L'activitat física frena l'Alzheimer

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2255

  Pucurull
  Participant

  En un noticiari de televisió he escoltat una notícia que han explicitat com una importantíssima troballa en la investigació que s’està realitzan a tot el món per combatre la malaltia de l’Alzheimer.

  És aquesta:

  Un recent estudi d’investigació de la universitat de Kansas conclou que l’exercici físic, a més a més d’allunyar els problemes cardiovasculars, també és útil per frenar l’Alzheimer.

  M’ha interessat i he buscat la informació seriosa que s’està publicant a internet sobre l’assumpte. Sembla ser que, efectivament, els resultats de l’estudi realitzat a una mostra de 121 persones de més de 60 anys, dels quals 57 patien un Alzheimer incipient i la resta cap tipus de demència, els malalts que estaven en pitjor forma física tenien quatre vegades més deterioració cerebral que els participants en forma o que no tenien demència.

  http://www.healthfinder.gov/news/newsstory.asp?docID=617481

  http://www.elmundo.es/accesible/elmundosalud/2008/07/15/neurociencia/1216135590.html

  Pucu

  #15715

  homedferro
  Membre

  Mestre Pucurull,

  sóc del parer que el secret està en la mesura de totes les coses. L’exercici físic, en la seva justa mesura pot ser tant beneficios com dolent pot ésser en la seva exageració. Igualment penso que un vas de vi, una Mortiz ben freda i fins i tot, un cigar de tant en tant, no han de ser necessariament negatius. O si més no, no poden ser-ho tant com portar a l’extrem com a constant, la resistència física del nostre cos.

  Igualment, penso que tot ha d’anar ben conjuminat amb la salut mental. I sobre això he de dir que SI que penso que treballar en excés, es terriblement perjudicial. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

  #15718

  Pucurull
  Participant
  Quote:
  Mestre Pucurull,

  sóc del parer que el secret està en la mesura de totes les coses. L’exercici físic, en la seva justa mesura pot ser tant beneficios com dolent pot ésser en la seva exageració.

  homedeferro,

  És obvi.
  :D

  El més important d’aquest estudi, però, al meu entendre, està en el fet que estava ja demostrat que l’activitat física era beneficiosa per al cor i ara també sembla que ho és per al cervell.

  Pucu

S'està mostrant 3 entrades - de la 1 a la 3 (d'un total de 3)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.