Marató a Lleida: per a quan?

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2027
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Marató a Lleida: per a quan?

  Permeteu-me la gosadia d’obrir aquest fil. (M’ho autoritza la sang lleidatana que corre pel meu organisme: el meu pare era de Balaguer i la meva mare d’Os de Balaguer).

  La idea no és meva: en un altre fil s’està suscitant l’interès de fer una marató a Lleida, i em sembla extraordinari i engrescador.

  Compteu amb mi per al que sigui.

  Em faria (farà?) una especial il·lusió ajudar (disculpeu la presumció), si més no difonent-la allà on pugui . I per descomptat corrent-la.

  Estic absolutament convençut que els que estan portant endavant aquesta web, han de ser també capaços d’organitzar amb èxit una marató a la ciutat de Lleida, com s’ha demostrat en la Cursa dels Templers.

  Marató a Lleida: per a quan?

  Pucu

  #10088
  Crit
  Crit
  Membre

  Bones,

  A vegades les coses a simple vista semblen fàcils però no ho som. Per la part que em toca, la cursa de templers…

  Bé, abans de fer qualsevol pas cal pensar com una empresa, en el mercat potencial i el suport econònic.

  A Templers vam pensar si fer una marató, una mitja o uns 10 km. El potencial atlètic és significativament diferent.

  Si passem a la mitja, doncs, tenim la mitja de lleida i ja té unes altres xifres.

  Una marató? El problema és que tots podem fer uns quants 10 km a l’any, unes quantes mitges, però quantes maratons?

  Tenim marató a València, Mediterrani, Barcelona, Empúries. Hi ha necessitat d’una altra?

  També es pot llegir al revés, si en tenen a tal lloc, perquè no a Lleida?

  Tot són punts de vista, particulament els que ‘porten la web’ porten el carro una ple…

  Us puc fer una pregunta?

  Què us faria més il·lusió, una marató a lleida o una mitja amb 500 atletes i uns templers amb 700? Aquí hi ha molta feina, de veritat, molta. Parlo del 2014, evidentment.

  Au, salut

  Crit

  #10089
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Copiat, amb permis del Crit, del missatge enviat aquest mati:

  "Marató a LLeida

  Podríem obrir un fil imaginatiu-tormenta d’ idees per mirar de muntar una marató a Lleida?
  El Roma 34 en va parlar al fil de la Marató de BCN, i no em sembla mala idea, de fet molt bona, al menys per parlar-ne. També m’ assembla molta feina, però…

  Avui es que he begut

  I REBENTA DONOSTI !!! "

  #10098
  Avatar
  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  Jo la veig absolutament inviable, i no vull ser el dolent de la pel·lícula, si més no amb el concepte que tinc de marató quan a organització, serveis, participants, patrocinadors….

  Els maratonians d’aquí som fabes contades, la resta de catalans també. Fa anys una organització potent com Kangurvic va intentar consolidar-ne una a la Catalunya interior, la del Mediterrani mireu els problemes que té per continuar endavant, la d’Empúries també va fent.

  No se si estareu d’acord amb mi però en una marató hi ha d’haver un caliu basat en un número significatiu de participants, el meu mínim el fixaria en 1000, tot i així hi hauria trossos ben solitaris, que a mi particularment no em molesten per córrer, però treuen encant competitiu.

  Ja hem parlat en altres fils de la mentalitat que tenim aquí els corredors de fons, especialment sensibilitzats amb els registres. Ja no és que en puguem córrer dos o tres a l’any, ens demanem unes possibilitats, com a mínim a priori. Ho podria enllaçar amb el que preguntava l’Arcadi42 a veure i tindrien èxit aquí maratons tipus Medoc o Beaujolais. Estic segur que no. Els francesos corren més pel plaer del córrer que pels temps, òbviament segurament també n’hi ha molts que se’l miren.

  M’ha arribat aquesta setmana el diploma del Mont Saint Michel, sense que em faci la més mínima il·lusió, amb el lamentable temps oficial de 4:18:29, 2426 de 3695. 1/3 de gent darrera encara! molts corrien disfressats -pirates, presoners….- de la cursa en feien una festa en el sentit més ampli de la paraula. Aquí tenim una perspectiva diferent. Un altre tipus de festa, no diré que no ho sigui, però la constatació del treball fet durant mesos, l’exigència mínima d’un registre hi és en el 90% dels casos. Tot i que no em demanava gran cosa i era conscient de les limitacions que tenia aquell dia, el resultat el considero una autèntica taca negra. Tenia més el cap en les properes que en aquella mateixa. I si hagués sabut que potser era la última, bens segur que no l’hagués fet encara que no me’n penedeixi pas d’haver-la corregut.

