Tirades llargues si o no?

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2478
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Des de fa un temps, hi ha un autèntic debat en diverses webs d’internet i revistes sobre sí s’han de fer, o no, tirades llargues per preparar una marató.

  Hi ha qui diu que si, i qui diu que no.

  El darrer que n’ha parlat ha estat en Nacho Càceres, que en una recent entrevista que li ha fet el metge i periodista Ignacio Romo ha dit, textualment:

  “Als corredors populars els recomano que no facin mai tirades de més de dues hores. I que s’oblidin dels quilòmetres”.

  En l’entrada de l’entrevista, el periodista diu:

  “Segueix la polèmica. El debat sobre les ‘tiratges llargues’ està de moda. Els fisiólegs, els entrenadors, l’elit, desaconsella que es facin sessions llargues. Per contra, els corredors aficionats, reclamen la utilitat de córrer dues hores i mitja, fins a tres hores, per guanyar confiança de cara al gran repte. Els primers s’escuden en la ciència i en el coneixement dels problemes musculars. Els segons, en la seguretat mental necessària per a enfrontar-se a aquest rival, els 42 quilòmetres.”

  Nosaltres què en pensem?

  Pucu

  #20391
  Avatar
  homedferro
  Membre

  Bon tema Mestre

  Des del meu punt de vista, penso que les tirades llargues, sempre parlem de llargues quan sobrepassin les dos hores, dos hores i mitja i/o els 30 quilòmetres, són necessàries segons les capacitats de cada corredor.

  Un corredor que pugui fer la marató en menys de tres hores, no crec que necessiti pas fer tirades de més de dos hores, bàsicament, per que en aquestes dos hores ja haurà fet una saca important de kms.
  En canvi, un novell o corredor no tant capacitat, penso que li anirà molt i molt bé enfrentar-se al repte de superar les 2:30 o arribar als 30kms per conèixer i experimentar com reacciona el seu cos a aquests esforços i abituar-lo.

  Jo personalment, HE de fer dos tirades de 30 o més de 30 per, si més no, mentalment, presentar-me amb cara i ulls a la sortida!

  #20394
  Avatar
  Jordi Codony
  Participant

  Jo, com tu, HOMEDEFERRO, també penso que fer 2 ó 3 tiradetes de 30 Km, et dona seguretat de cara a una MARATÓ.
  Però veig que cada cop més, estem pendents de coses externes a nosaltres mateixos: cronos, “fure runers”, articles, opinions d'”entesos”, etc.
  No dic que no tinguin la seva importància, però penso que lo fonamental és aprendre a escoltar-nos i a sentir el propi cos.
  Aixó, a mig (o curt) terme, ens farà gaudir del moviment i de passada, evitarem (en gran part) les temudes lesions.
  Si estic massa cansat: descanso.
  Si estic descansat: em canso.
  FILOSOFIA BÀSICA.

  Fins diumenge KILOMETRAIRES.:cheer: :cheer:

  #20406

  Bona tarda!

  A la revista runner’s del mes d’abril hi ha un article interessant sobre les tirades llargues. Una de les coses que diu, que és millor fer dos dies seguits dues tirades de 20 km al ritme que faries la d’un dia a 30 km. Segons posa, l’esforç acumulat serà similar al de la sessió més llarga i el quilometratge acumulat més gran.

  Jo personalment crec que per preparar una marató va molt bé fer un parell de tirades de 30 km, així acostumes el cos a patir una mica tan físicament com mentalment. De moment només he fet una marató, per tant tampoc puc opinar massa….

  Salut!

  #24807
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Desenterro el fil: al fòrum de la web amiga, carreraspopulares , hi ha un tema sobre l’assumpte del qual en parlàvem fa uns mesos. I un habitual dels seus foristes, de nom Dragon, entrenador per cert, fa una aportació que a mi em sembla molt interessant. Diu el següent:

  “Jo cada vegada tendeixo a simplificar més els entrenaments, però hem arribat a un punt, que a causa de la multitud de “gurus” que escriuen en les nombroses revistes que hi ha, sembla que el miracle hagi obrat, i ja es pugui entrenar fins i tot sense entrenar.

  No fa falta fer quilòmetres setmanals perquè et cremen; no fa falta fer tirades llargues per a la marató perquè et cremen; no fa falta fer qualitat per aconseguir marques perquè et cremen; fins i tot no fa falta entrenar gaires dies.

  No sé, jo cada vegada entenc menys les coses, i cada vegada entenc menys a la gent, perquè en el fons, a mi el que m’agrada és córrer, i com més millor. Si puc córrer 6 dies ho faig, per molt que un pla miraculós de 4 dies aconselli que no, perquè el que m’agrada és córrer, i no fer-ho és una putada. I si alguna vegada faig 4 dies, o 3, o 2 o cap, serà per la família, el treball, o lesions, no perquè ho digui una revista”.

  Hi estic absolutament d’acord.

  De si és o no necessari fer tirades llargues per preparar una marató és un tema del qual en parla tothom.

  Ve de gust tornar a fer-ho, ara que s’acosta la marató de Barcelona?
  :)

  Pucu

S'està mostrant 5 entrades - de la 1 a la 5 (d'un total de 5)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.