Les primes del Mundial de Futbol

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2806
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  :(
  Inversemblant. Inaudit. Vergonyós.

  Mentre el país està immers en la major crisi econòmica coneguda; mentre ens rebaixen a tothom els sous; i quan ens redueixen les pensions i paralitzen les prestacions socials, un col·lectiu format per esportistes d’elit, els de “la roja”, si guanyen d’aquí un dies el Mundial de futbol, cobraran més del doble del que van percebre fa dos anys per guanyar l’Europeu.

  En aquella ocasió van ser 214.00 euros per cadascú. Ara seran 550.000.

  Em refrego els ulls al llegir-ho, ho tradueixo a la moneda antiga per assimilar-ho millor i no, no, ho havia entès bé: em surten 93 milions de pessetes per barba. Ja ho deia, una vergonya.

  M’afanyo a dir que la culpa no és dels futbolistes (ni del seleccionador, que cobrarà el doble, ni de la resta del cos tècnic, ni… -en total es calcula que seran un 20 milions d’euros-) sinó de l’organisme que ha decidit que aquests siguin els guanys. Uns ingressos que en bona mesura surten de les arques públiques, és a dir de la nostra butxaca, la mateixa que està contribuint a pal·liar els maldecaps del sistema.

  Potser és dirà que -com que ja hi ha hagut una mica de soroll- han decidit cobrar primes únicament per disputar les fases finals. Menys mal!…I que part del diners promesos si guanyen, aniran a parar a una ONG. És a dir, s’ha volgut rentar una mica l’imatge, la patètica imatge que suposa un greuge comparatiu tan gran amb la resta dels contribuents.

  Se’m remou tot a l’assabentar-me que, malgrat estem a la vora de l’abisme -gairebé com Grècia- pel que fa a la cosa dels quartos, els futbolistes d’Espanya seran el que cobraran més si guanyen. Més que Alemanya, més que Franca, més que Itàlia,,,

  Potser, també, algú dirà o pensarà que, pobrets jugadors, han de cobrar una pasta immoral per tal de fer-nos més feliços durant un dies.

  Ja ho deia Machado, em sembla: “La España de charanga y pandereta…”

  :(

  Pucurull

  #26805
  Avatar
  Enric
  Moderador

  … i… lo del opio del pueblo? …

  #26808
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Pues yo no puedo estar más de acuerdo con esas primas, cortas inlcuso me parecen. Si ganan el Mundial, yo abro una suscripción popular para aumentársela.

  Ya lo decía el viejo slogan: “La tierra para el que la trabaja”.

  También lo dijo Miguel Hernández (Ya que a Pucurull le gusta la poesía española), respondiendo a la pregunta de ¿quién levantó los olivos?:
  “No los levantó la nada,
  ni el dinero, ni el señor,
  sino la tierra callada,
  el trabajo y el sudor.”

  Tambien el abuelo Carlos, Carlos Marx, habló de ello: “La PLUSVALÍA es el beneficio que obtiene el capitalista con la venta de las mercancías producidas por el trabajador”.

  Yo, que soy de Comisiones, apoyo al trabajador, que sea el currela el que se quede con la mayor parte del pastel que produce.

  ¿Cuál es el problema? Que aquí el trabajador produce una mercancía que se llama fútbol y que se vende muy cara, porque somos muchos los que la compramos. ¿Qué queréis? ¿Que el dineral que genera todo esto se lo queden los del despacho y el puro, los dueños de las televisiones? Pues yo no, el dinero para los que se lo curran. Los chupópteros ya chupan bastante.

  Que les bajen las dietas a los directivos y que les suban las primas a los futbolistas, que son los que corren. ¿No somos deportistas? Pues apoyemos a los nuestros, que son los que van en pantalón corto corriendo por la hierba.

  Por cierto, y si ceden una parte de sus legítimas ganancias a una ONG, eso significará un porrón de dinero que servirá para que esa ONG haga un montón de cosas. Y conste que yo estoy en contra de las ONG, pero es lo que se lleva.

