Rodatges progressius

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2047
  Avatar
  albertbo
  Participant

  Rodatge progressiu: començar lent i anar augmentant el ritme fins al final de la sortida, en diferents trams de temps.

  Sembla que hagi descobert la sopa d’all, però això és molt vell. Passa que jo no ho havia practicat mai, feu-vos-en creus si voleu. Ara que m’hi he endinsat ho trobo fantàstic. Em sembla que em poden fer millorar força.

  És fantàstic estar, com avui, rodant una monòtona hora a 5’30” per anar agafant el ritme que el cos demana realment, i acabar bé a 4’30”.

  Això després de les sèries d’ahir i després d’un dinar no massa adequat, atlèticament parlant.

  Quina és la vostra experiència ? En feu, de rodatges progressius ? Creieu que són "qualitat" ?

  #10636
  Avatar
  Arctos
  Participant

  Bones,

  Jo parlarè des de la meva total ignorancia en aquest tipus de rodatges. No tinc rellotge que m’indiqui el ritme que porto i el pulsometre i les sensacions no son totalment objectives per aquest tipus de entreno.

  Jo crec que si tu creus que t’ajuden a millorar doncs segur que ho fan….si et motiva això segur que et beneficia. A més només pel fet de sapiguer dosificar les forces, per anar progressivament pujant el ritme, ja és un punt al teu favor…..dosificar és el secret en quasibé tots els esports individuals.

  Un consell, no és massa recomanable fer dos dies de qualitat, si el dia abans fas series lo millor és sortir a estirar cames o fer algo suau. Potser et senties molt fort i motivat per tornar-te a "castigar" però a vegades el cap s’impossa al cos i no deixem assimilar el entreno fet.

  No se on vaig llegir que l’entrenament és fa desprès de suar, es a dir, de res serveix entrenar molt bé si desprès no assimilen l’exercici fet, cal menjar, estirar, descansar i dormir. Un bon esportista a més dels entrenos controla l’alimentació, les hores de dormir, la qualitat d’aquestes i mai s’oblida dels estiraments….sembla que això sigui només per professionals però nosaltres també som atletes.
  Hi ha una frase que diu "el nostre cos no és un temple, és un laboratori, així que experimenta amb els límits" aquesta frase és perfecta per els entrenaments ja que podem més del que fem però quan no estem disfrutant del nostre esport cal cuidar aquest cos com si fos la vuitena meravella del món.

  Toma parrafada que he deixat anar 😳

  Salut

  #10640
  Avatar
  xavi19
  Participant

  bona nit arctos,

  jo t’explicaré el que és un rodatge progressiu, és el que em fet aquesta tarda, dius que no portes rellotge per mirar els ritmes que portes, però jo si que en porto i t’explicaré com ha anat avui

  quan he sortit de casa he anat cap a la canalització i quan per sorpresa (molt agradable) per a mí t’he trobat, portava uns deu minuts de rodatge a 5′ km aproximadament

  quan he arribat a casa he vist que la mitja de l’entrenament era de 4’35, i que durant aquest he anat mirant el rellotge i veient que cada cop que el mirava anèvem més de pressa, 4’20, 4’10, 4′, arribant a 3’45 al punt més ràpid

  em sembla que això ha estat un rodatge progressiu, no creus?

  salut

  #10643
  Avatar
  Arctos
  Participant

  Bones,

  Xavi19 gràcies per la informació….soc tan ignorant en això del córrer que ni m’adono de lo que faig 🙄 . Jo només podia intuir que anava per sota de 4:20min/km i poca cosa més…..per cert m’has alegrat el dia i part de la setmana dient-me que hem rodat a 4 i inclús per sota :D

  Salut

  Pd Albertbo això dels rodatges progressius es una sobredosis d’endorfines 😉

  #10668
  Avatar
  albertbo
  Participant
  Quote:
  Pd Albertbo això dels rodatges progressius es una sobredosis d’endorfines 😉

  I tant que sí !!!!!! Em sembla que durant un llarg temps no podré passar sense… 😆 😉 😆

S'està mostrant 5 entrades - de la 1 a la 5 (d'un total de 5)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.