Esportistes amateurs i les federacions esportives

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #3584
  Avatar
  Lo Jordi
  Participant

  Vull parlar d’un cas que m’ha passat entre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

  Tot està relacionat al voler participar en una Canicross a les terres de Tortosa i a Terrassa aquest gener.

  Per poder fer aquesta activitat et recomanen estar federat en cas contrari has de pagar una assegurança pel corredor i el gos.

  La FEEC engloba molts esports BTT, escalada, canicross, etc i segons les activitats que vols pots escollir la llicència que pertoca.

  Durant l’any 2013 vaig participar en diferents canicross organitzades a Catalunya i podies córrer amb qualsevol tipus de llicència associada a diverses Federacions Esportives. Inclús m’he trobat corredors del País Basc que no tenen res a veure amb cap de les federacions anteriors.

  Sembla ser que aquest any la FECH ha tirat pel dret i als organitzadors d’aquestes curses obliga a estar federat per la FECH; jo estic federat per la FEEC perquè practico moltes modalitats d’esports.

  Parlo amb la FEEC per preguntar si cobreix la canicross i sorprenentment em contesten que la FEEC en competicions esportives només cobreix al corredor i al gos no, que si vull competir asseguri al gos a través de la FECH o que em federi amb ells.

  La FEEC no informa d’aquest fet en la cobertura de l’assegurança i la FECH tampoc.

  Deixant de banda aquest esport.
  Imaginem i quan jo dic imaginem soc bastant realista:

  Que la Federació Catalana de Ciclisme, la Federació Catalana de Natació i la Federació Catalana d’Atletisme tiressin pel dret igual que ha fet la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

  I que els esportistes amateurs volguessin participar en una triatló, tindrien que estar federats a les tres federacions o pagar una assegurança individual per cada modalitat.

  També s’ha d’explicar que els organitzadors de curses ja paguen una assegurança de responsabilitat civil.

  No entenc el que està passant amb l’esport català, cada vegada costa més diners poder fer esport.

  Que s’han acabat les subvencions a l’esport? i a Catalunya hi ha massa federacions esportives on hi ha un ànim de lucre i no saben d’on treure diners per pagar nòmines de gent que ni tan sols practiquen esport?

  No seria hora de crear una única federació esportiva catalana i englobar tots els esports?

  Ho sento molt per la meva companya d’entrenament de quatre potes que es diu TONA, que deixarà de córrer per les terres CATALANES per la falta de comunicació que hi ha entre les federacions esportives.
  Anirem a córrer a la franja que donen més facilitats per poder practicar aquest meravellós esport.

S'està mostrant 1 entrada (d'un total de 1)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.