  #26809
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Doncs, sembla que són primes a preu de mercat. Aquestes són les primes que van cobrar els jugadors del Barça pels seus triomfs de la temporada 2008-2009:

  -Champions: 500.000 euros per cap
  -Lliga: 400.000 euros per cap
  -Copa: 200.000 euros per cap
  -Supercopes vàries: es calculen uns 200.000 euros per cap.
  -TOTAL: 1.300.000 euros

  Aquí hem d’afegir els sous dels jugadors, normalment d’uns quants milions d’euros a l’any.

  Com era això que deia Machado? Ah sí! “La Catalunya de txaranga i pandereta”
  O no era això?:laugh: :laugh: :laugh:

  #26811
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  alvarfanyez ha escrit:

  Quote:
  Com era això que deia Machado? Ah sí! “La Catalunya de txaranga i pandereta”
  O no era això?:laugh: :laugh: :laugh:

  alvarfanyez,

  Vols dir que no t’has passat una mica?

  Les primes dels jugadors del Barça no surten, com part de les de la selecció, de les arques de l’Estat. És a dir, de la nostra butxaca.

  En qualsevol cas, s’ha acabat el debat per a mi.

  Certes coses em fan pujar la pressió sanguínia i m’he de cuidar.
  :)

  Pucurull

  #26812
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Pucurull ha escrit: Les primes dels jugadors del Barça no surten, com part de les de la selecció, de les arques de l’Estat. És a dir, de la nostra butxaca.
  Pucurull[/quote]

  FALS!!!
  La selecció genera 20 milions anuals en publicitat, segurament seria molt més si arribés a guanyar el Mundial. A més a més, la FIFA paga 30 milions al campió.

  Agradi o no, el futbol genera molts i molts calerons, la pregunta que ens hem de fer és: qui volem que s’embutxaqui tota aquesta fortuna, la gent dels despatxos o els esportistes? Jo ho tinc clar: els esportistes (i compte, perquè ara no parlo dels futbolistes espanyols, sinó de tots).

  Sembla ser que encara queden romàntics de l’amauterisme dels temps de Coubertain, quan l’esport era cosa dels Gentlemen perquè només els rics podien fer esport, els pobres havien de treballar i no tenien temps. Afortunadament, això ja és història.

  Una altra cosa és que ens vulguem afegir en alguna campanya política malintencionada, com és el cas d’aquesta, tot donant sortida als nostres prejudicis.

  #26813
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Pucurull ha escrit:

  Quote:
  alvarfanyez,

  Vols dir que no t’has passat una mica?

  La resposta la té El Perich:
  “Mi hija.
  Yo tengo una hija de más o menos 20 meses que cuando vamos a la playa se dedica a tirar arena sobre la gente. Y me parece divertido.
  Por el contrario, cuando otros niños me tiran arena a mi, no me hace ninguna gracia.
  Esto es una prueba contundente de que mi hija, cuando tira arena, tiene mucha más gracia que los demás”.

  Perich, J. Autopista. Editorial Estela, Barcelona, 1971.

  #26825
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Doncs… molt bonic lo de El Perich, si.

  Que una colla de, diguem, esportistes, cobrin una burrada de tots nosaltres per fer la feina ben feta, no ho entenc. La feina ben feta es com la té que fer tot treballador en condicions bones o dolentes, mileurista o no, amb un contracte decent o amagat en un racó… Poder seria mes coherent suprimir sou si la feina no surt.

  I queda molt bonica la justificació Marxiana, i la matemàtic financera i si vols, fins i tot, la de la psicologia social o …. però no m’ omple, no.

  Si, tots paguen molt per els seus ídols, i tots tenen bonificacions… jo no pago perquè els meus fills, seguidors del Barça, tinguin samarretes del Messi, ho puc triar. Però els que representen un país, ho fan com a triats, no comprats. Diuen que per ells estar seleccionats es un honor (en alguns casos tinc la certesa que no es un honor patriòtic :S :S )

  I… alguns arguments son un pel…

  Es calcula que el futbol espanyol te un deute de 360.000 milions de les antigues peles. O sigui que totes aquestes martingales de cost-benefici que ens venen, que se les cregui :::, perquè em nego a semblar un estaquirot. No.

