Marató de Sables 2008

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2153

  Sed
  Participant

  MARATÓ DE SABLES- Retrovament amb els valors més primaris.

  La marató de Sables comença amb un somni impossible d’adolescent. Però ara farà un any va començar el projecte, juntament amb el Xavi Sahuquillo i Marc Fernández de les Borges Blanques. Amb la sol•licitud d’informació, la presa de contacte amb esponsors, amb la preinscripció i pagament al setembre del 2007, la idea esdevenia més que un somni.

  La cursa és un procés d’aprenentatge on descobrir nous material tècnics per utilitzar i aliments , com els liofilitzats, és tot una novetat per un corredor popular. Després de conèixer materials, toca disminuir el seu pes aconseguint la mateixa utilitat o en el cas del menjar, reduir pes sense disminuir el número de calories. Cada passa ha esdevingut una victòria.

  Sables no sol és córrer 245 km, portant lo més bàsic en una la motxilla d’uns 10 kg a l’esquena, amb temperatures de fins a 48 ºC. Amb etapes de 31 km a 75’5 km La cursa és molt més que un esforç físic. Sables és un retrovament amb els valors més primaris. Saber valorar les coses materials és més fàcil quan un no té res i està en mig del no res. Allí la gent no viu, sobreviu a lo inert. Les categories socials despareixen quan tothom parteix amb 14000 Kcl i poca cosa més .

  Un dels tresors de l’Àfrica és el temps, allí trascórrer sense pressa, i els dies no tenen nom. En una conversa amb dos nois de la zona, el Mohamed té tots els signes de pobresa, però no ens demana res material, només 5 minuts del nostre temps, per conversar i intercanviar experiències.

  L’estat de necessitat fa que les persones siguem més simples, els gestos, les mirades, un somriure, són més que un mitjà de comunicació no verbal. Provoquen llaços d’unió entre les persones difícils de trencar. Serveixen per animar-te i per ser còmplice d’igualtat en la immensitat del desert.

  Compartir es converteix en un signe de riquesa personal, la duresa de la prova et porta a una lluita contra la natura però com deia en Luis Guerrero, un company mexicà, el patiment és temporal l’orgull és per sempre.

  Agrair a tots els espónsors que han cregut en el nostre projecte i als companys i amics i sobretot a la família més propera que és qui ha patit més la nostra preparació i absència durant la cursa.

  Donar-me la oportunitat de representar a la meva població natal, Térmens, en la competició d’autosuficiència més important del món ha estat un orgull per a mi. Ara les coses es poden veure d’un altra manera. Son uns previlegiats d’haver nascut al país en que vivim i tenir tot allò que mai arribarem a valorar, traslladar tots aquests valors als més propers ja no és un objectiu sinó una obligació. En la societat en que vivim les discussions quotidianes que esdevenen enemistat entre veïns, potser son signe de benestar i de falta de valors que en una societat com la africana no es poden permetre, ja que l’objectiu és sobreviure.

  Josep A. Gardeñes Clivillé
  Pitrall 567 de 23a edició de la Marató de Sables.

  #13586

  Enric
  Moderador

  GRACIES
  (simple i clar, amb el cor.)

  I felicitats.

  #13596

  By Keds
  Participant

  " Cada passa ha esdevingut una victòria…."

  …I LA VICTÒRIA ÉS TOTA VOSTRA !!

  FELICITATS CAMPIONS !

  I gràcies per deixar-nos participar una mica de la vostra….GRAN AVENTURA.

  #13603

  cargol
  Participant

  Emotiva crònica Sed des de la part més profunda de l’esportista. Enhorabona per haver fet realitat el teu somni.
  Ara a recuperar-se i esperem veure’t aviat per les nostres contrades.
  Salut i milles.
  Abel

  #13626

  albertbo
  Participant

  Sed, quan t’hi poses és que t’hi poses ❗ ❗ ❗

  No sé si destacar més la teva intensa i un xic curta crònica ("Lo bueno si breve…") o la impactant imatge dels teus peus en tornar.

  En tot cas… SÓU IMMENSOS !!!!!

  #13639

  bru
  Participant

  Ieeeeeeeeeeps,

  Moltes FELICITATS per creure en vosaltres, per aquesta lluita, constància i esperit de sacrifici.

  GRACIES PER COMPARTIR-HO AMB NOSALTRES 😉

  Salut

S'està mostrant 6 entrades - de la 1 a la 6 (d'un total de 6)

El fòrum ‘Cròniques (tancat)’ s'ha tancat a temes i respostes noves.