Les curses gratuïtes, menys gratuïtes

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3238
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  ´
  La crisi econòmica està afectant a tot arreu. També a les curses: un bon nombre de les gratuïtes han deixat de ser-ho en els darrers dos o tres anys.

  La causa, se m’acut que ha de ser perquè, probablement, no rebin els mateixos diners per part dels ajuntaments o altres organismes com abans i menys ajuts de les cases comercials.

  Ho dic perquè, fixem-nos el que està passant amb una mostra de curses que eren gratuïtes fins no fa gaire:

  -La Cursa de la Diada de Termens: ara costa 11 euros als que no tenen xip groc (9 si el tenen).
  -La Cursa dels Medijocs: ara només és gratuïta per als metges. Els demés han de pagar 8 euros (4 si no tenen xip)
  -La Cursa Lluís Companys ara costa 5 euros (3 si tens xip)
  -La Cursa de l’Indiot ara costa 10 euros
  -La Cursa de Festa Major de Ripollet, 2 euros
  -La Cursa de Festa Major de Terrassa,1 euro.
  -La Cursa de Festa Major d’Orrius, 2 euros
  -La Cursa de Santa Margarida i els Monjos, 9 euros
  -La Cursa de la Sagrera,10 euros
  -La Milla de Cornellà, 5 euros
  -La Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria, 5 euros
  -La Cursa del Cava de Sant Sadurní, 6 euros
  -El Cross 11 de Setembre de Santa Coloma de Cervelló, 5 euros

  A banda, hi ha alguna cursa que s’ha deixat de fer, com la Cursa de 5 Kms de l’Hospitalet del mes d’Abril, que ha estat substituïda per una nocturna de 10 kms que costa 12 euros, o 9 si tens xip.

  O la Milla Urbana de la Llagosta. L’any 2010 anunciaven en la seva web que “Enguany la Milla Urbana no es farà per un tema purament econòmic. Els Fondistes de la Llagosta lamentem profundament que l’edició d’enguany no es pugui celebrar”.

  O la Cursa de Sant Climent, que deien: “Enguany, a causa de la crisi econòmica, la regidoria d’Esports ha volgut retallar les categories de la prova atlètica i només podran participar nens i nenes fins els 16 anys”.

  Fa uns dies comentava en un altre fil del fòrum l’exagerat augment dels dorsals de les curses de pagament en 10 anys. Potser la manca d’ajudes institucionals també pot influir en aquests increments.

  Com sigui, per tot plegat, preparem-nos. Perquè, o molt m’equivoco, o pinten bastos: les curses de pagament seran cada vegada més cares i les gratuïtes menys gratuïtes.

  Pucurull

  #32712
  Avatar
  albertbo
  Participant

  Discrepo totalment en el plantejament de fons, Pucurull.

  Les curses són esdeveniments lliurement organitzats i els seus organitzadors poden acabar decidint si són gratuïtes o no, si poden acabar demanant un preu per participar-hi que a tu o a mi ens sembli correcte, barat o abusiu. Tot es podria resumir en que hom va o no va on vol o no vol anar, no ?

  Aquesta NO és la qüestió que tu mateix planteges. En altres fils hem parlat (jo mateix també !) del preu de les curses, de l’increment any rere any… i solem coincidir.

  Aquí no. El teu plantejament em sembla massa impositiu, massa intervencionista. No calen més cotilles, ni que sigui morals, als benaurats organitzadors que em consta que penes i treballs tenen per trobar recolzament de qualsevol tipus en les seves iniciatives.

  On hi hagi gent que la vulgui tirar endavant hi haurà cursa. Oh, déu meu !, no tenim tal subvenció… Bé, potser enguany començarem a reconèixer que no necessitem ja mai més cap samarreta de record efímer de cap cursa i que costen uns quants euros, no ?

  Seria un pas endavant interessant, i a veure que passava.

  #32719
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Albert,

  No sé si m’he explicat bé. No critico, en absolut, als organitzadors de les curses gratuïtes (jo mateix n’organitzo una des de fa 7 anys a Cantonigròs), que prou feina fan i prou mal de caps tenen .

  El que dic és, simplement, que degut a la crisi, algunes d’aquestes curses, que estaven ajudades pels ajuntaments, ara han de ser de pagament.

  I que, probablement, les retallades també afectin a les de pagament.

  Pucurull

S'està mostrant 3 entrades - de la 1 a la 3 (d'un total de 3)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.