Medalles d'or massis

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2250

  Pucurull
  Participant

  Ha de ser veritat que la crisi econòmica no és tal per a nosaltres. Perquè si no no m’explico que Espanya ofereixi 94.000 euros als esportistes olímpics per una medalla d’or als Jocs de Pequín, mentre que el Japó, una de les potències mundials, només n’ofereixi 17.000; o Alemanya, un altre dels del G8, 15.000.

  Però a banda que pugui semblar-me bé o malament que un esportista espanyol pugui obtenir els cales que diuen, aquests 94.000 euros suposa un 25,3% més del què se’ls hi va donar fa quatre anys a Atenes per una mateixa medalla.

  Un 25,3% d’augment en quatre anys contrasta amb el 14,8% d’IPC acumulat en aquest mateix temps, que ha estat la mesura per augmentar els salaris i pensions dels ciutadans de a peu. I pel fet que els diners que rebran són diners públics (els que es recapten de tots nosaltres), l’increment significa un greuge comparatiu majúscul.

  :(

  Pucu

  #15644

  Saltamartí
  Participant

  M’agradaria saber quins impostos tenim a diferència dels altres països.

  "No és oro todo lo que reluce" diran els condecorats.

  Això serà com la famosa trampa dels 400 euros a deduir per l’any que ve. Tots els que ja els retornaven tot el pagat, ara es queden igual. Seran els que tenen hipoteca tenen fills, padrins i molts deutes precisament els que ho necessiten els que només dels 400 euros els 200 els han cobrat anticipadament, però representa que ja els hi tocava perquè ja els hi tornaven tot el que pagaven.

  Ja us ho dic. No és que donin tant el que passa és que en saben més de màrqueting. Els espanyols som molt bons amb màrqueting. Segur que no trobarem la trampeta. Busqueu que no la trobareu. Els que recullin les medalles millor que no es gastin res.

  Salut!

  #15645

  Arctos
  Participant

  Bones,

  No tinc ni idea del tema, però potser com els del futbol no s’han classificat per les olimpiades, igual ara els sobra pressupost i han decidit pujar als esportitstes de veritat les primes. :mrgreen:

  Prefereixo que donin aquestos calers als medallistes que acabi a les butxaques de qui no s’ho mereix, tipus directius de les federacions, secretari de l’estat per l’esport, membres del COI, membres del COE i no continuo que la llista de "sangoneres" és interminable.

  Tenint en compte que la majoria d’esports olímpics son minoritaris i que només cada quatre anys tenen "ingressos" tampoc ho trobo tan malament…..ja se que tenen beques ADO però amb alló poca cosa fan més que mal viure.

  Salut

  #15650

  Pucurull
  Participant

  xavvier, Arctos,

  Estic molt d’acord amb el què dieu.

  Però, ¿veieu lògic que la mateixa Administració que fa servir els percentatges de l’IPC per recomanar moderació salarial -ajustant els sous i les pensions a l’esmentat index des que el món és món-, incrementi més d’un 25% els diners per una medalla en 4 anys?

  Aquesta, en realitat, és la meva denúncia.

  I em seria igual, donades les barbaritats que guanyen els esportistes d’elit, que els diners per una medalla olímpica fossin deu vegades més alts. La qüestió és que, llevat d’alguns privilegiats, a la massa treballadora i als pensionistes no se’ls augmenta, ni de bon tros, un 25,3% en quatre anys.

  A propòsit, Alemanya pagarà el mateix per les medalles que a Atenes’04. Potser ells en saben més que nosaltres de la cosa social i de l’equitat.

  Pucu

  #15651

  Saltamartí
  Participant

  Pucurull,

  Tens raó, el què passa és que les dedicions econòmiques de l´estat van relacionades amb la micro i macroeconomia. Sempre subvencionaran el que després obtindran algun benefici econòmic.

  Perquè a Catalunya els Toros res de res? Perquè no hi ha sortida econòmica no pas perquè no sigui ètic mal tractar una bèstia :twisted:.

  Tenim un hort, regarem més la hortalissa que ens proporcionarà més menjar, no?.

  si incrementen les subvencions als pensionistes serà perquè preveuen que se’ls gastaran en turisme (per exemple).

  Total, si sobre pasta millor que els hi donin als esportistes d’elit, segurament que ja hauran previst on se’ls gastaran, i així mourem el diner.

  Vinga que els seguidors de l’esport, estarem contents. Donaran més esport per la tele. aaaaaaa, veus ja hem trobat un perquè.

  Qui hi guanyarà més en aquest augment?

  Jo no se res de res, que no he llegit la notícia, però vaig sentir un comentari d’un patidor que finalment el van acceptar, espero que guanyi alguna cosa.

  Salut!

S'està mostrant 5 entrades - de la 1 a la 5 (d'un total de 5)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.