  Es va posar en marxa, allò que s’ en va dir “Plan de saneamiento del futbol español” als voltants del 1992; només es van netejar 20.727 milions de peles, pagades entre el CSD, el govern, la adjudicació de una quota de les quinieles,que prèviament era un ingrés per a tots, etc.. O sigui que pagar: jo, tu , ell, nosaltres… Cost benefici? De que?.

  Ara el pla de sanejament a estat a títol local: jo et recalifico la ciudad deportiva, Mestalla, el Mini estadi.. tu ja no tens deute, que n’ aprengui el Tamariz.

  Los € que tingui la LFP, la RFEF i la mare que els va parir, em resulta absolutament igual. El que desitjo es que qualsevol persona que ara ho està passant de puta pena, no vegi com un equip es troba una quantitat de peles important “para corregir la mala gestión” . I de la nostra buxaca.

  AlvarFanyez, ho dius clar “Agradi o no, el futbol genera molts i molts calerons, la pregunta que ens hem de fer és: qui volem que s’embutxaqui tota aquesta fortuna, la gent dels despatxos o els esportistes? Jo ho tinc clar: els esportistes (i compte, perquè ara no parlo dels futbolistes espanyols, sinó de tots).” Representen un país, no? Cap a casa, per tots, benefici a repartir. Representen a tot un país. Doncs per els representats, els que estan darrera el tv son els accionistes.

  Coubertin va morir, Samaranch també. El mon no para. El concepte de esportista ha canviat. El de ètica també, però menys.

  I ho sento, però crec que el tema es impresentable. I més en un país que navega cap als 5.000.000 de parats.

  Per cert, crec que el darrer mundial vaig veure 0 partits. I penso repetir-ho.

  Aquest tema fa pudor. O al menys, jo ho sento aixi.

  Força populars!

  #26847
  Avatar
  albertbo
  Participant

  Pucurull ha escrit:

  Quote:
  Mentre el país està immers en la major crisi econòmica coneguda; mentre ens rebaixen a tothom els sous; i quan ens redueixen les pensions i paralitzen les prestacions socials, un col·lectiu format per esportistes d’elit, els de “la roja”, si guanyen d’aquí un dies el Mundial de futbol, cobraran més del doble del que van percebre fa dos anys per guanyar l’Europeu.

  A mi no m’interessa el que guanya un veí, no voldria ni poder-ho saber. Si part del que guanya aquest veí sí depèn de mi, ni que sigui infinitessimalment, ja sí que m’interessa.

  Mireu, si aquest país (i aparco aquí el Catalunya – Espanya) no torna a cremar ja pels quatre costats (sentit figurat) és perqué alguna mena de civilització devem tenir i alguna cosa s’ha après del passat. Però l’home segueix sent un llop per un altre home, vestit més elegantment això sí.

  Tinc una tesi encara rudament desenvolupada al respecte, ja en parlarem una altra vesprada.

  #26848
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Hola Km0’s.

  Doncs resulta que malgrat les incisives paraules i els arguments presumiblement contundents d’en Alvarfanyez, crec sincerament i radicalment que en Pucurull té raó.

  Els “diners del futbol” són una autèntica vergonya. Vergonya, vergonya i vergonya.

  És cert, el futbol mou molts calerons…..però l’argument de “¿Qué queréis? ¿Que el dineral que genera todo esto se lo queden los del despacho y el puro, los dueños de las televisiones? Pues yo no, el dinero para los que se lo curran. Los chupópteros ya chupan bastante.”, em sembla d’una simplicitat i falta de profunditat que em sorprèn en un Alvarfanyez que normalment diu la seva amb molta més bona argumentació.

  És cert, el futbol mou molts calerons…..però per a mi és clar que el futbol no és capaç de pagar, des de ja fa molts anys , les factures que genera.

  Si algú es creu encara que els grans fitxatges i les grans despeses econòmiques que hi ha en aquest esports (salaris, primes, comissions, clàusules de rescissió, drets d’imatge, …..) es salden venent uns milers de samarretes…..doncs que vagi urgentment a l’oculista!!

