La Mala Nova

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2324
  Avatar
  homedferro
  Membre

  Avui la premsa de Lleida publica un artícle on ens explica que, una empresa constructora de molt nom, patrocinadora entre d’altres equips, el de Bàsquet (el Plus Pujol) i de la cursa dels Templers!!!, ha decidit retirar el patrocini de la Mitja Marató del poble on està ubicada la central de dita empresa (Mollerussa).

  L’argument esgrimit per l’empresa en qüestió, és que ha de ser conseqüent amb les mesures preses per trampejar la “crisi” en la que es veu immersa, doncs ultimament hi han hagut reduccions de plantilla i restucturacions generals.

  Desconec si quan les vaques eren grasses, les seves aportacions a la mitja anaven en consonància…:blush:

  #17003
  Avatar
  agulletaman
  Participant

  No ho acabo d’entendre…

  Els hi donen les obres del tunel de l’AVE a BCN, obren una planta nova a Les Borges, contracte a uns 200 persones… han tingut els últims 6 anys i 10 mesos millors de la seua vida i li treuen el seu suport a la prova esportiva més emblamàtica de la seva ciutat.:blush:

  Im pressionant… On anirem a parar? RE: Al final dels 21.097 km:silly:

  #17007
  Crit
  Crit
  Membre

  Doncs jo també he llegit la notícia a la premsa. Desconeixem a hores d’ara quines han estat les formes i quin acord hi ha entre organització i empresa.

  A mi m’agrada mirar les coses per un altre costat. Si la situació de l’empresa (crec que els seus directius la sabran millor que nosaltres) els porta a no poder col·laborar amb la Mitja de Mollerussa en les properes edicions (qui diu mollerussa diu Borges o Templers)sóc partidari de reconèixer el suport de Pujol a l’atletisme popular fins al dia d’avui.

  En el mateix sac poso les empreses que han vingut col·laborant amb les curses i que per aquesta crisi hauran de deixar de fer-ho o ho faran en menor mesura. Perquè això, amics, només acaba de començar. I què fem? Els ho retraiem i diem gràcies? Jo ho tinc molt clar.

  Inici de reflexió, personal!

  Fa dies que dono voltes a aquest tema, com la crisi pot afectar les curses populars. Crec que no ens en quedarem el marge, proves quedaran tocades i fins i tot alguna es deixarà de fer. No hi ha però, diuen, mal que per bé no vingui, i si d’aquesta crisi en traiem una evolució cap a un nou model de cursa doncs millor.

  La sostenibilitat d’una cursa, entenc, no és que el balanç econòmic sigui 0 o lleugerament positiu o negatiu. M’agradaria una reflexió en el sentit de què n’esperem d’una cursa. No sempre vull una samarreta tècnica, tampoc dic que no en vulgui mai cap (i el paravent de Mollerussa també el vull!) no sé si m’explico, compteu un dia quantes samarretes no heu estrenat i quantes n’heu regalat. Fa tres o quatre anys passava el mateix amb les samarretes de cotó d’una entitat bancària del penedès que certament no tenien tampoc el mateix cost, ni de lluny!

  Si em preguntessin pel regal de tal cursa possiblement no me’n recordaria. Recordo, en canvi, el caldet a l’arribada de la seu vella, les torrades i el vi de borges, la carn de térmens, vilanova i el pa de Puigverd. Serà que em faig gran? Sort que no m’engreixo.

  La crisi aprimarà les vaques i els patrocinadors, però nosaltres continuarem corrent, tocarà buscar una solució bona per tots. I passada la tempesta tornarem a trucar a determinades portes, si hagués de començar primer trucaria als empresaris que antigament optar per ajudar algunes curses, dubtaria de fer-ho en aquelles empreses que ni quan les vaques eren grasses van deixar un euro per les curses populars, amb tot el dret del món, quedi dit.

  Au salut i disculpin

  Crit

  #17012
  Avatar
  albertbo
  Participant

  crit ha escrit:

  Quote:
  Au salut i disculpin

  Crit

  Disculpes de què, crit ?

  Em sembla que acabo de llegir un dels millors posts d’aquest beneït fòrum, si no el millor.

  Alerta !, que jo no li faig la pilota ni a cristo El Seu Senyor…

  Però és ben cert que aquest pot ser un bon moment per replantejar-se algunes coses, dins la mala maror econòmica.

  No reiteraré ara algunes reflexions al respecte que els que m’heu llegit ja sabeu. No descobreixo res nou, està escrit.

  #17016
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Ja ho diu el refranero castellano: “Cuando las barbas de tu vecino veas pelar, pon las tuyas a remojar“.

  Quan veus que fins i tot un equip de bàsquet ha desaparegut de l’ACB per manca de patrocinadors és que la cosa es seriosa. El món de les curses populars notarà els efectes de les subprime:S , segur que sí.

  De totes maneres, una cosa bona tenen les crisis i es que es fa una selecció. Les empreses pitjor preparades tanquen i sobreviuen les millors. Potser passarà el mateix amb algunes curses, la meva predicció és que no hi seran totes les que són ara.

  Com s’ho farà cadascuna per sobreviure? Això ja ho veurem.

  #17028
  Avatar
  albertbo
  Participant

  alvarfanyez ha escrit:

  Quote:
  De totes maneres, una cosa bona tenen les crisis i es que es fa una selecció. Les empreses pitjor preparades tanquen i sobreviuen les millors. Potser passarà el mateix amb algunes curses, la meva predicció és que no hi seran totes les que són ara.

  Com s’ho farà cadascuna per sobreviure? Això ja ho veurem.

  alvarfanyez, estic totalment en desacord que una cosa bona de la crisi sigui que tanquin empreses poc preparades, em sona a capitalisme salvatge. Les empreses no són ens abstractes, són persones que hi treballen, des del director general a l’últim peó. I si l’empresa tanca hi ha persones que es queden a l’atur. Això no és bo, és un drama.