  Explico això perquè amb matisos crec que és la filosofia predominant dels corredors d’aquí el que ens impideix moltes vegades fer més maratons de les que podríem fer i no tenir-les tant com una mena de litúrgia.

  Si mirem les possibilitats reals de corredors autòctons o més propers -posem Catalunya i Aragó- no se pas amb quants podríem comptar, si els hem d’importar d’Espanya o França amb l’actual oferta que ja hi ha, difícil.
  La infraestructura necessària a nivell organitzatiu molt gran, no hi veig l’entitat que sigui capaç d’organitzar-la. Ara, hi ha algun element a km0 que em fa més por que una pedregada, qualsevol dia ho posa damunt de la taula.

  Hi ha molts punts per reflexionar sobre aquest tema, i cadascú hi dirà la seva, però m’haurien d’argumentar moltes coses per poder-la veure possible.

  Una abraçada a tots.

  #10111
  Avatar
  Enric
  Moderador

  D’ acord, ja tinc una depre mes (en tot cas seria la primera) ¿I una mitja que tal?

  En tot cas, ¿1000 participants farien falta?. Així…

  #10112
  Avatar
  Luigi
  Participant

  Hola companys,

  Jo no hi entenc d’organitzacions, la meva impressió intuitiva és que -ens agradi o no- les curses ja estan dintre d’un mercat, per tant, perquè tiri endavant una nova proposta ha de presentar quelcom de nou. No sé si la data, o els regals, o l’ambient… el que sigui, però presentar alguna cosa nova que faci el producte més apetitós. Afegit a tot el que ja heu dit.

  Heu esmentat la traspassada marató de Vic. Pel que jo sé, tan la organització d’aquesta cursa, com la mitja, com els 10 km que s’hi feien a Vic, amb els anys van acabar recaient en poques mans, per no dir una única ma, i clar, la gent s’acaba cremant. És massa feina.

  Per tant, crec que també hauria de ser una empresa col.lectiva.

  No he presentat res de nou.

  A mi em faria il.lusió una marató a Lleida i per tant, ja m’hi podeu comptar

  #10130
  Avatar
  ROMA34
  Participant

  suposo que el principal problema és tenir un esponsor tipo Corte Inglés , Nike, Decathlon etc…

  I quan tens la pasta el problema és que sempre curreu els mateixos. 😳

  hi ha persones com jo que parlem molt i treballem poc 😳

  #10359
  Avatar
  albertbo
  Participant
  Quote:
  Per tant, crec que també hauria de ser una empresa col.lectiva.

  Just a la fusta.

  No crec que es pugui organitzar un esdeveniment d’aquest tipus sense una mobilització molt considerable de gent. I gent implicada, dedicada, d’aquest món: corredors.

  On la podem trobar, aquesta gent ? Als clubs tradicionals, principalment. També a KM 0, és obvi.

  Si no s’aconsegueix sumar els esforços de tots, posant damunt la taula els recursos humans, tècnics, logístics i de molts altres tipus que pugui aportar cada club, treballant pel comú, no hi ha res a fer.
  No crec en una marató organitzada "des de dalt i cap a baix", com a Saragossa, per alguna empresa especialitzada o algun altre organisme, oficial o no.
  No a Lleida, no ho veig. A qui se li podria ocórrer ?

  He esmentat abans KM 0. Pel que sé, organitzar Templers va suposar una feinada de por, però feta a consciència, el seu gruix, per un petit grapat d’aficionats a córrer, amb les seves feines ben diverses, que no han fet cap curset previ d’organització de curses, però que tenen l’incalculable actiu de saber perfectament que volien.

  Perque són corredors.
  Faig extensiu el comentari sobre Templers a la resta de curses de les comarques de Lleida. Sense buscar comparacions. Totes tenen la seva dignitat més enllà del nombre de participants, de si el club organitzador és gran o petit, de si tenen més o menys recolzament de la població, de l’Ajuntament, de col·laboradors i patrocinadors…
  Perque també saben el que costa.