  Totes aquestes despeses es paguen a més a més, i bàsicament, GENERANT DÈFICIT !!!

  Uns dèficits enormes que només es declaren parcialment i s’aproven en dos minuts, en unes assemblees anuals d’accionistes o socis que es passen hores barallant-se entre ells o discutint sobre quin nou crack han d’acabar fitxant, o si foten fora d’una punyetera vegada a l’entrenador que van fitxar fa dos mesos i que té contracte per encara dos anys més….Vergonyós!!

  Uns dèficits enormes com els que tenen els grans equips de futbol ( R. Madrid, Barça, Valencia,…) que teòricament són els que tenen una economia envejable i que malgrat tot necessiten periòdicament d’alguna “ajuda” institucional via requalificació i posterior “maniobra immobiliari especulativa” (“Ciudat deportiva”, Mini Estadi, Sarrià,….). Maniobres i actuacions de dubtosa legalitat i que si estiguessin incloses en el sumari “Pretòria”, actualment molt famós, ens farien caure la cara de vergonya. Molta vergonya.

  L’Enric, que comença també a tenir una edat i molta saviesa acumulada ha fet recordatori del que va ser molt famós ( i caríssim!!) “Plan de sanemaniento del futbol español”. Una altra vergonya més sobre les esquenes dels pobres contribuents…és a dir de tots nosaltres, “el pueblo soberano”.

  La darrera i més espectacular de les vergonyes, i en van ja unes quantes….fa referència a la que tenia que ser la definitiva solució a l’etern problema financer del futbol: Els drets televisius!!! És a dir la quantitat espectacular de milions i milions d’euros (o dollars) que estan disposades a pagar les cadenes de TV per la retransmissió dels “emocionants” partits de futbol. Una milionada que s’està pagant encara actualment, tant cadenes privades com públiques, que no aconsegueixen recuperar en la seva totalitat amb la publicitat ni amb el “pay-per-view”, i que acaben generant més i més…..DÈFICIT!!!

  Però el problema, i la vergonya, és encara molt i molt més profunda. El problema dels “diners” i el futbol és un càncer que s’estén per tot arreu i tot i que s’intenta dissimular arriba a tot arreu.

  Ja he dit que els grans clubs estan molt atrafegats buscant més ingressos econòmics i generant més i més dèficit. Però quan baixem el nivell resulta que el panorama que trobem és realment també molt penós. Molts equips de 2a. divisió no poden pagar les nòmines dels seus jugadors. I sabeu per què ?. Perquè ja no es poden endeutar més.

  Cada any, les diferents administracions, sobretot els municipis, han de fer “aportacions” ordinàries i extraordinàries, per a que segueixi en marxa la roda i tal com està muntada la pel.lícula,….es segueixi generant més i més dèficit.

  A casa nostra ens està passant amb l’entranyable U.E. Lleida, fa uns anys i efímerament a primera divisió, i ara endeutada, regalant entrades per a que algú vagi al camp i…..rebent també “aportacions” que ja us podeu imaginar de quina butxaca surten (malgrat ser una societat anònima esportiva).

  Tot i que ara faig una mica de trampa i me’n vaig a un altre esport, no cal que us recordi com va acabar el “Basket Lleida”. Eufòria, Pavellò nou, ACB, endeutament, eufòria, més endeutament, “trapicheos”, més i més dèficit,…..i de sobte : un enorme “forat negre”. Algú té idea del que tot això ha acabat costant als lleidatans….

  Per acabar, diré només unes quantes coses soltes…..

  Machado va dir relament “La España de charanga i pandereta” i no “La Catalunya de Txaranga i pandereta”. És a dir, en Pucurull tenia raó.

  La qual cosa no vol dir que més d’un poeta català no tingués moltes raons per fer esment a “La Catalunya d’espardenya i barretina”.

  Cubertain?…No el vaig conèixer personalment. Si que vaig conèixer a en Samaranch (el gran valedor del professionalisme en l’esport i tot això….) i sabent una mica del seu passat una mica tèrbol, i més d’un afer també una mica tèrbol en el COI més “modernitzat” i glamourós, probablement si hagués d’escollir…..Cubertain !!, sens dubte.

