El salari del Rei

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1995

  Pucurull
  Participant

  El salari del Rei

  Vagi per endavant que no tinc intenció de cremar cap fotografia del Rei. Tampoc vull denunciar l’assignació de 8,66 milions d’euros de l’erari públic que se li ha establert per a l’any que ve, perquè no sé si aquesta xifra és suficient per mantenir una família nombrosa i egrègia durant un any.

  Però vull queixar-me, pel greuge comparatiu que significa, que se li hagi atorgat un augment del 4,5% a la quantitat que cobra enguany, segons llegeixo a la premsa.

  No havíem quedat que els augments dels salaris i pensions es fixen d’acord amb el increment de l’IPC, i aquest està al voltant del 2,5%?

  Feta quedi la queixa, amb el màxim respecte i pleitesia, no sigui cas…

  Pucu

  #9213

  Crit
  Membre

  Discrepo…

  Un rei és un rei, i el concepte de rei del mambo ja porta implícit el fet de viure com un rei. Els reis són així, són reis i prou, mai els votarem perquè són reis, mai passaran gana perquè són reis, no hi ha reis pobres, ni obrers, ni tan sols burgesos, reis i prou.

  Els espanyols volen rei i és obvi que li ofereixin una vida regalada, si mai en tenim un nosaltres no el farem pas anar descalç, no?

  I si no volen rei, doncs… quan això passa, que no passarà perquè seria iniciar un camí vers la democràcia cosa incompatible amb l’essència mateix de l’Estat, als reis no se’ls abaixa el sou, el poble és visceral i canvia les flors per les pedres amb certa facilitat segons la gana que passa.

  Au, salut

  #9219

  albertbo
  Participant

  Jo només tornaré a citar una molt encertada frase d’una cançó d’Els Pets ("Jo vull ser rei"):

  "Si és cert que som iguals davant la llei,
  per què collons jo mai podré ser rei"

  #9229

  homedferro
  Membre

  i posats a parafrejar:

  "un rei no és rei per voluntat divina,
  si no perque els seus avantpassats s’ho van montar divinament…"

  #9235

  Álvaro
  Participant

  Sou vosaltres que comenceu a parlar de política, no pas jo. Però el vici és el vici, no em puc estar.

  Per poder respondre a la qüestió plantejada per Pucurull ens calen més dades. Quin es el pressupost de la Reina d’Anglaterra? Quin és el pressupost del president de França o d’Itàlia? I per saber si aquesta pujada del 4,5 % es molt o poc, hauríem de saber quines són les pujades dels darrers anys. Potser està recuperant poder adquisitiu.

  Sincerament, a mi un cap d’estat per 8,66 milions d’euros a l’any em fa l’efecte que és barat, digues rei, digues president. Florentino Pérez guanya més, per dir un nom conegut.

  Això que diu Crit no ho acabo d’entendre: "I si no volen rei, doncs… quan això passa, que no passarà perquè seria iniciar un camí vers la democràcia cosa incompatible amb l’essència mateix de l’Estat"

  Potser Finlàndia és un país més democràtic que Suècia? Potser la democràcia de França es més perfecta que la del Regne Unit? I Dinamarca? Diríeu que és menys democràtica que Alemanya?

  A mi no m’agrada gaire la col-i-flor, però no per això diré que no és un vegetal.

  Hi ha una altra cançó dels Pets:

  "Per què si la llei igual per tots s’aplica,
  no puc ser caixera del Pryca
  ?" 😉

  #9237

  Enric
  Moderador

  Ficar li al fill Felipe, i venir tranquil·lament a Catalunya, em desagrada i molt. Els Borbons tenen una historia, i tot i que els actuals només son la conseqüència, haurien de ser sensibles amb els seus "súbdits"

  M’ agadaria molt saber el cost d’ una setmana a Mallorca dels reis, els fills, els nets, els cunyats, els… I els cunyers, la senyora de la neteja, els escoltes i cuerpos de seguretat (diuen que al voltant de 200 persones) de la gasolina dels vaixells de suport, de les dietes de tota aquesta gent, de… I això es pressupost apart, del dia a dia de la nasion, de los cuerpos de seguridad del estado. Vamos, com si ho fessin per mi. Jo vull pujar al fortuna!

  Els reis. Bé, se m´enfot si els d’ Anglaterra son mes o menys xoriços. Si guanyen mes que aquell o aquell altre. Vull saber perquè tenen dret a tenir residències bestials, moltes, obsequis al estado per el seu us particular, i situacions afavorides a l’ hora de fer inversions .

  Un amic que va estar a LLeida al Març va anar amb mi a veure la restauració d’ un cotxe. El meu amic em comenta: que a França, prop de Marsella, -Aix en Provence- el seu cossi es un dels restauradors mes afamats de França.
  La conversa, mes o menys va anar així:
  – Restaura cotxes. I quins cotxes (Rolls, Buiks, Panhard Levassors, !Bugattis!, Mercedes ales de papallona…
  i son d’ un senyor espanyol molt important
  – A si? perque?A Espanya alguns restauradors son reconeguts internacionalment
  – No vol que es conegui que els te.
  – De qui son, va?
  – De le roi de l’ Espagne
  No tinc documentació acreditativa, es la paraula d’ un amic, però no te perquè mentir.

  Per que els amaga? Li fa vergonya? Es discret? No es massa ètic? No es pot justificar amb el presupuesto de la casa real?
  No crec que necessitem un rei, tot i que em pot caure mes o menys simpàtic. I d’ altres persones, empresaris, especuladors, el que sigui ,pot ser guanyen mes. Però corren uns riscos a nivell econòmic, mireu el Conde o el Delarosa o els que han caigut financerament. El rey no te aquest tipus de risc. El que no es pot negar, es que es un objectiu físic, el poden pelar. Però per això es dediquen els mitjans que ens costen una pasta. Per cert, vull saber també quan costen els submarinistes i els submarins que també estiuegen a Mallorca.

