Immigració: l'esperança del Fons?

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2030
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Certament, el fenomen de la immigració a casa nostra és impresionant.

  Ahir, en la carrera de juvenils/júniors/promeses de la 84 Jean Bouin celebrada a Barcelona, vuit dels deu primers joves atletes són fills d’immigrants a jutjar pel seu cognom:

  1 Victor Montaner
  2 Abderraman Ait Khamouch
  3 Merzougui Abdelaziz
  4 Abdelkabir Zaroual
  5 Ilias Fifa
  6 Ibrahim Ezzaydouni
  7 Mohamed El Hmidi
  8 Yahya Khalfaoui

  9 Albert Moreno
  10 Mourad Toussi

  Així mateix, en la prova de cadets, es van classificar primer i tercer:

  1 Ibrahim Azzouz
  2 Miquel Tomas
  3 Abderrazak Samaoui

  Sóc dels que penso de debò, com molta gent, que la immigració està influint per a bé en moltes de les estructures de la nostra societat. Segurament que també en l’atletisme.

  Pujarà el nivell atlètic de Catalunya i d’altres llocs d’Espanya (en aquells on es desenvolupa més la immigració), com mai s’hagi pogut veure, gràcies a aquestes incorporacions?

  Pucu

  #10201
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  Vols dir que en el cas dels juvenils no són fitxatges fets allà? A mi m’ho sembla. Una cosa és que n’hi hagi uns quants amb nom estranger i una altra és que siguin tots.

  De totes maneres, tens tota la raó, d’aquí a pocs anys la selecció espanyola d’atletisme tindrà uns quants atletes amb noms com aquests que dius o romanesos o russos o serbis (mira en Bojan, de Ponent precisament). Ens hem d’acostumar.

  Només cal recordar la selecció francesa de futbol que va guanyar el mundial del 98.

  #10205
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Fa dos anys vaig anar a veure un torneig de futbol 7 infantil. Barça, Madrid, real Sociedad, Atlètic Segre… El Barça i el Madrid, podien ser la selecció del Camerun. NO se si estan a la masia, si els han fitxat… però es lo que hay.
  I podem pensar amb el Jacson Quiñonez, no està tan lluny, ¿no? Teniu per segur que pot passar el que en altres esports a diferents països europeus: Si tinc plaça d’ Olímpic amb Espanya perquè soc el 4 a Marroc, llogo patera. El Wildeboer, en natació, a seguit aquesta via, amb Holanda tenia mes seguretat d’ anar als JJOO.
  Si parlem de futur, es en immediat. Pero…¿es realment la situació esportiva del país? ¿ajudarà a que "els autòctons" es motivin en segons quins esports, o aniran cap el golf, tenis…? Buf, perquè ja entrem en temes mes complicats, com racisme, classisme, possibilitats econòmiques, discriminació (dels menys dotats, p.e.)..,

  #10243
  Avatar
  gorka1
  Participant

  He vist el reportatge del 33 i parlaven alguns d’ aquests nois i no semblaven fitxatges. El seu català era com el de la canalla amb noms diguem-ne més nostrats!

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.