Mort sobtada

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3243
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Em permeto recomanar la lectura d’un article publicat ahir a La Vanguardia.

  Un electrocardiograma i una prova d’esforç redueixen molt el risc de la mort sobtada en les curses de fons.

  Aquest risc s’ha anat incrementant als darrers 10 anys degut a que cada cop més gent sedentària i fora de forma s’anima a fer maratons.

  Entre la població general, una de cada 500 persones pateix cardiomiopatia hipertròfica (que no sé què és, però es veu que és un problema per fer maratons). Així, una revisió tan senzilla com fer un electro i una prova d’esforç semblen imprescindibles.

  #32777
  Avatar
  fernando pifarre
  Participant

  La miocardiopatia hipertròfica, es la causa més freqüent de mort sobtada en esportistes als Estats Units (en Europa es una altra patologia). Per això aquest article de la Vanguardia fa referència a un estudi dels Estats Units.
  Es més freqüent en la raça negra i es hereditària. El principal problema que té es que en un 47% de casos no dona simptomes per la qual cosa es dificil de prevenir.
  Cal fer el diagnóstic diferencial amb “el cor de l’esportista” . Aquesta té l’avantatge que quant deixes de fer esport de fons pot revertir a la normalitat

  El que vulgui més informació pot consultar l’apartat informació de la meva pàgina web (doctorfernandopifarre.com) on hi ha un article de la Dra. Palacin, Dr. Jaume Escoda i meu on comentem d’una forma senzilla les 16 causes més freqüent de mort sobtada (no sols la miocardiopatia hipertròfica). També a l’apartat conclusions expliquem tal com diu els prestigiós Dr. Brugada que cal fer per previndre la mort sobtada. Sembla ser que Itàlia ens dona una lliçó en aquest tema. Actualment, i una vegada s’ha produit morts sobtades en una família s’estila molt fer estudis genètics.Fa poc mesos va morir a Balaguer una nena a la clase de natació del institut. En aquesta família també es va donar pocs mesos abans una altra mort sobtada. No fa molt jo vaig fer una prova d’esforç a una cosina d’aquesta família i el primer document que em va donar la família va ser l’estudi genètic d’aquesta nena. El principal inconvenient d’aquest estudis malgrat la senzcillesa de fer-lo (moltes vegades es una mostra de saliva o gota de sang) es que són cars. Aquesta propera setmana tinc una entrevista amb un laboratori per veure si hi ha alguna manera de fer aquest estudis genètics a Lleida.

  #36132
  Avatar
  fernando pifarre
  Participant

  En menys de 15 dies dues morts sobtades i les que no coneixem

  #36145
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Fernando, llegit així m entren ganes de fer-me professional dels escacs. ;)

  Hi ha molt debat i molt a pensar en aquest tema. I molts ignorants que opinen, quan en realitat el seu coneixement i experiencia es fonamenta en el control del seu colesterol i l excés de quilos. Sovint penso que la “opinió” que donen s’ origina en la frustració.

  En tot cas, i saps que predico amb l’ exemple, una prova d’ esforç com cal, COM CAL, és important, molt, imprescindible. Properament a la meva filla n’ hi han de fer una…

  De tant en tant, pot ser no anual, considerant les conseqüències dels canvis que produeix el mateix entrenament i el creixement, tornar a fer-la

  Si no et sap greu, et demanaré hora per la meva filla, que ara s’ inicia en un esport en el que la fatiga es part important. Lo dicho: predicar amb l’ exemple i una revisió com cal. Mirant que el subjecte pot fer esforços fent un esforç.

  Fernando, gràcies

  Salut i Vida!

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.