  I acabo definitivament fent esment a uns esportistes que probablement no van vendre mai samarretes amb el seu nou, ni van fitxar mai per cap multinacional i tot i que probablement no eren amateurs 100%, van fer unes fites increïbles tot i no tenir primes equivalents a les que avui rep qualsevol esportista professional de més o menys elit.

  Jesse Owens. Sense obrir la boca, va enviar un missatge clar al món des de l’Estadi Olímpic de Berlin durant el nazisme .

  Abebe Bikila. Doble guanyador de la marató olímpica. A Roma no va veure clar això de calçar-se unes Adidas i va decidir córrer descalç, i va guanyar amb una marca de 02:15:16 (a l’any 1960 !!). Quatre anys més tard va tornar a guanyar a Tòquio. Aquest cop si que van aconseguir que es posés als peus unes Asics, i va millorar la seva marca uns tres minutets.

  Bob Beamon. A Mèxic encara no es creuen el que van veure a l’estadi olímpic a l’any 1968. En Bob va saltar 8,90 mts en el salt de llargada. Evidentment va guanyar l’or olímpic i va ser rècord mundial durant dècades…..

  També en diré un d’espanyol, de Toledo. Federico Martin Bahamontes. Em mereix més respecte i simpatia ell, que tota la elit del ciclisme professional actual involucrada en la “operación puerto”.

  Ah! Oblidava dir que l’acudit d’en Perich, com no podia ser de cap altra manera és molt bo i enginyós, però , parlant seriosament….A mi no em faria cap gràcia anar a la platja amb la meva filla de 20 mesos i veure com ella tira arena a la demés gent, per molt filla meva que sigui…..

  Salutacions.

  p.d./ També m’oblidava de dir que jo tampoc sóc gaire d’ONG’s.

  #26850
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  By Keds, Enric

  Encara que no ho pugui semblar, estem d’acord en una bona part dels arguments.

  És prou conegut, tal i com dieu, que els club de futbol són una ruïna a tot arreu. I que només sobreviuen amb injeccions de diners aliens al propi futbol (casos de Berlusconi o Abramovich) o amb ajuts més o menys dissimulats de les administracions (Que heu vist el “sky-line” de Madrid amb les quatre torres de la Ciudad Deportiva? Qui encara no ho hagi vist, que hi vagi. Cada vegada que passo per allà em quedo bocabadat repetint “acojonante” sense parar, fins que la dona me mana callar). No cal insistir més en aquest tema perquè repetiria el que ja heu dit. No puc estar més d’acord.

  Però sembla ser que les seleccions són un bon negoci, m’imagino que gràcies a que no han de fitxar jugadors, que és la raó de la ruïna anteriorment descrita. Segurament que seleccions com ara Brasil, Anglaterra, Itàlia o Espanya tindran superàvit en acabar el torneig, per moltes primes que paguin als jugadors.

  Ja que algú s’havia escandalitzat per aquestes primes, potser era oportú recordar que, en aquest cas, estaran ben guanyades. Tot amb diners privats, per cert, quin és el problema? Les primes que paguen els clubs,en canvi, tal i com dieu, al final les acabarem pagant entre tots.

  I unes quantes coses soltes:

  Parlar de Owens, Bikila o Bahamontes és un petit anacronisme. Si visquessin avui dia guanyarien els diners que guanyen Bolt, Gebre o Contador. I si aquests haguessin viscut aquella època, haurien fet el mateix que ells. Per cert, sí que havia dopping als temps de Bahamontes, el que no hi havia eren controls (Recordeu que l’Anquetil va morir d’una malaltia del fetge, com tants ciclistes?).

  Quan dius que t’estimes més el model de Coubertain, segurament no vols dir que aproves el que va passar amb Jim Thorpe o aquell fals amateurisme dels països de l’est. A mi m’agrada molt més el model actual.

