Rampes (prevenció, tractament i consells)

  • This topic is empty.
  • Autor
    Entrades
  • #2112

    Jordi
    Participant

    Després d’haver patit d’allò mes a la meva primera marató per culpa de les rampes, em sembla convenient obrir aquest fil.

    Agrairia qualsevol aportació relacionada amb aquest tema:

    1.Prevenció: Exercicis de cames al gimnàs, estiraments. Potser algun tipus de complement vitaminic.

    2. Que cal fer si apareixen en plena cursa: Parar i estirar, seguir corrent?

    3. Experiències: Les heu patit?. Com heu reaccionat?. Consells

    Gràcies companys.

    #12588

    Crit
    Membre

    Sals minerals a tope.

    Per esmorzar alguna beguda isotònica (sals + sucres). També venen alguns sobres d’electrolits ‘ (a les botigues santive…) en trobaràs.

    Passada la cursa una altra carregada.

    Salut

    #12595

    Arctos
    Participant

    Bones,

    La millor manera de no patir-les és no sobrepassar el ritme que un té segons els entrenos fets. Si el dia de la cursa vols fer una marca que les teves cames no han entrenat ja pots prendre lo que vulguis que les rampes les tindras segur.
    Lo de parar a estirar :?: ….he sentit de tot 🙄 , uns que diuen que si pares ja no tornes a engegar, altres que si no pares a estirar és pitjor, jo crec que lo millor es sapiguer que et funciona a tu, així que un dia d’entreno dur i sense hidratar-se i provar que et va millor estirar o no parar.
    També cal tenir en compte l’esforç que faras i hidratar-se en conseqüencia, aigua i una mica de sals minerals. Per cert el dia de la cursa millor no prendre begudes noves………jo ahir a Barcelona al final em vaig veure obligat a beure el Powerade i casi tinc que vomitar 👿 sort de les taronges.

    Salut

    #12596

    Arnau
    Participant

    Per actuar correctament amb les rampes es important saber les causes que les provoquen. M’atreviria a dir que ahir vas patir una disminucio d’electrolits (sals minerals) a traves de la deshidratacio (transpiracio i sudoracio) degut a una activitat fisica de llarga durada i en situacions climatologiques amb alta temperatura (segons diaris, hi va haver moments que vam correr a 22º).

    Davant d’aixo el millor, com en la majoria dels casos, es la prevencio. Hidratacio continua abans, durant i despres de l’activitat fisica i no només amb aigua sino amb liquids que continguin sals minerals (begudes isotoniques).

    Una altra manera d’evitar-les es diminuint el ritme de carrera, perque el teu cos t’esta dient que no es capaç de realitzar una contraccio muscular a aquella intensitat.

    Per ultim, sobre si estirar o no, hi ha varies teories i com be diu el company Arctos, n’hi haura que els anira be i d’altres que es quedaran clavats. De tota manera, si m’he de mullar, jo soc partidari d’un estirament passiu sense arribar al dolor.

    Salut i kms !!!

    #12600

    baldato
    Participant

    Rampes, me imagino que son los calambres en castellano.

    Personalmente creo que hay que echar al cuerpo algo más que agua durante la maratón. Al efecto, procuro comer algún trozo de plátano de los avituallamientos, procuré en bcn que mi apreciada y sufrida esposa me acercase una botellita de bebida isotónica a la media maratón, y cuando llegó la DEBACLE, paraba en los avituallamientos a beber en los vasos de bebida isotónica (antes no, porque si intento beber en vaso corriendo, me echo la bebida a los ojos, y siendo líquido con sal, es bastante desagradable…).

    Parar o no parar? Opinión personal: cuando empiezo a tener sensación de que acecha el calambre, o tengo un amago, procuro evitarlo (sobre todo cuando empiezo a ver gente por el suelo con la pata tiesa…). Si no tengo intención de parar procuro concentrarme en el gesto y la intensidad para que no llegue; si tengo muchas ocasiones de parar como fue en bcn, me limito a caminar un ratito tranquilamente, reponerme un poco, un, dos, tres, y a correr otro ratito, eso si, procurando no bajar de 6,30 el km 😳

    Un truco que guardo de la época de ciclista, y que nunca llegué a necesitar, aunque tuve compañeros que si y decían que funcionaba, es, con un imperdible -de los que se usan para sujetar el dorsal- desinfectado con el fuego de un mechero, por ejemplo, realizarse una serie de pinchazos en el músculo en cuestión, teniendo cuidado de cogerlo cerca de la punta para que no profundice en exceso. Esto es más fácil en ciclismo, que permite realizarlo sobre la bici en marcha, y tienes un coche de asistencia cerca que te facilita la "herramienta". Si lo habeis probado o lo probais algún día ya contareis como va.

    De todos modos creo que el mejor truco lo ha dado arctos, si estamos suficientemente preparados, y no hacemos tonterías con excesos de agua, es difícil que nos cojan calambres.

    #12650

    Enric
    Moderador

    Baldato, totalmente de acuerdo con todo lo que xpones.

    Con respecto al imperdible, está claro el mecanismo que genera el pinchazo y que reduce la contraccion muscular del "calambre".

    Es la técnica que se aconseja a los submarinistas que habitualmente no tienen un trabajo de movimiento de piernas de aleteo y que logicamente padecen esta situación con frecuencia. Además debajo del agua, la situación se agrava. La otra técnica consiste en tirar de la punta de la aleta hacia el pecho.

    El clip del dorsal vale, pero hay que acertar en la fibra contraida. Pero yo, si puedo, tiro de la aleta….

S'està mostrant 6 entrades - de la 1 a la 6 (d'un total de 6)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.