Córrer maratons per altruisme

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2677
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Sempre m’ha estranyat el fet que, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, els que correm maratons hi participem molt poques vegades per altruisme.

  Que ningú és molesti: vull dir que, a diferència del que succeeix en les maratons de l’estranger, no es gaire freqüent que ho fem per una causa humanitària. En tot cas, i com a molt, contribuïm en aquelles que destinen una part de la inscripció a una ONG. Però, permeteu-me dir-ho, no acostumem a implicar-nos-hi gaire.
  :)
  Per això, m’ha agradat molt saber que un maratonià amic, Pablo Pluvinet, ha pres una iniciativa personal de molta envergadura: correrà la marató del proper diumenge 29 a Donosti per recaptar diners per a la investigació i tractament de les malalties cervellvasculars que porta a terme l’Hospital Clínic de Barcelona.

  És a dir que, inspirant-se a com ho fan els americans a la marató de Nova York, o els anglesos a la de Londres (per esmentar dos llocs on ho vaig veure fa molts anys, però com és sabut, ho fan a moltes altres maratons estrangeres), en Pluvinet farà el mateix. Els que n’heu corregut fora d’Espanya ho sabeu: n’hi diuen “Run for charity”, i hi ha milers de populars que corren representant a una ONG per a la qual han recaptat aportacions fetes per persones anònimes, amics i familiars.

  L’acció d’en Pluvinet, a la que li ha posat el lema “Corre por tus venas”, s’explica en la web del Clinic:

  http://blog.hospitalclinic.org/2009/11/marato-per-la-investigacio-de-malalties-cerebrovasculars/

  I en el seu blog:

  http://pablopluvinet.blogspot.com/2009/11/corre-por-tus-venas-proyecto-maraton.html

  L’enhorabona per tan magnífica iniciativa.;)

  Tant de bo serveixi com a punt de partida a casa nostra (no és l’únic cas, però no n’hi ha gaires), d’accions semblants, tan freqüents a les maratons de l’estranger.

  Pucu

S'està mostrant 1 entrada (d'un total de 1)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.