Declaracions per sucar-hi pa

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2038

  Pucurull
  Participant

  Lamentable. Molt lamentable el que he llegit aquest matí mentre esmorzava (i sigui dit de passada: m’ha fotut l’esmorzar enlaire).

  El portaveu d’un partit polític que en les seves sigles figura la condició de català, ha fet unes declaracions incendiaries a elPeriódico, afirmant que

  "Cal arrencar de Catalunya Ràdio i TV-3 la crosta nacionalista"

  Déu ni do!. Si Ell no hi posa remei, els que creiem que Catalunya és una nació ho tenim molt cru.

  A més a més de dir-ne de molt grosses, aquest senyor carrega sobre l’Antoni Bassas, per a mi un dels millors periodistes que tenim a casa nostra, sinó el millor, per voler difondre el catalanisme.

  Se li haurà de dir a l’entrevistat, que és un important polític i ho hauria de saber, que els mitjans de comunicació que pertanyen a la Generalitat de Catalunya són nacionals i estan costejats pels catalans, i com a tals, no s’han d’aplegar al dictat d’un partit estatal que no vol que tinguem ni un mínim d’identitat pròpia.

  No pertanyo a cap partit. Tant sols soc un nacionalista català que pensa, des de fa temps, que si no s’és nacionalista què s’és.

  http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=464276&idseccio_PK=1008&h=

  Pucu

  #10418

  Álvaro
  Participant

  Els mitjans públics normalment es pleguen a les ordres del que mana, que per això ha guanyat unes eleccions i controla l’aparell públic. Lògic que si qui mana ara no es troba còmode amb la línia editorial d’un mitjà públic faci tot allò que pugui per canviar-la. Tots els partits ho fan.

  D’altra banda, estic d’acord amb el teu raonament: tothom és nacionalista, fins i tot els que es pensen que no ho són.

  #10433

  Artur42
  Participant

  alvarfanyez si els mitjans públics catalans es pleguessin a les ordres del que mana, penses que aquest polític hagués fet aquestes declaracions?
  🙄

  #10434

  Crit
  Membre

  El Sr. Ferran és molt i molt bo!!

  Com heu vist només l’han aplaudit els que no el voten, molts socialistes han amagat el cap, pobre noi.

  Però em perdo. Qui governa ara?

  I quin grapat de mentides, podeu mirar el temps tantes vegades com vulgueu que Alacant apareix les mateixes vegades que Fraga, exactament al mateix mapa.

  Ei, però jo vull ser com ell, nacional i no nacionalista. Ah, i si vull saber quin temps farà a Madrid, jo poso TV1 que també la pago.

  Salut!

  #10444

  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  Em sap greu que una cosa d’aquestes t’espatlli l’esmorzar Pucu, jo m’ho prenc d’una altra manera, m’estimulen. A veure si molts dels nostres compatriotes comencen a veure quin és el camí que hem de seguir. Apallissats des d’Espanya, apallissats des de casa. No se perquè però ja fa temps que m’he adonat del tarannà massoquista dels catalans.

  Necessitem bastó per moure’ns, i tot just així. He sentit parlar de política a molta gent que abans ni obria la boca després de declaracions de l’Acebes i el Zaplana, després de la caiguda de les infraestructures…., sempre només després de que ens posin la bota al coll i estiguin apunt de pujar-hi amb l’altre peu.

  Això arriba fins on arriba, i algun dia s’acabarà. No se quin és el límit de la capacitat dels catalans per empassar, estic a punt de creure que és aquell pou sense sol del que he sentit a parlar. D’una part volia abstindre’m de participar en aquest fil, ja se sap que el que toca la fibra és complicat d’expressar. Però no és menys cert que avui algú manifesti les seves simpaties polítiques és ben legítim, considereu-me independentista, amb la il-lusió de veure el meu país sobirà del seu destí.

  A aquestes hores de la matinada acabo de visitar diferents webs, una mica fastiguejat de la incapacitat o l’acomodament dels nostres polítics, però no he pogut deixar de veure la totalitat de l’entrevista de la Mònica Terribas al Joan Carretero a la web del Reagrupament. Quasi quaranta minuts de veritats com temples. I sí, fallen els nostres polítics, i més que una escopeta de fira, però fallem encara més la majoria dels ciutadans anònims per no donar aquesta passa de més i dir fins aquí hem arribat, i treure’ns estúpids complexes del damunt. I mentre reflexionem si els polítics ens tenen desencisats i poc actius o si la nostra poca activitat els acomoda, igual d’estèril com intentar saber si hi va haver abans l’ou o la gallina el ritme de cursa fa autèntica figa, és el mur. Però si és la marató que més m’il-lusiona creuar la línia d’arribada!!!! Cada passa més aprop de la utopia!!!