  Dit això, vull una Mitja a Lleida de 500 ? Sí.
  Vull uns Templers de 700 ? No, que siguin 800 😆 .
  Vull una Marató a Lleida ? Com el que més, i potser no cal patir per si serien 1000 o per si ens quedariem lluny d’aquesta xifra.

  El que cal és treballar en la unió d’esforços. Proposem-ho, a veure quina és la resposta. Res a perdre, potser tenim alguna sorpresa.

  #10441
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Hola km0’s.

  Probablement no és una bona idea, però…….us la dic.

  Sembla clar que "Templers" fou un èxit i que si es fan les coses bé, que segur que es faran, aquesta cursa es pot consolidar força i convertir-se en un referent dins l’atletisme popular de Ponent i més enllà….

  Fins aquí, cap problema………

  Probablement la cosa es complica quan volem fer, a més a més, una altra cursa amb plantejaments molt ambiciosos (mitja marató/marató) i no estem segurs de "tenir mercat" i potser "capacitat organitzativa" per aquest altre repte addicional…….

  I jo em pregunto….Per què em de condemnar a "Templers" a ser sempre només una cursa de 10.000 mts.?…………Per què "Templers" no pot continuar sent una cursa de 10.000, i altres coses alhora com, per exemple, una mitja marató, o una marató ?…….Per què "Templers" no pot acabar sent dues coses alhora…..i fins i tot….les tres coses ?!!!!

  M’explico…….

  Es tractaria de, després de consolidar "Templers" com un 10.000 potent, convertir-lo l’any següent (la 3ª edició, per exemple) en una mita marató, i si tot va bé…..en una marató l’any següent (4ª edició)……per acabar tornant a ser un 10.000, que tornaria a iniciar un "nou cicle"…….

  Aquest original idea de un "Templers" polivalent…..te l’avantatja de mantenir una sola cursa anual……..manté ferm el concepte "Templer" i fins i tot l’enforteix……..el pot fer interessant a un "mercat" molt més ampli de corredors……pot engrescar a molta gent a "fer el salt" a una distància superior…….pot motivar a molta gent de casa, i de fora, a fer aquesta cursa diversos cops ( en les seves tres diferents longituds ) per aconseguir "el triplete"…..o "les tres maries"…..o "les tres bessones"……

  D’acord……l’any que toqués marató, potser tindriem menys gent corrent….però estic segur que molta gent que correria aquell any un 10.000, vindria amb molt de gust a gaudir de l’espectacle maratonià com a espectador o a fer de voluntari en tasques organitzatives…….

  En fi…..només és una idea……(a mi em sembla "xuli")

  Salutacions.

  #10443
  Avatar
  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  By Keds no seré jo qui et digui que no és una idea bonica, l’estètica sempre és a gust de cadascú, i en això ja se sap, tants caps, tants barrets. Hi ha una dita catalana molt adequada per la teva proposta,"no s’ha de desvestir un sant per vestir-ne un altre".

  Templers és i serà Templers amb la seva pròpia idiosincràcia, però no ha de deixar de ser una cursa de 10 kms -segons el meu parer- en tant que atresora qualitats irrenunciables com l’afavoriment de la participació popular i el foment de la pràctica de l’atletisme de fons. Anar pujant distàncies seria en primer lloc reduir aquest tipus de participants, una mena d’elitització en la mutació de la prova. I a tots aquells que l’esperaran any darrera any què se’ls diu? "Mala sort noi, haver-te fet maratonià, torna d’aquí a un parell d’anys". Lleig, coincidireu amb mi que lleig.

  S’ha aconseguit un circuit urbà deliciós atlèticament parlant que apart de permetre una bona participació possibilita bones marques i no te res a envejar a cap altre circuit de deu mil d’enlloc, una vegada que deixem de ser provincians, acostumem-nos-hi!!!

  Ja no parlo de capacitat organitzativa, infraestructures…. però també està clar que la variació de distàncies suposaria el desgavell de variar de dates, si més no de l’actual a menys que es vulgui córrer una marató a Lleida en ple mes de juny.

  En l’esport considero la tradició com a fonamental per veure l’evolució d’alguns esdeveniments (regata Oxford v Cambridge, sis nacions de rugby -tot i que s’hi ha afegit Itàlia-, la marató de Nova York…….), i tots han evolucionat però s’han mantingut fidels a un esperit. No pretenc comparar Templers a cap esdeveniment d’aquests, però si que ha de mantenir la seva essència. I tampoc crec equivocar-me pensant que si manté el grup humà que hi té al darrera pot arribar a ser amb el transcurs de les edicions important per la ciutat de Lleida i l’atletisme de fons de Ponent.

