III Memorial Ramon Oliu

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1827

  Pucurull
  Participant

  El diumenge 17 de juny se celebrarà el III Memorial Ramon Oliu a Cantonigrós (Osona).

  El Memorial és una cursa popular que es va instaurar fa dos anys per aquestes dates, i se celebra com homenatge pòstum a qui va ser una figura cabdal de l’atletisme.

  La prova serà de 10 quilòmetres i serà , com deia, el proper diumenge 17 de juny, a les 10 del matí.

  El recorregut serà el mateix que el dels dos anys anteriors (alguns membres de km0 ponent l’han feta i poden confirmar l’atractiu del circuit i dels paratges): per una pista forestal amb sortida i arribada a Cantonigrós, el poble a prop de Vic on va néixer l’Oliu, i serà eminentment popular i no competitiva, sense premis per als guanyadors.

  Les inscripcions seran gratuïtes i ja poden realitzar-se per correu electrònic a memorialro@yahoo.es.

  Per als que no ho sàpiguen, en Ramon Oliu , que va morir a Hamilton (EUA) el 3 d’abril de 2005, havia estat el precursor de les maratons i les curses populars a Catalunya i a tot l’Estat.

  11480641431yv2.th.jpg

  Prohom capital de l’atletisme català en la seva vessant popular, va ser l’ introductor de les curses a peu. Va crear la primera marató que es va fer a Espanya l’any 1978, concretament a Palafrugell; va fundar la Comissió Marathon Catalunya per organitzar i impulsar les primeres maratons i mitges maratons del país; va escriure llibres sobre el córrer, va donar conferències i va fer articles sobre el tema.

  El món del córrer li serà sempre deutor, i es per això que es fa aquest Memorial en els seu record, com a petit reconeixement del que va significar la seva extraordinària aportació a l’atletisme popular.

  Afegiu la data del 17 de juny a la vostra agenda. Ho passareu bé.

  Pucu

S'està mostrant 1 entrada (d'un total de 1)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.