La Generalitat estudia obligar els usuaris...

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3240
  Avatar
  Luigi
  Participant

  La Generalitat estudia obligar els usuaris de medi natural a vestir armilla groga

  Pretén evitar que es produeixin accidents com la mort d’un jove a Maià de Montcal en el transcurs d’una cacera

  GIRONA | MARTÍ SANTIAGO Si la idea prospera totes les persones que vagin a bosc hauran de vestir-se amb roba d’alta visibilitat dins la gamma del groc al vermell com, per exemple, una armilla. La proposta sorgeix del subdirector d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de la Generalitat, Àlex Cuadros, després d’analitzar la mort accidental d’un jove de 24 anys que es va produir el passat diumenge a Maià de Montcal quan un caçador de Besalú li va disparar un tret en confondre’l amb un senglar. El jove havia fet remor en uns matolls on collia llentiscle.

  En essència, la mesura proposada pel subdirector és traslladar l’obligatorietat dels caçadors de porcs senglars a vestir una peça de roba d’alta visibilitat també a la resta d’usuaris del bosc. L’inconvenient més gran amb què es trobarà el govern a l’hora de normativitzar l’ús d’aquesta peça de roba és trobar interlocutors de col·lectius que utilitzin el bosc per intercanviar punts de vista respecte a això i assolir una norma que convenci tothom. I és que no tots els usuaris del medi natural pertanyen a una associació o federació que els representi com a col·lectiu. Tanmateix, existeix la possibitat que l’administració actuï de forma unilateral i aprovi una resolució que obligui a l’ús d’aquesta peça.

  Una altra opció que ha sospesat el subdirector d’Activitats Cinegètiques és la possibilitat d’entregar díptics informatius als usuaris del medi natural en què s’informa sobre la realització de batudes i la senyalització que instal·len els caçadors a la zona. De fet, tant al Parc Natural de Montserrat com al Parc Natural de la Serra de Collserola ja s’està utilitzant aquest sistema.

  Llei de caça pròpia
  La caça és competència exclusiva de totes i cadascuna de les disset Comunitats Autònomes i, per tant, poden dictar la seva normativa en aquesta matèria. No obstant això, Catalunya i Madrid són pràcticament les úniques autonomies que no disposen de regulació pròpia en aquest sentit i encara utilitzen la llei estatal de caça aprovada l’any 1970.

  Des de la subdirecció d’Activitats Cinegètiques consideren que seria interessant disposar d’una llei de caça pròpia perquè, entre altres coses, permetria crear un examen particular per obtenir la llicència de caça de forma similar al que preveuen els reglaments propis d’Andalusia i la Comunitat Valenciana. Segons perfila Cuadros, aquesta prova facilitaria que els aspirants a caçadors haguessin d’aprofundir en el coneixement de les èpoques hàbils per a la pràctica d’aquesta activitat, quines són les espècies protegides o quines són les mesures de seguretat necessàries que s’han d’aplicar en qualsevol batuda.

  Tot i que existeix un primer esborrany de la llei de caça catalana la Generalitat descarta que de forma immediata es reprengui el seu redactat i elaboració. En primer lloc perquè no resulta prioritari atès que la llei de caça estatal “és bona” i es poden dictar resolucions que la desenvolupin. Respecte a això, només cal citar el punt 22 de l’article 32 de la llei de caça en el que es prohibeix incomplir qualsevol “altre precepte o limitació d’aquesta llei o dels que per al seu desenvolupament es fixin reglamentàriament”.
  En segon lloc, es tracta d’un procediment que exigeix parlar amb multitud d’interlocutors i el Govern podria no aconseguir el suport necessari per aprovar-la en estar en minoria al Parlament.

  http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/01/11/generalitat-estudia-obligar-usuaris-medi-natural-vestir-armilla-groga/541194.html

  #32755
  Sime
  Sime
  Participant

  Luigi ha escrit:

  Quote:
  …Si la idea prospera totes les persones que vagin a bosc hauran de vestir-se amb roba d’alta visibilitat dins la gamma del groc al vermell com, per exemple, una armilla. La proposta…

  O la samarreta del Km0, que tampoc és gaire discreta.

  Jo m’he trobat algun cop amb caçadors de diumenge a les 11 del matí a pocs quilometres de Lleida, per la zona del Tossal de Pedròs, i tot i portar roba lluent i rodar pel costat del canal, amb visibilitat, vaig estar bastant inquiet.
  Quant els vaig veure des del camí i vaig rodar pel seu costat no crec que cacessin gaire, però em miraven amb una cara… :whistle:

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.