  També m’estimo més que algú aporti idees 💡 By Keds encara que pugui no compartir-les abans que l’empar del silenci. Una idea sempre pot ser l’inici d’alguna cosa encara que crec que és millor no barrejar coses, si més no Templers amb altres coses. Entre tots, mimem-la, cuidem-la, fem-la créixer…… i gaudim-la!!!!

  Una abraçada a tots.

  #10831
  Avatar
  albertbo
  Participant

  Rebuscant entre els meus papers, avui he trobat l’esborrany d’una d’aquelles coses "a publicar" que van quedant aparcades. Ho tenia fet fa mesos, i no he pogut deixar de somriure en veure com el temps passa, però les idees queden.

  Permeteu-me. I no va només per una hipotètica marató a Ponent.

  "Si fem una mica de memòria, gran part de les curses de Ponent, i en conec la majoria, presenten un nivell molt digne d’organització, de serveis i tracte al corredor i de preocupació per millorar la seva qualitat any rera any. Que saben fer allò que fan, vaja. Sé que hi ha uns quants KM 0’s implicats en aquests afers. En poden, en podem ser més.

  Llenço una idea agosarada: creem una federació de curses a Ponent, ni que sigui de manera informal.

  La idea és consolidar allò que tenim, però sobretot mirar d’afavorir el naixement de noves propostes. Compartir coneixements i experiències només pot ser bo.
  Si a més a més es poden obtenir millors tractes amb patrocinadors, col·laboradors, etc. en base a la força d’un col·lectiu prou solvent, més enllà del que cada organització pugui fer per sí mateixa, doncs guaita… tot això que no hi havia i que s’ha guanyat. I sempre buscant oferir allò que com a corredors ens agradaria trobar allà on anéssim.

  Les curses són el que són i són com són perqué hi ha un grup de gent disposada a organitzar-les, a fer-les possibles, però també, potser a voltes de forma tant o més important, per tot un seguit de patrocinadors, col·laboradors, proveïdors, voluntaris… que les fan una realitat de la que tots els participants en gaudeixen.

  Convoquem una trobada per tal de compartir l’experiència de l’organització, els de Ponent, a veure que en podem treure de profit, tots plegats. Fem un primer pas d’un llarg viatge."

  #27160
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Desenterro aquest fil de fa tres anys.

  Ho faig l’endemà de l’èxit de la Cursa dels Templers, per raons òbvies.

  Quan hi haurà una marató a Lleida, organitzada per Km 0?

  Pucurull

  #27161
  Avatar
  estefi
  Participant

  :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
  jo porto el tema “globus”¡¡¡¡¡
  ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
  aixo meu ja es vici¡¡¡¡¡¡
  seria genial¡
  estfi i km´s:silly:

  #27162
  Avatar
  KIMI
  Participant

  I jo hi fico la furgo ho sento soc aixi.

  #27163
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Si ja la vam organitzar al desembre!

  Dos coses:

  Diuen que la 1ª idea del dia es la 1ª que tens que oblidar i llavors poder pensar amb més serenor. Ara estem molt contents, però s’ ha de pair una mica la realitat de Templers IV.

  En tot cas, i fins i tot amb bastant incoherència, recordo una conversa que vaig tenir fa poc amb un noi prim, llarg, sense pel, que porta 17 o 18 maratons i que enreda als alumnes a fer de músics… Varem somiar en una cursa llarga, no massa urbana, suggerint un nom estrany… una pluja de idees perillosa.

  Poc a poc. Però només una petita reflexió: podem ficar dins el nostre calendari organitzatiu de competicions una simple marató? A efectes organitzatius només es plantar 41 punts kilomètrics, no? Sospito que no…

  Només maratons? El paquet complert! marxa, 10.000, mitja i marató. I també m’ apreten per un triatló, de debò. Ui, falta la milla urbana.

  Piano piano si va lontano. Tot es pot parlar i somiar. De fet… Templers no va ser un somni? 1000… no era un somni? I la gent que ens ajuntem i que porten el nostre logo, es podien somiar?

  Crec que això, com diu un que jo conec… amb la calma. ;)

  Força Km0

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 20)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.