L’esport professional: una mena de parc temàtic.

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2542
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  L’esport professional, o sí més no una part d’ell, és una mena de parc temàtic.:)

  Considerar determinats espectacles esportius com són el futbol, el bàsquet, el ciclisme…com a esport és, en la meva opinió i des de fa molt temps, un error d’apreciació molt gran. Ja fa anys que m’ho miro com un parc temàtic, una cosa divertida i per passar l’estona, on cap dels personatges són de carn i ossos.

  I és que sí els que estan dintre d’aquesta cabina dels germans Marx, per no dir manicomi, no fossin com una mena de guinyols, no es podria entendre la farsa en la qual es desenvolupa contínuament la seva activitat.

  No es podria entendre que, com està passant, un senyor -a qui se’l considera com a “ésser superior”- hagi pagat una xifra astronòmica per un xicot que l’única habilitat que té és la de posar una piloteta en una xarxa. (Però que per fer-ho, cobrarà 1.027 euros per hora). I l’home, amenaça fer el mateix contractant-ne d’altres…amb diners que no són seus, sinó d’un club que arrossega un enorme deute.

  http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/48-barca/48427-florentino-perez-sacseja-el-mercat-a-cop-de-talonari.html

  Ni que, com diu la premsa avui, Hisenda tingui com aval -pels deutes d’un club de bàsquet a l’Administració- el contracte d’un jugador que se’n vol anar a Amèrica.

  http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/53-basquet/48446-els-diners-de-la-clausula-de-ricky-aval-davant-dhisenda.html

  I menys encara, que el ciclista que va quedar tercer en l’últim Tour afirmi que sempre s’ha dopat i asseguri que tots els seus companys ho fan.

  http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/56-mes-esport/48447-bernard-kohl-ho-confessa-tot.html

  No em crec que siguin de veritat. Tots han de ser personatges d’esport-ficció… per a que ens divertim.:)

  Pucurull

  #21932
  Avatar
  homedferro
  Membre

  Esta molt bé ser mileurista… a l’hora!

  És indecent. Directament.

  Tots 3 articles ratllen la ingominia.

  És del tot reprobable què, en temps de crisi (i quan no, també) quisigui guanyi en una hora el que la majoria treballadora guanya en 40.

  És absolutamet irracional que un club aporti com a aval, el contracte d’un jugador. Com pots aportar allò que no existeix??? Si en Ricki es limita a complir el seu contracte, com queda l’aval???

  És totalment repugnant que els ídols de l’esport que sigui, utilitzin métodes il·legals segons la llei per aconseguir els seus objectius. Això no és donar un bon exemple. Molts dels seus seguidors són nens o joves.

  #21935
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Es clar, evident, un circ. I es per tot això que som conseqüents i no fem cap tipus de celebració al veure el nostre equip guanyant competicions adulterades. :blush:

  Es l’ absurd que nosaltres no potenciem.:blush:

  Ja tenim el Kaka i el Cristiano. Una pila d’ euros, en una època de crisi.:angry:
  M’ agradaria saber la tirada del Marca.
  I m’ agradaria veure una enquesta entre tots els seguidors merengues a l’atur, per saber si estan d’ acord amb els lloguers d’ aquests mercenaris.:(

  Conec detalls del ciclisme i d’ altres esports que son per flipar. L’ esport es posseïdor d’ una realitat socio econòmica bestial, i l’ aspecte social inclou el polític.

  La religió està ara en un segon lloc (de fet no hauria d’ estar al llistat d’ influencies sobre el comportament humà, es irracional com a tota superstició). L’ esport es ara l’opi del poble. Una Eurocopa, una Champions, un Tour, el frau del Meca i el SmackDown, una medalla olímpica o en un campionat internacional, un Wimbledon, uns JJOO a Madrid el 2102 :P, tot al servei de l’ adormidera social.

  Els parcs temàtics entretenen. Això mateix.

  L’ esport es salut. El nostre esport es salut (no parlem de Ricardo Abad ni d’ altres) La Marxa del Segrià, Templers, es salut en l’ accepció del terme de la OMS: física, social, psicològica, espiritual.:)

  :side:

  #21944
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  La primera impressió seria aquesta que diu Pucurull, però quan t’ho mires més de prop, la meva percepció es absolutament diferent.

  Jo diria que aquests sous i aquests traspassos que es paguen són les despeses més democràtiques que hi ha al món. Per què? Perquè aquestes quantitats les decidim entre tots. Quina és la base de tot això? L’audiència que tenen a la televisió. Això genera uns grans drets per les retransmissions i a més a més atrau patrocinadors amb molts diners.

