Federar-se sí o no

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2075
  Avatar
  Exiliat
  Participant

  Com la majoria dels que som en aquest món, vaig començar a córrer per passar-m’ho bé amb els amics, també per trobar-me millor físicament. No va ser fins més endavant que em vaig plantejar inscriure’m en curses, però mai no em vaig plantejar federar-me, ja que les meves participacions eren esporàdiques. No va ser fins l’any passat que vaig començar a competir de manera regular i fins ara ho he continuat fent sense llicència federativa. Però aquesta passada tardor he estat lesionat i per primer cop m’he plantejat si seria convenient o no estar federat.
  Tinc entés que les llicències federatives inclouen una assegurança mèdica, però jo em pregunto si aquesta també cobreix el que et pugui passar durant els entrenaments o està limitada a les competicions. Entre volsaltres hi ha gaires federats? Quin tipus de llicència teniu? Què cobreix?KM0 ofereix aquest servei o el recomana?

  Moltes gràcies per tot el que pugueu dir sobre aquesta qüestió.

  #11227
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Hola km0’s.

  Jo també estic molt interessat i amb moltes ganes d’escoltar opinions sobre aquest tema…..

  Salutacions.

  #11228
  Avatar
  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  No deu fer més d’un parell de mesos, potser tres, que vam ser convocats representants de diferents clubs atlètics de Ponent amb els autèntics pesos pesants de la federació catalana d’atletisme, part de la junta amb president i vicepresident inclosos. Va ser el primer apropament en molts anys de la federació vers l’atletisme popular. Segur que feia falta, si més no per veure que vivim dues realitats absolutament diferents.

  Allà s’hi va fer una olla barrejada entre estaments i estructura de la pròpia federació, clubs d’elit i atletisme popular. S’hi va reflectir el que tots sabem, a Lleida poquíssimes llicències federatives, ovella negra de les territorials malgrat el número creixent de curses i participants d’aquestes.

  D’aquestes trobades a vegades se’n treu més del que es diu abans i després de manera informal que en el desenvolupament de la pròpia reunió. Davant meu, i alguns companys més, curiosament tots representants de l’atletisme popular un alt càrrec federatiu no va dubtar a titllar els populars i les curses populars com el càncer de l’atletisme.

  Suposo que l’home pensava que estava davant dels seus aquí a Lleida i va posar la pota fins dins. Va ser un mal començament. Després va quedar clar que tots els que practiquem aquest esport al marge de l’ ens federatiu som una mena de salvatges que cal civilitzar. Practicants proscrits al marge de la llei.

  Es van arribar a suggerir barrabassades tals com que no s’hauria de poder deixar organitzar curses que no estessin sota la tutela de la federació ni deixar córrer als participants sense la seva corresponent llicència. Tenir la federació l’absoluta exclusivitat (diguem-ne control?) de totes les proves que s’organitzen.

  Parlem clar, només es tracta de diners: llicències dels participants, permís federatiu per poder organitzar, jutges. Augmentar els recursos econòmics dels que ara disposa.

  Sí, amb la llicència hi ha una assegurança -amb la que prioritzen la teva atenció abans d’un que s’està morint (si us plau!!!!, tampoc ho voldria això), paraules textuals una mica fora de context d’un contertuli -si fem jocs de paraules, fem-ne tots-.

  En aquests moments l’únic que ofereix la federació és aquesta assegurança, no sé quin nivell de tractaments inclou, sessions de recuperació…. Tampoc sé si els populars podem justificar lesions durant els entrenaments ni l’abast de la cobertura d’aquesta assegurança.

  El que hi estigui interessat es pot informar, valorar-ho i federar-se o no. Jo segur que no ho faré, vaig sortir força decebut d’aquella reunió. No tan sols pel contingut en sí, també per l’actitut que a mesura que s’evidenciava el distanciament es tranformava de força a paterlisme, es suavitzaven les maneres.

  Totes aquestes ratlles són l’expressió d’una opinió personal que no vincula de cap manera a qualsevol dels altres assistents però que a mi em van acabar d’aclarir força coses. Segur que moltes vegades és més fàcil -i pràctic- mossegar-se la llengua o deixar que el pas dels dies esborri qúestions incòmodes però no m’agrada que em facin passar pel sedàs.

  Una abraçada a tots.

  #11296
  Avatar
  Luigi
  Participant

  Fins ara heu parlat de competicions en ruta, pista, crossos, etc., o sigui, de la FCA

  En el cas de les curses de muntanya, la meva opinió és que val la pena federar-se (o sigui, treure’s la Llicència de la FEEC).

  Funciona una mica diferent a la Llicència de la FCA.

