Lo món casteller

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1922

  bru
  Participant

  Ieeeeps,

  Obro fil, tot aprofitant que entre nosaltres, tenim companys dintre de les colles del mon casteller del nostre pais.

  Podríem, entre tots, posant-se al dia de com va la temporada castellera que acaba de començar a casa nostre, i al mateix temps, aprendre molt d’aquesta fantastica tradició que tenim al pais.

  Com que sóc un seguidor dels minyons de Terrassa, us diré que el cap de setmana passat, hi va haver la diada de la Festa Major de Terrassa, i els minyons van aixecar dos castells de nou, concretament el tres i el quatre de nou, amb un cinc de vuit per acabar la fantàstica diada 😉

  Salut

  #7517

  albertbo
  Participant

  Molt bé, bru, perfecta iniciativa !

  Als que no hi estem gens avesats, una miqueta més de CARNASSA ??!!

  Jo somnio truites, però també somnio portar els castells al meu poble.

  #7577

  bodi
  Participant

  .

  Alguns ja ho saben, però pels que no, sóc membre des de fa 12 anys dels CASTELLERS DE VILAFRANCA.

  He estat de sort d’arrepleguar l’època més esplendorosa de la nostra colla i del món casteller. Capdavanters durant els últims anys on hem viscut les millors construccions del moment, algunes sortides de la fàbrica vilafranquina.

  Enguany sembla haver-hi un petit recés, arrastrat de l’any passat, on es va comprovar una petita devallada en assistència, tant com a nivell d’espectadors, com a nivell de castellers. Un fet que ho ha notat totes les colles. No obstant, en les GRANS DIADES, les places s’omplen per gaudir una vegada més, d’un espectacle únic i irrepetible. I perquè no dir-ho….molt nostre.

  L’any passat alguns Km0, van gaudir d’una diada espectacular, avui dia, sense cap mena de dubte, la millor diada que es pot veure, perquè hi ha les millors colles i s’hi fan els millors castells S A N T F È L I X. Entre d’altres castells pogueren veure un TRES DE DEU i un PILAR DE VUIT.

  Hi sou tots convidats el proper 30 d’agost ! ! ! !

  P.D: Ahir a Vic gran actuació dels VERDS, completant la tripleta vilafranquina. I jo al LLOP. O m’espavilo, o aquest any "banquillu" 😮

  Salut.

  .

  #7578

  homedferro
  Membre

  Alguns ja ho saben, però pels que no, sóc membre des de fa 12 anys dels CASTELLERS DE LLEIDA. 😉

  He estat una persona afortunada de poder veure i viure l’esplendor de l’època daurada del fet casteller, enmarcada dintre de la segona època d’or.

  Enguany que sembla haver-hi un fals recés de les colles capdevanteres (ja en parlarem a final de temporada bodi…) i dic un fals recés perque no és any de concurs, i en aquets anys, costa més d’arrencar…
  Doncs justament aquest any i en aquestes alçades de temporada, la classe mitja (colles que van fent castells de vuit de més o menys gamma) és més apla que mai, éssent 15 el nombre de colles que han aconseguit ja, fer algun castell de vuit pisos.
  Això presagia una segona part de la temporada amb un estira-i arronsa en totes les parts del mon casteller. Els de dalt, per marcar territori, els del mig per aconseguir millorar i fer més i millors castells, i els de baix per assolir els reptes proposats per enguany.

  I si m’és permés, i tenint en compte que estem a Km 0 ponent, faré cinc cèntims de la excel·lent temporada que portem fins ara els Castellers de Lleida, havent descarregat ja dos cops el 3/8, i portant 6 torres de set i sis 5/7. És, ja, la millor temporada dels 12 anys de la nostra breu, perròo excitant història.
  Els reptes que tenim plantetjats d’aquí a final de temporada es basen en aconseguir descarregar el 4/8. I en els assajos, estem treballant de forma seriosa els folres (pper poder fer la torre de vuit amb folre) i el pilar de sis (el de cinc net ja ha estat descarregat dos cops en assaig)

  Dos coses per finalitzar:

  – Participeu de la festa dels castells, ja sigui a assistint als assajos (dimarts i divendres de 22:00 a 24:00 en l’antic convent de santa Clara o bé enles actuacions que hi ha al llarg de topt el territori

  – Visiteu http://www.castellersdelleida.cat, on hi trobareu tota la informació i els enllaços necessaris per descobrir-hi un mon apassionant

  i per qualsevol dubte, pregunta, qüestió i/o aclariment, doncs res més fàcil que preguntar! :mrgreen:

  #8230

  homedferro
  Membre

  Ep!!! nois!!!

  El proper dimecres 30 d’agost, es cel·lebra la diada de sant Fèlix, que és de forma oficiosa, la millor actuació anual que es pot veure.

  En la plaça més castellera, s’hi trobaran les millor colles del panorama casteller de l’any anterior, la Colla Joves dels Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.

  Passada la primera mitja part de la temporada, les coses estan de la següent manera, Vilafranca està un pas per sobre de les altres tres, la vella i minyons lluitaran per dirimir la segona plaça i la quarta sembla otorgada directament a la Joves, … però això no son matemàtiques!