  Voldria que fossin publiques les seves finances, les seves residències, quan costa el viatge a Pupokalesiasia, que fan fotos apart. Perquè jo ho financio. Voldria saber si no podrien viure mes d’ acord amb la realitat dels mileuristes o papadependents. Voldria… No els voldria

  Però els tenim, que hi vols fer.

  #9250

  albertbo
  Participant

  Enric, quan et desmelenes… m’agrada més ! :)

  #10074

  segarrenc
  Participant

  PORQUÉ NO TE CALLAS?

  #10077

  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  Vigilem amb el que posem al fil, hi ha molta susceptibilitat per part dels aparells de l’estat a defensar la monarquia, no haguem d’anar a Madrid com els dibuixants del Jueves o els xiquets que cremen fotos.

  No estic en desacord amb aquells nois, no se si és la manera com s’ha de manifestar el rebuig a la monarquia. Un parell de qüestions després de que abans d’ ahir els caigués una multa de 2.730 euros a cadascun. Primer, autènticament desproporcionat per un acte purament simbòlic. Segon, m’agrada veure el jovent disposat a lluitar d’una manera pacífica, cremar una foto no és un acte de violència. Repeteixo no se si és la millor manera, però sempre millor que baixar el cap i empassar com solem fer els catalans.

  Mai podré tornar a córrer com ho feia fa deu anys, tot i que sóc relativamet jove, el suficient espero per veure el meu país lluny de la influència borbònica…..ni espanyola, amb qui hem de poder establir les millors relacions de veinatge possibles, però des de la nostra pròpia sobirania. I HAVE A DREAM!!!

  Una abraçada a tots.

  #10079

  Álvaro
  Participant

  Bé, cadascú tindrà el projecte de país que cregui més adient. Normal, res a dir. Però a tot arreu es respecten i es fan respectar els símbols de l’estat. A mi això em sembla bé.

  Que no es pot lluitar per una idea política sense ofendre ningú? Per defensar la independència de Catalunya s’ha d’insultar els espanyols? Jo diria que no és estrictament necessari, encara que és una llaminadura molt grossa.

  No sé com són les lleis a França o a Anglaterra, però el càstig que tinguin allà per aquests actes em serveix aquí, tant és si son més durs o més tous.

  #10085

  Enric
  Moderador

  Crec que als EEUU cremar la bandera americana es entès com a llibertat d’ expressió. Jo no he cremat, ni crec que cremi mai, cap bandera. Però tampoc vull que em diguin quina es i quina no la meva. Si es que en vull cap.
  I m’ agradaria saber com puc ajudar a pagar 2000 i pico euros. Per que cremar senyeres pot ser te subvencions.
  I encara no conec els números de la Casa real, pot ser es que entre forfait i plegar veles no tenen temps. I a veure el preu de la separació, que jo també el pagaré.

  Respectem-ho tot

  #10106

  Álvaro
  Participant
  Quote:
  Respectem-ho tot

  No podríem estar més d’acord. Amb això ja tindríem molt de camí fet.

  #23048

  Pucurull
  Participant

  .
  La cosa permet seguir parlant-ne.

  A mi em sembla insòlit el que diuen aquests dies els diaris: el Rei ha “demanat” que quan s’estableixi el sou que ha de cobrar l’any que ve, l’Executiu ho faci amb seny; amb “austeritat” ha dit concretament.

  Em pregunto si sa majestat ha d’acceptar, necessàriament, l’augment de salari d’un any a l’altre que se li atorga. És clar, però, que deu de ser així, perquè sinó no s’explica que en el darrer pressupost de l’Estat se li augmentés un percentatge molt més alt que l’IPC -l’índex que determina l’increment que se’ls fa als súbdits– i no digués ni piu.

  Segurament que ho ha de rebre sense que pugui dir res. Quasi segur que les lleis fins i tot l’obliguen a acceptar -vulgues que no- els 9 milions d’euros que està rebent de tots nosaltres per viure aquest any.

  Aquests són els servilismes -valgui la paradoxa- dels monarques actuals: no tenen poder ni per renunciar al vassallatge, i només poden suggerir, per favor, que no es vegi massa el llautó dels greuges comparatius.

  Pucu

  #23052

  Saltamartí
  Participant

  Ho toqueu tot eh!

  He he he.

  #23055

  albertbo
  Participant

  Sí, això de la monarquia em toca molt els pebrots. Es pot ser un país democràtic, civilitzat, inclús avançat… sense rèmores com aquesta, autèntic vestigi d’un passat que potser ja seria hora que ens desempalleguessim d’ell. Cal la monarquia ? La (meva) resposta és no.

  No només pel que ens costa econòmicament, que també ! Estaria bé que em preguntessin a la declaració de l’I.R.P.F. si vull contribuir al manteniment de la Casa Reial. Només seria un gest de pura democràcia. Per cert, quin privilegi té l’Església Catòlica en això, no? No és Espanya un estat laic ? Pinta més l’Església que la Monarquia ? O jo no entenc res o és que ho entenc massa bé tot.

  La qüestió és fotre’ns la mà a la butxaca. M’estic ja atipant de veure com gent humil fa mans i mànigues per arribar a fi de mes mentre el Rei viu com a tal només pel fet de ser fill de qui és. I això ho mantenim tots. A ell i a molts altres més que poc mèrit tenen els mantenim tots.

  És això justícia social ? Ja ho he dit, em toca molt els pebrots. No vull reis ni en foto ni en pintura, vull poble: divers, ric, igual.

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 18)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.