  ByKeds, amb el seny que sempre mostres, no dubto que a tu no et faria gràcia veure com la teva filla llança sorra a sobre d’altres. N’estic convençut. Però es veu que hi ha persones a les que sí els hi fa gràcia. Crec que l’acudit s’ha entès.

  Sembla ser que mig milió d’euros és una prima absolutament immoral, però un quart de milió, en canvi, ja és perfectament acceptable. Ja no parlem de l’Alemanya de charanguen und pandereten.

  Hi ha qui sempre intenta aprofitar que “el Pisuerga pasa por Valladolid” per treure a passejar els seus prejudicis i els seus fantasmes personals.

  Finalment, no ens hem d’amoïnar, si no passem de quarts, com sempre, no existirà aquest problema.

  #26852
  Avatar
  Enric
  Moderador

  A veure, By Keds, de bones a primeres, t’ has guanyat un clatellot, lo dels anys….

  Alvarfanyez, podem coincidir amb tot el que vulguis, pero si tu li expliqués a un novingut del planeta Raticulín que aqui hi ha gent que passa gana i d’ altres que per pegar patades a una bola poden donar de menjar un país, tens una feina dificil. Justifica el que vulguis, fes numeros , antropolgia, pero no, el banc que denega la pasta a la gent encara que perdin la casa per una quantitat ridicula i permet que un equip de futbol s’ endeuti per pagar un crack, es inmoral (banca i inmoralitat, que nou!). NO!. PROU.

  Si representen a España, les peles per España. Punt.
  Drets televisius? O sigui, la publicitat que ens fiquen a totes hores. El teu temps.

  Jo no soc Coubertinià, conec un pel la seva historia, -fins i tot he visitat la petita urna on te guardat el seu cor a Olimpia- i es un d’ aquells mites curiosos. El Brundage va ser vergonyós i el Killanin va ser el que realment va permetre el fals amateurisme del est. Soc d’ en Samaranch, mira tu. Perque, tal i com ha dit en Jordi Pujol, la gent en veritat no el coneix; falta molt a dir, amb una perspectiva menys subjectiva amb llums i foscors. En tot cas, puc donar fé de que exercia molt més de català del que la gent pensa i això es el que jo li valoro, tot i el seu passat. Son les nostres histories personals, per contar als nets, deu ser que ja fa més de 20 anys que tinc 20 anys… ByKeds, te la guardo.

  “Hi ha qui sempre intenta aprofitar que “el Pisuerga pasa por Valladolid” per treure a passejar els seus prejudicis i els seus fantasmes personals.”
  Del tot d’ acord.

  I un quart de milió, és una burrada.

  By Keds, lo dicho.

  Força Vida!

  #26859
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Ostres Enric, sí que t’has posat transcendent. Jo pensava que parlàvem de futbol.

  Si vingués aquest senyor de Raticulín, em fa l’efecte que no només ho tindríem negre per a explicar-li això dels milions dels futbolistes, sinó que també ens resultaria impossible fer-li entendre el teu sou o el meu (i això que jo n’hi ha mesos que no arribo al milió:laugh: ).

  Vivim en un món injust, però no ho és més o menys pels calerons que guanyin els futbolistes. D’acord, el que guanyen és immoral si pensem en la necessitat que hi ha al món, però et faig una petita llista d’altres coses igual d’immorals:

  -La quantitat d’energia i matèries primeres que consumim i els residus que generem per fabricar paper higiènic:blush: . Quants milions d’habitants viurien amb això? Què passaria amb els boscos del planeta si demà tothom volgués tenir accés en aquest bé tan valuós?

  -La quantitat d’energia que es consumeix i la quantitat de CO2 que s’emet a l’atmosfera per a escalfar l’aigua de la piscina coberta en tot un any. Aquest consum i aquesta emissió són equivalents als de quant milers de persones del tercer món?

  -El sou i la jornada laboral de la persona que fabrica les sabatilles i la roba amb les que correm.

  -La quantitat d’aigua que fem servir en un any per dutxar-nos (tot suposant que ho fem sense malbaratar-la).

  -El vergonyós michelin que adorna la meva panxa comparat amb la fam al món.