  Als que pugueu, recomano ser-hi present. Però no només per l’actuació castellera, si no anar-hi ja la vigília i quedar-s’hi fins sant Ramon. Veure com son les Festes Majors del Penedés!

  Bodi, a per totes, que el Quatre de nou amb folre i agulla, el cinc de nou, i descarregar el Tres de Deu amb folre i Manilles, rematant-ho amb el pilar de vuit amb folre i manilles, a més de tots els de vigílies i els de l’endemà, dsgasten tant o més que onze maratons anuals…

  Bru, completar tres castells de nou seria una grandissima actuació pels minyons, tenint en compte que on uns ja baixen, els minyons tot just començen a pedalar!

  I per cert, per primer cop, aquesta fantabulosa diada serà retransmesa en directe pel Canal33. Tot i això,nohi ha com ser a plaça

  Si podeu no ho dubteu, coses aixì son difícils de viure!!! Ja m’ho direu!

  #8246

  bodi
  Participant

  homedferro, bones explicacions i bons consells.

  De ben segur que hi trobaré algun Km0 ben amagat. Esperem que tot vagi bé i que en sortim victoriosos, com en les darreres jornades, on sense anar més lluny, ahir descarregavem de nou la torre de nou amb folre i manilles a l’Arboç.

  S A L U T 😉

  #8250

  Artur42
  Participant

  Tot i el meu recent fitxatge pels Castellers de Vilafranca -ho sento bru– no hi podré ser el dia 30 per motius de feina. Tampoc em trobaran a faltar -oi bodi?-. De fet, només va ser una petita -però molt emotiva- col.laboració inesperada, dissabte a El Catllar.

  Salut

  #8271

  bru
  Participant

  Ieeeeeps,

  Artur42, tranquil que no t’ho tindré en compte..aquesta anxaneta d’en bodi no perd cap oportunitat de fer pinya 😆 , fins i tot, ma filla Joana, cada cop la veig més verda 😉

  Dijous, com molt bé diu l’homedferro, estarem presents, gràcies als de la camisa verda, a la gran cita anual del mon casteller al nostre pais 😆

  Aquest any, tal i com va la cosa, nomès hi ha un color que destaqui per sobre dels altres, però les quatre colles, de ben segur ens faràn gaudir de valent 😆 , com també gaudirem, tot aquest dijous, de tots els actes de l’excel·lent festa major de Vilafranca 😉

  Salut

  #8286

  Artur42
  Participant

  Vigila amb el beure bru que tens un compromís firmat amb sang i el sub-3h demana prudència. 😆

  Salut

  #8290

  Crit
  Membre

  El beure i el sub3 són compatibles 😳

  #8291

  bru
  Participant

  Ieeeeps,

  Artur42, no t’amoïnis, ho intentarem fer tot compatible 😆 …tant a Vilafranca, com a Berlin 😉

  Salut

  #8296

  bodi
  Participant

  A veure si és veritat, aquí ja ho tenim tot a punt 😉

  Saluuuuuuutt 😉

  #8380

  homedferro
  Membre

  Ahir a Agramunt, vam fer lo nostre Sant Fèlix particular.

  En la Plaça que ens va acollir en el nostre inici, i en el lloc on vam esdevenir colla de 7, ahir hi vam plantar la millor actuació de l’any, i per fi vam deixar-hi un 3 de 8 !!!

  Val a dir que Castellers de Lleida està fent la millor temporada de la seva historia, dels seus 12 anys d’història… i que tenim ganes de fer-ne una de grossa per Sant Miquel.
  Quedeu tots convidats a participar de la festa dels castells. El diumenge 30 de setembre, a les 12:15, Actuació a la plaça Paeria amb motiu de les Festes de la Tardor, amb Capgrossos de Mataró i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

  Així mateix, també esteu convidats a ajudar-nos en els assaigs que farem els divendres 7, 14, 21 i 28 previs a la actuació, per mirar de portar el primer castell folrat pròpi a Paeria !!!

  Una ocasió inmillorable per fer i coneixer el mon casteller! Tu has fet castells amb altres colles i no amb la de casa teva? tu no has vist mai com es basteixen els castells? Teniu curiositat per veure com s’assaja?
  Acosteu-vos a aquest increïble mon ple de companyonia, esforç col·lectiu i gaudi popular. L’ocasió és fantàstica!

  Ens trobareu en el nostre local al carrer Lluís Besa, 7 tots els dimarts i els divendres de 22:00 a 24:00 hores. Hi sereu molt ben vinguts !!!

  (Bodi, espero la teva ràpida recuperació, i que per Tots Sants veguem ja d’una vegada aquest 3/10fm descarregat !!!)

  #8381

  bru
  Participant

  Ieeeeps,

  homedferro, Castellers de Lleida,

  Enhorabona i felicitats

  Gran treball aquesta temporada, i la feina ben feta als assajos, es veu reflexada a plaça..MOLT BÉ!!!!

  Em sap greu, però el diumenge dia 30 estaré enbolicat en un altre repte personal, lluny de Ponent, però espero que feu una gran actuació, segur que sí!!!!

  Salut i vinga, amunt!!!!!!!!

  #8382

  homedferro
  Membre

  EP!!!!

  Els BERLINEROS esteu automaticament dispensats… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 163)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.