Ha mort Grete Waitz ( 9 Maratons NY)

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3164
  Avatar
  Enric
  Moderador

  Rebo a casa de forma trimensual una revista generosament enviada per el CIO – i per tant molt bonica i cara i que no pago- en la que puc llegir articles variats i sobre tot gaudir d’ unes molt bones fotos.

  Un dels apartats que més em sobta i fa més juju, es el tètric dels decessos. En aquests anys que la rebo (en fa uns 15) m’ ha produït una certa tristor un parell de cops, un en el cas del mític holandés Anton Geesink únic 10é dan de judo assolit en vida, i que vaig tenir la sort de conèixer. Va ser el guanyador de judo als JJOO de Tokio!!! el país del Judo, i es diu que va provocar suïcidis. Feia por estar al seu costat-.
  I l’ altre, més dur per lo personal, en el cas d’ en Rafael Vidal, en aquest cas un venezolà baixet pero que et feia petar de riure. Amb un 3er lloc espectacular als JJOO de Los Angeles als 200 papallona al costat d’ un tal Michel Gross que li treia 2 pams.

  Ara, en el nº 79 de la revista, llegeixo amb tristor la mort d’ en Nicolai Adrianov, una bestia de la gimnàstica esportiva, amb 15 medalles olímpiques.

  Però on vull arribar, estem a Agora atlética es al de Grete Waitz. que figura al costat de l’ Andrianov. La recordo per la tele, guanyant moltes curses, amb una cara que tenia com de nena bona… va guanyar 9 cops la marató de Nova York. Segurament ha estat la millora corredora de cross de l’ historia amb 5 campionats del mon

  La podeu recordar en aquet vídeo.
  [video]http://www.youtube.com/watch?v=P_EtIWQplh4&feature=related[/video]

  Anècdota: el darrer cop -el 4rt- que va fer el record del mon amb 2h 25′ 29″ a Londres, li va durar… 24 hores. La Joan Benoit el va rebaixar vora 3 minuts!!! a Boston.

  Força Vida (la van tenir)

  #31845
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  La Grete Waitz va ser un referent per a moltes maratonianes. Imbatible, i amb un córrer elegant al màxim.

  I pel que se sap, era una dona compromesa, que es va involucrar en moltes accions humanitàries.

  Una llàstima la seva pèrdua. (Anava a posar “prematura pèrdua”, però no. Hi ha alguna mort que no sigui prematura?

  Pucu

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.