  Una abraçada a tots.

  #10449

  Álvaro
  Participant

  (text sense accents)

  Be, els vostres comentaris son mes concrets sobre aquest cas i jo volia fer un comentari general sobre els mitjans publics i els governs.

  Els mitjans publics els controlen els governs, agradi o no, i sobre aixo es pot parlar molt. Si jo soc un govern i trobo que la linia editorial d’un mitja public no es la que jo crec que hauria de ser, doncs ho tinc facil, tinc la capacitat de fer canviar aquella linia editorial i aixo es una temptacio molt gran. Tothom hi cau. L’Aznar va possar en Urdaci al telediario i Zapatero l’ha tret. Es aixi de facil. I passa a tot arreu, no nomes a Catalunya, no nomes a Espanya (be, potser diuen que la BBC… pero no ho se).

  Nomes vull dir que aixo no es res d’extraordinari, es normal, es a dir habitual. Tampoc no hem de fer com si haguessim trobat l’Atlantida.

  #10453

  Álvaro
  Participant

  (text sense accents)

  Be, com que parleu d’aquest cas, m’he llegit l’entrevista, que no ho havia fet 😳

  A banda de la q¨uestio general de la que he parlat abans, en algunes coses te rao. La paraula Espanya esta prohibida a TV3. "A l’octubre l’atur puja tres decimes a Catalunya i dos decimes a la resta de l’Estat". Mai "a la resta d’Espanya". Per cert, l’unic "estat" del que parlen es l’espanyol, mai no diuen "l’economia millora a l’estat italia" o a l’estat alemany o a l’estat suec. En aquests casos es parla d’Italia, Alemanya o Suecia. Em sembla perfecte que diguin el que vulguin, pero no poden negar la intencio de les seves expresions.

  Anecdotes de Carles Francino a TV3. Noticia d’obertura d’un telenoticies un dia 22 de desembre: "La loteria de Nadal cau a Catalunya i a Madrid no toca res". 😯 😯

  Noticia destacada d’un dia de maig de 1998: "El Reial Madrid guanya la setena copa d’Europa, la primera en color". La informacio posterior mostrava els danys que uns quants aficionats merengues havien fet a la penya blaugrana de Lleida, pero es cuidaba molt i molt de mostrar les imatges de la celebracio multitudinaria als carrers de la nostra ciutat. Aixo no encaixava amb la imatge oficial que es vol donar de Catalunya. Que heu sentit mai dir en un mitja public catala que el Madrid es el segon equip de Catalunya? I que fora de Madrid es la comunitat on mes partits del Madrid es compren en el "payperview"? (si no ho es ara, ho era fa uns anys). La realitat que no encaixa en la linia editorial no es mostra, senzill.

  Direu, "com a tot arreu", evidentment. Per aixo el que arriba al govern mira d’impossar la seva linia.

  Els mitjans publics catalans estan dirigits a un public que se sent nacionalista catala. Tambe la paguem els que no ens sentim aixi, per cert. Si despres de 25 anys d’aquesta linia, ara es fa un canvi, tampoc no sera la fi del mon. Si d’ara en endavant deixen de dir "estat espanyol" per dir "Espanya" i surten Madrid i Sevilla a les noticies del temps, molts catalanas no estarien d’acord, pero molts d’altres ho veuriem amb bons ulls i sentiriem que per primera vegada, TV3 es "la nostra".

  Hores d’ara, si et sens espanyol (cosa molt freq¨uent a Catalunya, malgrat tot), seure a mirar TV3 es preparar-te per rebre per totes bandes.

  No es pot fer una linia editorial que agradi a tothom, simplement. Torno a l’exemple de TVE. Els que abans estaven emprenyats amb els seus informatius (ce, ce, o, o 😆 ) ara estan contents i els que estaven contents ara estan emprenyats. Ja esta be aixo (o pot ser no 😉 )

  #25531

  albertbo
  Participant

  Tres missatges més amunt hi ha un tal segarrenc amb qui no puc estar més d’acord en allò que diu.

S'està mostrant 8 entrades - de la 1 a la 8 (d'un total de 8)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.