitat sense tenir en compte ni l’oportunitat ni els efectes reals d’aquesta reacció.

  El president Hollande, que segurament és una bona persona, no ha aconseguit mai passar d’una valoració molt discreta per part de la ciutadania francesa. Tampoc ha aconseguit, ni ell ni els altres líders polítics europeus actuals, superar les incerteses sobre el futur de la mateixa Europa, la seva unitat, la seva viabilitat i la prosperitat de tots els seus ciutadans.

  I no és d’estranyar. Contra el que creu la majoria, jo estic convençut de que la feina de polític és la més difícil, sacrificada i poc agraïda de totes. L’entorn, la realitat, la condició humana i no sé quantes coses més, fan que tot, en general, acabi sent molt complicat.

  Doncs bé, al president Hollande li va faltar temps aquella tràgica nit de divendres per proclamar solemnement que “estem en guerra”.

  Ja ho té això aquest president. Les formes, la pompa i la grandiloqüència el poden. Es troba més còmode i segur proclamant la guerra en un discurs televisiu al costat d’una bandera amb un posat molt seriós, que analitzant la crua realitat que invadeix l’extraradi de les seves ciutats o discutint com fer front a la nova crisi humanitària dels refugiats que creuen les nostres fronteres. I només poso un parell d’exemples.

  Han passat molt pocs dies i ja sembla que tenim preparada una nova gran aliança que amb mà de ferro farà sentir tot el seu immens poder sobre els ja molt castigats paisatges de l’Orient Mitjà.
  Les planes, els turons i les ciutats de Síria o Iraq continuaran escoltant, segurament amb més força encara, l’esclat de les bombes confonent-se amb els crits dels culpables i dels innocents, les crides a l’oració de les mesquites i la remor repetitiva de les veus dels nens recitant l’Alcorà a les madrasses.

  El que va passar a París va ser molt greu i no ens podem quedar amb els braços creuats. Estic d’acord. S’ha de perseguir i castigar als culpables sense contemplacions. L’Estat Islàmic és un perill imprevisible que pot generar efectes devastadors a tot el món. Ho hem d’aturar. Sens dubte.

  Però això no ho podem fer des de la ignorància, la subjectivitat i la falta de rigor. Tenim molts exemples recents que ens han de fer meditar i treure’n les conclusions adequades.

  També tenim un deute amb les víctimes, amb tots nosaltres i les noves generacions per intentar fer un món millor, més segur i més just. Una gran responsabilitat que no podem malmetre frívolament.
  Ens podem equivocar algun cop, però no ho podem fer sempre i anticipadament.

  Que tinguem sort !

  #40270
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Hola Km0’s.

  Desprès d’haver escrit “l’article” anterior, l’amic Abel (Cargol) m’ha fet arribar un vídeo molt interessant que aporta molta informació històrica al tema del qual estem parlant.

  Tot el que es diu en aquest vídeo de manera molt ràpida i molt enginyosa, és rigorosament cert. Sembla tot molt complicat, un autèntic caos, però només és un resum. La veritable realitat de tot l’Orient Mitjà, incloent els territoris aparentment no conflictius, és encara molt més complicada i enrevessada.

  Un autèntic malson històric on ningú es pot declarar innocent del tot.
  Més aviat : tothom culpable.

  Us recomano que ho visualitzeu almenys un cop, i si teniu prou paciència, que ho feu un parell de vegades.

  Davant la incertesa que tots podem sentir davant el que esta passant al món, i la cruesa de futurs esdeveniments que es poden produir, crec que és bo i necessari tenir aprop informació el més veraç i objectiva possible. Una cosa que lamentablement no sempre ens arriba pels canals…habituals.

  VÍDEO

  Salutacions.

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.