En Bolt i els limits humans

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2599
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Respecte del temps en els 100 metres d’en Bolt en els Campionats del Món d’Atletisme que se celebren a Berlín, s’està parlant molt dels resultats de seriosos estudis realitzats per científics, abans que el jamaicà fes els 9.58.

  Un prestigiós científic, en Tatsuo Tabata, director d’un institut de recerca del Japó, va arribar a la conclusió no fa gaire, després de fer un treball analític, que no es baixaria de 9,60 en els 100 metres fins l’any 2100.

  I també hi ha un altre estudi, en aquest cas d’en Gideon B. Ariel, un dels gurus de la biomecànica i fundador del Centre d’Entrenament Olímpic de Colorado Springs, que assegura (assegurava) que el límit del cos humà està situat en, precisament, els 9,60 que diu el japonès. Córrer més ràpid, segons ell, és (era) impossible.

  Ha, ha.:laugh:

  Pucu

  #23237
  Sime
  Sime
  Participant

  Pels humans segueix sent impossible ;)

  #23267
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  Sime ha escrit:

  Quote:
  Pels humans segueix sent impossible ;)

  Bona, Sime!:laugh:

  No m’estranyaria que aquest noi (que deu de ser inhumà :)) segueixi batent rècords.

  L’estrany però, és que, tot i les evidències de que els atletes milloren constantment i els rècords van caient, alguns estudiosos -infinitament més experts que un servidor- afirmin que l’ésser humà no pot anar més enllà de determinades marques.

  És una cosa que no entenc.

  Pucu

  #23276
  Avatar
  sergi farre perez
  Participant

  Estar clar que hi ha cientifics que hauran de tornar a repasar els seus numeros.

  19″19

  #23283
  Sime
  Sime
  Participant

  Porto tota la setmana augurant una Victòria còmoda de l’Usain Bolt, però per un marge mínim sobre el segon classificat :blush:
  Està clar que amb aquest home no hi ha manera de ser futuròleg.
  El meu argument era que guanyant amb un marge mínim encara podria esprémer la possibilitat de batre el rècord del 200 una o dues vegades i guanyar “una pasta” en qualsevol míting.
  Al 100 es va passar un parell de pobles amb el nou rècord i és molt difícil de millorar. Fent una marca “discreta” al 200 podia intentar treure-li un rendiment econòmic més alt als seus èxits.
  El seu mànager deu estar a punt de matar-lo, Peró… em trec el barret amb el que ha fet.

  Algú s’atreveix a predir el que farà a continuació?

  #23284
  Avatar
  homedferro
  Membre

  Aquesta actitud de no reservar-se, es tant lloable com els seus registres!

  També és cert, i ell ho diu públicament, que ell competeix per un poble, i que de quartos, no n’hi falten. Que per això hi ha la marca esportiva que el patrocina. També val a dir, que fins ara, el seu catxé era de 250.000$… es de suposar que ara augmentarà una mica. Es a dir, només amb unes quantes participacions a mitings i diverses curses i actes promocionals, ja guanya una morterada que no podrà gastar en vida.

  Si tens el rècord a les cames, l’has de fer, per que si no… qui sap quan el podràs tornar a tenir. I de casos d’aquest n’hi ha a munts. Sense anar més lluny, una tal Isinbayeva fa un parell de dies va especular un pelet massa…

  I a tall del límits humans, que es del que va el fil, un animal que porta per nom Jesús Ángel Garcia Bragado, acaba de guanyar la medalla de bronze en els 50kms marxa… al seus casi 40 anys… té límit aquest home?????

  #23293
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  homedferro ha escrit:

  Quote:
  I a tall del límits humans, que es del que va el fil, un animal que porta per nom Jesús Ángel Garcia Bragado, acaba de guanyar la medalla de bronze en els 50kms marxa… al seus casi 40 anys… té límit aquest home?????

  homedferro,

  Estic d’acord amb que aquest lleidatà d’adopció és un monstre, i que el seu cas lliga amb el tema.

  Però la meva teoria és que aquest home (Jesús Ángel Garcia Bragado) si que té limit.
  Però no “l’home”. Ni “la dona”, òbviament.

  Pucu

  #23294
  Sime
  Sime
  Participant

  L’última cosa que havia sentit del Jesús Ángel Garcia Bragado era que l’havien operat de la cadera, ni tan sols sabia que anava a Berlin, el feia recuperant-se encara. Tota una sorpresa :woohoo:
  M’han agradat les seves declaracions en el sentit de fer la seva cursa, seguint els seus objectius, i que al final alguns rivals han anat caient portser per massa ambició. Em pregunto si aquest no va ser el problema del Paquillo i de la Maria Vasco.

  Per cert llegeixo a l’Sport:
  “Exactament un any després, un altre 20 d’agost, Michael Johnson ha tornat a manifestar a Berlín, públicament, que Bolt no estava en condicions de batre el seu rècord mundial de 200 perquè li veia molt fatigat per l’acumulació de curses”

  Ja veus Pucurull, no hi ha manera de predir algunes coses, pero ho seguim intentant.

  #23296
  Avatar
  Álvaro
  Participant

  La medalla de García Bragado em toca una mica de propB) . És un madrileny que viu a Lleida des de fa molt de temps i que fa atletisme, igual que jo. Ja veieu, som dues ànimes bessones:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: .

  Encara que no sigui una fita tan cridanera com la d’en Bolt, s’ha de destacar que ja va ser campió del món fa 16 anys i que ha participat a 9 mundials, l’únic atleta a tot el món que ho ha aconseguit. I no es pot dir pas que aquesta novena vegada hagi anat de turisme, precisament. Diuen que s’entrena tot sol, sense entrenador. Aquesta longevitat esportiva no pot venir sinó d’una determinada filosofia de l’esport i de la vida. Porta casi 20 anys com esportista d’élit. Que us imagineu portar aquesta vida gairebé monacal durant tant de temps?

  Un exemple per tots els que intentem ser esportistes.

  #23297
  Sime
  Sime
  Participant

  alvarfanyez no sé per quina raó he pensat que apareixeries per aquest fil comentant la fita d’aquest atleta, una intuició :ohmy:
  Només un parell d’aclariments:
  -Aquest divendres en una entrevista ell mateix deia que fa un parell d’anys que viu a Barcelona.
  -El marxador Tim Berrett, australià, també té nou participacions en campionats del món.

  Salut

  #23298
  Sime
  Sime
  Participant

  Recuperant el tema del fil: l’estadounidenc Mike Powell, plusmarquista mundial de salt de llargada, creu que el jamaicà Usain Bolt podría saltar per damunt dels nou metres.

  Quí s’atreveix a dir que no?
  :side:

S'està mostrant 11 entrades - de la 1 a la 11 (d'un total de 11)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.