  -Continua tu la llista…

  Com s’ho explicaries tot això al senyor de Raticulín? Jo no seria capaç:( .

  La injustícia del món es un problema que em supera, però no té res a veure amb els futbolistes. Cada dia fem un miler de petites accions que són immorals si pensem en els que no tenen res, comencem per mirar-nos a nosaltres mateixos abans de mirar en aquests senyors.

  Però aquest fil inicialment no tractava del món, sinó del que ens costaran les primes de la selecció. Doncs bé, fem quatre números fàcils:

  20 milions d’ingressos en publicitat, més 30 milions de premi de la FIFA si guanyen, fan un total de 50 milions d’ingressos procedents d’empreses privades.

  D’aquests diners, 20 milions anirien destinats a les primes dels jugadors, però s’hauria de descomptar el que destinaran a les ONG’s i els impostos que han de pagar. Que els hi quedarà? Al voltant de 10 ó 12 milions potser?.

  Resumint, aquests senyors generaran 50 milions d’ingressos, dels quals finalment s’embutxacaran 10 ó 12 i la resta, com diu l’Enric, cap a España. On és el problema?

  I tot aquest enrenou tan gran el tindríem només si arribessin a guanyar el Mundial. ¡¡Bendito problema!!

  #26877
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Hola Alvarfanyez! Sembla que en ho passem bé, i no es que em fiqui transcendent, es que soc aixi. De fet, el meu martiritzador privat, en ByKeds, amb l’ ajut del Homedferro, diuen que ni m’ entenen…

  Doncs mira, per començar, jo el mundial, voldria que el guanyes Polònia, que no sé ni si juga

  “La injustícia del món es un problema que em supera, però no té res a veure amb els futbolistes. Cada dia fem un miler de petites accions que són immorals si pensem en els que no tenen res, comencem per mirar-nos a nosaltres mateixos abans de mirar en aquests senyors.”

  Certament, tens tota la raó, només cal veure les nostres col·leccions Nike, Adidas, NB, Assics…

  Peró crec que hi ha nivells i si té que veure amb els futbolistes, i amb els professionals de la sanitat que et cobren sistemàticament sense IVA a les seves consultes i fan moltes hores al dia fora dels centres públics, i amb el salari dels consells d’ administració, i no tant amb el paleta que li paguen en negre -pagaven – 200€ més la setmana per fer hores extres.
  El que representa algú, ho fa en representació. I rés de ong: salari digne com qualsevol persona, i les plus valies generades, als socis de la empresa, o sigui tu, jo i encara més, els que ho necessiten.

  Les xifres que dones, segons el meu parer, son immorals; i soc del tot conscient de la meva incongruència, la de les Nike, que no deixa de ser una mostra del egoisme col·lectiu i del consumisme permanent del que s’ anomenava “sociedad del bienestar”

  I si fossin xifres de la selecció Catalana també m’ ho semblarien. Peró com només me la deixen tenir per partits de costellada….

  ByKeds, tens pendent una colleja

  Força Vida!

  #26878
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Enric
  Això s’està tornant molt “pastelero“, ara resultarà que estarem d’acord en tot.

  M’agrada molt Polònia, no em preguntis per què, des del Mundial del 74 amb Lato (pichichi del torneig), Deyna, Szarmach… Fa temps que no aixequen el cap.

  No estic molt d’acord en que “hi ha nivells”. Jo entenc que, des del punt de vista de la desigualtat al món, la meva dutxa diària és tan immoral com el sou de CR9.

  Els metges… el meu neumòleg té un Jaguar:ohmy: i jo no (vull dir de cotxe, no d’animal;) ).

  Finalment, la solució a tot això l’has descrit perfectament, és a les nostres mans i és tremendament senzilla: qui no estigui d’acord amb aquests sous, que no miri els partits a la tele. Qui segui d’avant d’aquest aparell diabòlic i s’ajunti a la milionada de persones que fa el mateix, que després no es queixi perquè amb la seva petita acció hi està contribuint.

  Enric, en això ja es veu que ets coherent.

  Bé, ja que de moment no té remei, que guanyi España.

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 20)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.