Competicions, amb quina frequència?

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1806

  Hache
  Participant

  Hola a tots, com fa molt poc que m’he enganxat :P a anar a les curses, volia preguntar als més experimentats amb quina frequència és prudent competir, tenint en compte que en principi tampoc es que surti a guanyar cap medalla sino a gaudir de les curses i l’ambient.
  La meva primera mitja va ser a Balaguer i aquest any volia fer almenys 4 ó 5 més, amb l’objectiu de preparar pel 2008 el meu debut a la marató de Barcelona.

  Potser és massa ambiciós el projecte?

  S’accepten sugerències.

  Gràcies i salut¡¡¡¡¡¡¡

  Jose H

  #4389

  bru
  Participant

  Ieeeps,

  Hache, crec que cada un de nosaltres es recupera de forma molt diferent de cada competició, depenent de l’edat, de l’entreno que porta, de la duresa de la competició, de si ha anat al màxim rendiment i acaba asfixiat acaba molt be la cursa…

  Penso que es recomenable fer varies mitjes avans de debutar en marató, a part de portar l’entrenament adecuat.

  De totes maneres, crec que si vols fer per aquest any 4 ó 5 mitjes, està molt bé, fins i tot, encara que en fessis alguna més no em semblaria pas malament.

  Salut i molt sort!!!! 😉

  #4390

  Crit
  Membre

  Bon dia,

  Com diu el company, i com sempre, tot depèn…

  Depèn de la intensitat amb què competeixis, també depèn del tipus de prova, per exemple: un 10 km a tope trenca molt més que una marató, almenys a mi. Depèn també de la recuperació de cadascú.

  D’altra banda, no només desgasta la competició, sinó també la preparació. Quan descansem d’una marató, per què ho fem? Pel desgast de la cursa? Pels dos o tres mesos d’entrenament? Pel desgast ‘mental’?

  La clau, entenc, davant de tantes dependències és tenir uns bons sensors. Tothom sap, altra cosa és que no ho vulgui escoltar, si necessita descans i es pot permetre més competició. Equilibri, com sempre, si el trenques…

  Hache

  Si fa poc que has començat, gaudeix de l’ambient. Pots fer unes quantes mitges, però no busquis patir massa. Quan comences en qualsevol esport, el cos necessita un temps d’acondicionament, i un temps pot ser un any, dos… En mica en mica, veuràs com els temps van caient.

  Moltes vegades es comença i ràpidament es passa a plans d’entrenaments maratonians i històries i llavors et trenques i te’n canses de l’esport.

  Tu roda, roda, i ja veuràs com el cos ja et demanarà algun canvi quan toqui.

  Apa, jo ho veig així, companys que hi entenen de veritat t’ajudaran més que jo.

  Salut

  #4391

  Hache
  Participant

  Hola companys

  bru, crit, gràcies pels vostres savis consells, prenc bona nota.

  crit

  Fa poc que he començat a anar a les curses, entrenant amb més o menys intensitat portaré 8 ó 9 anys, o sigui que una petita base ja en tinc. El que m’ha acabat d’animar és que la meva primera mitja la vaig acabar en 1:38:51, i no massa fet pols. Això, i veure con espectador la marató de Barcelona, m’han animat a intentar el repte per l’any que ve. Però com be dius, sobre la marxa ja ho anirem veient, de moment a l’abril anirem a la cursa dels bombers, i a Valls a fer la segona mitja, i a veure les sensacions. Encara queda molt temps…….

  Gràcies i salut¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  Jose H

  #4392

  Álvaro
  Participant

  Hache
  Consells des de la inexperiència 😳 . Amb la marca que dius que tens en mitja marató, no tens problemes per fer el que vulguis. Un exemple: als plans d’entrenament d’en Rodrigo Gavela et demanen baixar de 1h 45 min en mitja per aspirar a baixar de 4 hores a la marató. Sense haver fet mai una marató, jo diria que podries preparar la de Barcelona l’any vinent o qualsevol altra que et vagi bé, aquest mateix any.

  #4409

  homedferro
  Membre

  ei Hache!

  jo no et puc pas aconsellar ni més ni millor que en Crit, en Bru i la majòria de màquines amb que tenim la sort de comptar per aquí… si que et puc parlar des de la meva experiencia personal (ben recent). Si el teu objectiu és una Marató el proper any, habitua’t a les sortides llargues del diumenge… en el meu cas, més que seguir una preparació rigurosa i específica, el que realment crec que m’ha anat bé, son les tirades lllllaaaarrrrrggggguuuuueeeeesssss. I he tingut la sort de fer-les totes molt ben acompanyat!

  D’altra banda, fent 1:38 en la mitja, ja hi tens molt de guanyat, i quatre o cinc en un any es un número molt raonable de mitjes.

  #4582

  Hache
  Participant

  Tornant als dubtes d’aquest fil, vull córrer la Mitja de Valls el dia 22 d’abril, però també em fa gràcia fer la Mitja d’Igualada el 15, és prudent fer mitges dues setmanes seguides?

  A reveuuuure,

  Jose H

  #4593

  segarrenc
  Participant

  Salut companys,

  Corre tant com vulguis Hache, fins que te’n cansis. Fer dues mitjes seguides, si t’exprimeixes al màxim només vol dir que si surts dimarts encara et faran mal les cames. Dimecres ja et trobaràs més bé, i quan estiguis bé del tot entre dijous i divendres ja hauràs de reservar pel diumenge.

  Molts companys i jo mateix quan és la temporada de les mitjes n’hem fet dues i tres de seguides. Com a les curses acabes més cansat que els entrenaments, perquè normalment apretes el que pots, t’has de preocupar de recuperar.

  Fer mitjes sovint només altera plans de preparació a més llarg plaç perquè necessites recuperar més i no tens tant temps per preparar entrenaments d’intensitat, però això ja ho treballes a les curses.

  A més a més els corredors hi tenim molt a dir. Si tens com objectiu intentar fer un bon temps a Valls, no t’exprimeixis a Igualada. Jo de tu a tope totes dues perquè si et trobes bé a la primera, qui sap com seran les teves circumstàncies a la segona.

  Jo seré a les dues, a fer la de 10 Km a Igualada i la mitja de Valls. Ja m’ho explicaràs.

  Una abraçada a tots.

  #4604

  baldato
  Participant

  Dejad que diga la mía.

  Yo creo que correr más o menos carreras depende sobre todo de la intensidad con que se haga. Si se buscan un par de objetivos por año y se sale a dar el máximo y a sufrir casi toda la carrera se puede correr pocas. Si se afloja un par de puntos y se sale a disfrutar puedes correr muchas más.

  He visto el atletismo desde los dos puntos de vista y creedme, me quedo con la segunda versión. Eso si, en las carreras debes calmar esa "bestia" que todos tenemos dentro y te tienta continuamente -coger a ese de delante, mira este que pinta y me pasa…-

  Tambien depende de la persona, y hay casos que no son normales. Tengo un amigo que después de terminar la maratón de las arenas, al domingo siguiente, siendo la media de su ciudad, salió, y ¡corrió a menos de 4 😯 !! (no es ningún profesional, ni mucho menos). O un célebre veterano de huesca, que un año estaba haciendo la subida al aubisque por la mañana y corriendo un pollo cerca de binefar por la tarde 😯 !

S'està mostrant 9 entrades - de la 1 a la 9 (d'un total de 9)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.