  D’altra banda, com que afortunadament l’organització de curses no té per què regir-se per criteris estrictament empresarials, no hi ha uns accionistes que inverteixen diners als quals se’ls ha de presentar un compte de resultats, sí estic en part d’acord amb tu en que algunes s’hauran d’amotllar al nou escenari. Que en desapareguin o no només dependrà de si els responsables saben reaccionar i actuar en conseqüència.

  Particularment confio en el “savoir faire” i seny de tots els organitzadors com per que no hi hagi d’haver cap baixa en el calendari per motiu d’això.

  #17029
  Crit
  Crit
  Membre

  Tampoc cal que ens ho agafem al peu de la lletra, entenc el que vol dir l’Alvarfañez‘, cert, Albertboque hi haurà drama, i d’aquells que fan por, perquè una cosa és apretar-se el cinturó i l’altra no poder pagat la hipoteca o haver de tornar al país d’on vas marxar.

  La selecció, ja sigui en el camp empresarial o de les espècies no hi entén de sentiments però porta a l’evolució. Fixem-nos que ha passat amb les immobiliàries, si no fos per aquesta crisi aquestes empreses haguessin continuat. I què, tenien treballadors, i tant, amb fills per mantenir, etc. Persones hi han perdut, però el sistema?

  Quant a la relació món empresarial – curses populars ho tinc molt clar, almenys amb el model de curses que tenim. Les coses s’han de pagar i la inscripció de qualsevol cursa cobreix el xip i poca cosa més, falta cobrir els obsequis, els premis, etc.

  Perdrem curses, i tant! I plegarà un algun altre ACB, i tant! No és que els de Girona siguin més pobres que els altres, el dia que s’apliqui la mateixa regla de tres: no apuntalar allò que no s’aguanta per sí mateix, en vindran d’altres.

  Jo també, Albertbo confio en els organitzadors de ponent!!!!

  Salut

  #17069
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Albertbo,

  És clar, són dos punts de vista diferents, jo parlava de macroeconomia i tu de microeconomia.

  D’això que dius sobre l’atur ja ho vaig experimentar en carn pròpia. Malauradament, a l’època de la reconversió industrial del primer govern socialista, a casa meva ja vam testar una bona ració d’atur i d’allò que representa per una família nombrosa amb recursos molt ajustats.

  Però l’economia capitalista és així, té les seves crisis cícliques de sobreproducció, en les que l’oferta i la demanda se ajusten de manera dràstica. Això ja ho sap tothom, el que passa és que sembla que se’ns oblida. Jo no entraré aquí a criticar ni a defensar aquest sistema econòmic, però el que és cert és que a les situacions difícils sobreviuen les organitzacions que millor poden i saben adaptar-se a l’entorn canviant. Això passarà amb les empreses i amb les curses.

  Aquest cap de setmana llegia que el gran premi de França de Fórmula 1 no es farà l’any vinent. I vindran moltes més notícies com aquesta. Penseu en esports que depenen directament dels patrocinadors, com ara el ciclisme. No caurà cap equip per l’any vinent?

  I això arribarà a les curses. Crec que l’anàlisi d’en Crit sobre les curses es molt assenyat. Coincideixo amb ell, la crisi tindrà una cosa de bona: les organitzacions i els corredors aprendran a distingir el gra de la palla.

  #17580
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  No s’explica.:(

  El senyor Bush, fins l’últim moment, defensa el capitalisme de manera aferrissada.

  O, potser sí que s’explica:

  El president sortint dels Estats Units, que segons diuen ha estat el pitjor president de la història d’Amèrica, encara no es deu haver assabentat que el lliure mercat que ha propugnat -i propugna- està essent el causant de la major crisi econòmica que hom recorda.

  No ho dic jo, que els meus coneixements de macroeconomia són molt minsos; ho diuen els economistes més reconeguts, fins i tot, els conservadors. De fet, la reunió aquesta no tindria cap sentit si no fos per tractar de modificar les bases del liberalisme econòmic, que està clar que no funciona ni per a ells

  Però George Bush, erra que erra, en el sopar d’ahir, abans de la reunió que han de mantenir els mandataris més poderosos del món per veure com se’n surten del forat en que estan (estem) immersos, continua fent una lloança del campi qui pugui en matèria econòmica. Convençut, suposo, que les arques dels països (és a dir els diners dels contribuents) arreglaran les catàstrofes que es produeixin.

  Senyor Bush: malgrat sigui aficionat al jooging, i fins i tot hagi fet una marató (3h 44 minuts l’any 1993): bon vent i barca nova!

  Pucu

  #17583
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Que foti el camp!!!

  Pucurull, la marató la va fer al 1933?:huh:

  Una abraçada (i a veure si aquest mal son del mon no torna a donar mostres de existencia)

  #17589
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Enric ha escrit:

  Quote:
  Que foti el camp!!!

  Pucurull, la marató la va fer al 1933?:huh:

  Una abraçada (i a veure si aquest mal son del mon no torna a donar mostres de existencia)

  Enric,

  Volia dir 1993; la va córrer a Houston.

  Pucurull

  #17596
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Francament…:angry:

  ¿No sembla vergonyós que en el sopar dels caps de govern dels països del G 20 reunits per mirar de resoldre una crisi, en la qual s’estan perdent milers de llocs de treball entre altres desgràcies, una ampolla de vi costés, ni més ni menys, que 300 dòlars?

  93876385qo5.png

  Pucu

  #17603
  Avatar
  Enric
  Moderador

  I… et sorprèn?

S'està mostrant 13 entrades - de la 1 a la 13 (d'un total de 13)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.