  Els esports o els esportistes que tenen més audiència són els que reben més diners. I de qui depèn l’audiència? De tots i cadascú de nosaltres. És una decisió personal que prenem voluntàriament amb total independència. Per què un gran equip europeu se’n va al Japó a jugar un parell de partits a canvi de una milionada? Perquè durant la temporada molts japonesos segueixen les retransmissions dels seus partits.

  El millor de tot és que la solució és al nostre abast i molt senzilla. N’hi ha prou amb no mirar les retransmissions esportives que fan a la tele. Quan la final de la Champions tingui un “share” del 10% s’haurà acabat el problema. I AIXÒ DEPÈN NOMÉS DE NOSALTRES!!! Em sembla fantàstic, democràcia en estat pur: tu decideixes el sou de Ronaldo, Guardiola o Sastre amb el teu comandament a distància. Més fàcil impossible.

  #21946
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Alvarfanye, si pero no.

  Si recordes, va haber-hi un “Plan de saneamiento del futbol español”. També s’ han executat unes operacions urbanísitques més que suspitoses i popularment acceptades; l’ exemple de la Ciudad Deportiva es flagrant, i aixó no va sortir de franc als no merengues.

  El deute que s’ acumula es bestial. Molts clubs de diferents esports sobreviuen fins… un dia que ja no tenen més credit. A segona, desapareix…Les finances d’ algun club, més que “ingenieria financiera” son magia negra.

  O sigui, la publicitat no es la font de tot, la tele no dona per tant. Avui -gran noticia- un seguidor diu: “farem un negoci només amb la venda de samarretes”… 100 milions d’ euros a 30 € samarreta…tres milions de samarretes. No se jo… (les samarretes son més cares aqui, suposo que esperen vendre algunes fora del estado, a Lima 30€ es un sou)

  I si parles amb algun representant de jugadors, et sorprendrien aquelles coses que no figuren als papers.

  No depen només de nosaltres.

  #21952
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  És clar, Enric, tot això que dius és veritat i moltes més coses “del lado oscuro de la fuerza”. Ja estic d’acord amb tu. Però l’origen de tot això és que moltes persones estem pendents d’aquests esports. Per què el piragüisme, per exemple, no mou tans diners? Perquè no té tanta audiència com d’altres esports.

  No és que tots els diners surtin directament de la televisió, però sí del fet de que molts centenars de milions de persones a tot el món decideixen veure un mateix esdeveniment. Aquí rau tot. Què passaria si de sobte ningú no mirés cap partit de futbol a la tele? S’acabaria el negoci. Per això dic que és tan democràtic, depèn només de nosaltres i del nostre comandament a distància.

  Con els programes que retiren de la graella per baixa audiència, és l’espectador qui decideix.

  De totes maneres, és una altra forma de dir el que tu has dit al teu primer missatge. No ens queixem tant d’això si és que no ens agrada, simplement deixem de mirar partits i de comprar samarretes.

  #21969
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  El que segueix lliga bastant amb el que estem parlant.

  Ho he llegit aquest mati en la primera plana d’un diari mentre esmorzava:

  “Persones que ingressen 1.500 euros han de recórrer a Càritas per acabar el mes”

  Veure l’article clicant aquí: Recórrer a Càritas per poder pagar l’hipoteca

  “El Madrid es gasta 94 milions per Cristiano”

  Paradoxalment, els dos titulars, un al costat de l’altre, són de la portada del diari El Punt, com segur podrien ser de qualsevol altre d’avui.

  No vull semblar un iaio, però: no anem bé!
  :(

  Pucu

  #22041
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  No entenc què té a veure una cosa amb l’altra.

  Ha calgut que vingués en Cristiano Ronaldo perquè ens adonem que vivim en una societat a la que hi ha persones que guanyen molt i d’altres que guanyen poc?

  Si és així, benvingut el noi portuguès que ha despertat la consciència social a Espanya.

  És el capitalisme, el lliure mercat, la llei de l’oferta i la demanda. Això diuen.

  Insisteixo en que la solució és ben fàcil: no mirem partits a la tele i s’haurà acabat aquest ball de diners.

  #22055
  Avatar
  Saltamartí
  Participant

  De tot endeutament hi ha un milioneti que pot comprar el Madrid, està tot controlat. Com més endeutat estigui més negoci faran els capitalistes… :blink:

  Au feu guardiola, potser podreu ser socis capitalistes del Madrid, qui sap… :dry:

  Potser no tenen cap més sortida. Si el Madrid no guanya també s’endeuta igualment. Llavors no hem de contar els diners que guanyaran si no, els diners que guanyaran sumat dels diners que no perdran. :woohoo:

  Salut i a córrer!

S'està mostrant 9 entrades - de la 1 a la 9 (d'un total de 9)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.