l'augment dels preus dels dorsals

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3235
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Els preus dels dorsals de les curses de pagament -un producte com un altre- pugen molt més que la inflació.

  No és cap novetat i ja sé que és un tema molt debatut. Però tant s’hi val. No em vull estar de dir al fòrum el següent:

  A resultes d’haver llegit als diaris que el cost de la vida ha pujat un 35% en deu anys, m’he interessat en saber quan han pujat els preus de les inscripcions a les curses en el mateix temps.

  He esbrinat en algunes revistes que tinc i per internet, i he trobat els preus de l’any 2001 de 15 curses de pagament que se celebren actualment. La mostra no és gaire gran però és significativa. Comparant-los amb els d’enguany (ambdós casos inclouen el cost del xip), el resultat és el següent:

  img102x.jpg

  En concret, si la mostra és representativa, l’augment mitjà en aquests 10 anys és del 231%.

  És a dir que, anant a l’específic, mentre que un quilogram d’arròs (segons l’OCU) ha pujat en aquest temps un 45%; la carn un 33%; les patates un 116%; l’autobús un 48%; els diaris un 28%; la perruqueria un 36%…i han baixat els televisors i les cadenes de música un -62% i els electrodomèstics un -4%, les inscripcions a les curses ha pujat un 231%.

  Poca cosa més es pot dir. Potser que hi ha excepcions, com el de la Cursa de Canovelles, que de 13 euros l’any 2010 l’han baixat a 7. Però també hi ha unes quantes curses que abans eren gratuïtes i ara ja no ho són.

  Pucurull

  #32681
  Avatar
  Enric
  Participant

  No et falta gens de raó,

  La meva reflexió bé, per si enlloc de d’anomenar-les curses populars, arribaran a ser curses VIP.

  salut

  #32682
  Avatar
  cargol
  Participant

  Si no es vol deixar “morir” una cursa, com tenim molts casos recents, l’única sol.lició es pujar el preu de l’inscripció perque surtin els números.
  De ben segur que darrera de moltes curses no hi ha afan de lucre, sino que devant de la manca de sponsors o reducció dràstica de les col.laboracions d’aquestos, s’ha de pujar l’import del dorsal a fi de que sigui sostenible.
  Salut i milles.
  Abel

  #32684
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  S’agraeix la feina de recerca de dades, molt bona.

  Pel que fa als preus, es pot mirar des d’un altre punt de vista. Darrera d’aquest augment es troba, sens dubte, l’augment de la demanda. Avui hi ha molt més corredors que fa 10 anys (busquem dades al respecte).

  Un símptoma negatiu, l’augment de preus, com a consequència d’una malaltia positiva, l’augment de corredors.

  Fins i tot es podria dir que la despesa mitjana del corredor d’avui, per tots els conceptes, és molt més alta que fa 10 anys (sabatilles, roba tècnica, gps, pulsòmetre, desplaçaments, gimnàs, fisio, tapping, cremes, depilació, etc.).

  En el fons, són bones notícies, no?

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.