Les pitjors marques dels mundials d’atletisme

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1956
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Ara que estan apunt de començar els campionats del món d’atletisme a Osaka, s’ha reobert una mica de polèmica vers el fet de que hi ha països que, invitats per la IAAF, hi participen amb un o dos atletes (un home i una dona és el que està establert) sense cap marca mínima.

  Hi ha gent que ho critica argumentant que en un esdeveniment d’aquesta categoria, només hi ha d’anar els de molt alt nivell.

  En relació al fet, el diari 9 esportiu portava l’altre dia un article en el qual parlava “dels altres rècords dels campionats”. No ho feia amb morbositat; publicava una relació de les pitjors marques que s’han fet mai en els campionats del món d’atletisme des que es van crear l’any 1983.

  Com a curiositat és aquesta:

  marquesul7.png

  A propòsit, què en penseu sobre el què hi participin atletes de tan baix nivell?

  Jo estic totalment a favor que ho puguin fer. Em sembla molt bé que hi participin atletes de països petits i/o sense tradició atlètica, perquè és una manera de poder donar-se a conèixer – fins i tot com a país – i poder aprendre. Però el cert és que hi ha moltes opinions en contra.

  Pucu

  #8158
  Avatar
  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  Interessant debat. El dret que tenen a participar com a convidats és indiscutible, ara, amb segons quines marques s’és més aprop del rídicul que de la promoció. Potser hauríem de parlar d’unes segones marques mínimes per als convidats. És clar, allà hi competeixen els millors atletes del món, professionals, dedicats amb cos, ànima i mitjans. Certs resultats provoquen gairebé vergonya aliena i dubto de la finalitat motivadora als països d’origen d’aquests esportistes.

  D’altra banda segur que convidar a aquests esportistes causa greuges comparatius amb altres de molt millors de països que potser no hi poden fer participar un atleta que es queda fora per uns segons en una prova de fons.

  Tota opinió és prou respectable i es pot fonamentar però crec que s’hauria de demanar un segon nivell que no arribaria de bon tros a les marques mínimes exigides de cada prova però que evitaria participacions al llindar del ridícul.

  Una abraçada a tots.

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.