  Si bé també t’has de rascar la butxaca -per començar, has de formar part d’alguna entitat excursionista-, crec que al llarg de l’any ho acabes amortitzant.

  Pel tema lesions, inclou una assegurança mèdica, que no inclou -ai las!- les típiques lesions com sobrecàrregues o tendinitis, però no sempre és així. L’any passat vaig patir una sobrecàrrega al peu, em vaig visitar per dos traumatòlegs -un de pèsim d’una de les Mútues de l’Asseguradora i un altre de privat molt professional- i tot m’ho va cobrir la llicència.

  També reps la Revista Vèrtex i gaudeixes d’alguns descomptes a botigues i altres serveis, com p.ex. refugis de muntanya. No has de pagar l’assegurança temporal de qualsevol cursa de muntanya (sol ser al voltant de 4-7 €)

  De fet, la Llicència de muntanya crec que és imprescindible per aquella gent que regularment practica activitats a la muntanya. S’ha d’estar al cas però, que en cas d’accident -entre nosaltres, lesió- s’ha d’avisar dins de les posteriors 72 h perquè t’ho cobreixi.

  En fi, trobareu més informació aquí

  #11497
  Avatar
  Sed
  Participant

  El dia que m’hagi de federar, talcom estant les coses, serà en la federació de montanya.

  En la reunió que parla en Segarrenc, es va introduir que s’hauria de fer una assegurança mixta entre federacions. Els populars ho correm tot.

  Si la fededració el que veritat l’interesa és que tot atleta tingui una assegurança al darrera, haurien de fer aquest esforç. Mentrestant jo continuaré pagant asseguarances temporals ja que el nombre de curses de montanya no és gaire elevat.

  Per ara lo únic mostrat per la federació d’atletisme, és guerres entre federacions, de diferents esports i entre la catalana i la espanyola, que és qui
  ho acava manant tot .

  Salut!

  #30376
  Avatar
  Jordi
  Participant

  DSC03753%281%29.jpg

  Si em permeteu desenterrar el fil…

  Hi han curses on realment durant la inscripció o en agafar el dorsal es comprova que s’estigui federat o s’hagi pagat l’assegurança temporal? És una misèria però tampoc l’hi veig la necessitat si a qualsevol CAP et poden atendre per lesions (i a part tinc mútua privada).

  Tot això ho dic perquè tinc a la vista una cursa de muntanya. On també cal tornar el pitral (en teoria), cosa que em fot per tema col·leccionisme.

  #30423
  Avatar
  Arctos
  Participant

  Bones Nye,

  Normalment no et demanen res al recollir el dorsal, tot i que en algunes curses si però ben poquetes.
  Penso que com bé dius si et fas mal tens cobertura per part de la Seguretat Social i si tens mútua doncs lo mateix, però i si corrent fas mal a algú…tema responsabilitat civil, llavors la llicencia et dona cobertura. Per no parlar de si estas entrenant i et fas mal on notre senyor va perdre l’espardenya…t’arrisques a que la Generalitat et passi la factura del rescat i aixó puja ràpid molts diners.

  La meva opinió és que si tens que fer molt poques curses de muntanya i a més no entrenes per muntanya, et surt més a compte pagar la temporal, però si t’agrada fer el cabra i fas unes quantes curses llavors la llicencia et dona molta tranqulitat.

  Salut

  #30487
  Avatar
  Jordi
  Participant

  Gràcies Arctos :cheer: la veritat és que tot considerat en conjunt, i especialment si faig mal a algú altre per accident, fa que millor prevenir.

  #30511
  Avatar
  estefi
  Participant

  :( :) jo estic federada a la Catalana, a la espanyola, i a la de orientacio, ah… tambe a piraguisme (faig caiac)… uffff , i be, :) :( es necessite per competi als nacionals i a fora.
  es aixi, una pasta¡¡¡¡¡
  petons i km´s

  #30732

  Jo tb et recomanaria federar-te!! (JO no tinc mutua) Sino las de fer servir doncs no passa res però sino va molt be!!
  Jo estic a la feec C per 70e. Fa poc peparant la marato tenia problemes al genoll vaig anar, hem van fer resonancia i en 1 setmana ja sabia el k hem passava. Sense pagar res. una ressonancia si vas per privat et val minim 230e. si vas per seg social llista espera 2 a 3 mesos per saber el k tens.
  Si k tens descompte a les curses de muntanya al llarg del any segur k no pagas la diferencia però almenys tens la tranquilitat k si et passa algo estas cobert.
  No fa falta entrenar per la muntanya per et cobreixi encara k et facis la torta a la mitjana.

S'està mostrant 10 entrades - de la 1 a la 10 (d'un total de 10)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.