Com escalfar correctament ?

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #1889

  Rubén
  Participant

  Fa poc que e començat a corre i trigo molt a calenta les cames i fins que no passen un quans quilometres no començo a sentir-les calentes , que podria fer per que no me costés tant? Quan feia ciclisme utilitzaven una pomada que es deia Radiosalil però si te pesaves molt te cremava la pell una mica , utilitzeu alguna vosaltres?Quins exercicis feu abans de sortí a entrena apart dels estiraments?
  Gracies

  #7472

  albertbo
  Participant

  A banda dels sempre necessaris estiraments, uns quants minuts de trotar molt suau haurien de ser suficients per posar músculs a to, abans de l’entrenament pròpiament dit.

  Ara a l’estiu això ho tenim encara més fàcil, amb la calor ambiental.

  #7474

  Crit
  Membre

  Bones,

  Algun km0 us podrà respondre amb més coneixement, jo només us puc dir el que faig:

  Com diu l’Albertbo, només faig uns minutes del trot, quan ja em començo a trobar faig algunes rectes. Hi ha gent que es partidària d’estirar, jo no ho faig mai abans de córrer, en fred tinc por de trencar-me.

  La sensació de sentir les cames ‘fredes’ també la tinc, fins que no porto uns km no vaig a to, això ha de ser normal. Cert, que com més curta és la cursa més has d’escalfar.

  Salut

  #7479

  Enric
  Moderador

  L’ escalfament dieu que te 2 components, un físic i un psicològic. T’ has de preparar i et tens que sentir preparat. Però van lligats.

  L’ estirament es un tema complicat, alguns autors el recomanen com imprescindible i d’ altres diuen que es poc efectiu, fins i tot algun autor (pocs) diuen que pot ser perjudicial.

  El que es clar es que al iniciar la carrera trenques la teva homeostasi, l’ equilibri entre l’ aport energètic habitual i el que tu demanes, sembala que no vas.. Necessites activar el teu cabdal d’ energia. Es el que fas, sense voler, quan surts a rodar suau . Per això l’ escalfament previ es necessari, si no al començar et trobes que no vas be. Un treball suau, d’ una durada activadora de la via aeròbica es suficient (uns 7-10′ per norma general) , amb alguna sèrie ràpida si vols sortir fort i evitar problemes musculars. Exercicis de mobilització d’ articulacions també son bons.
  Fent això i trobar se a gust, es el moment de tenir bones sensacions. Aquí lliga amb el tema psicològic.

  I cremes i similars… pos jo crec que va a ser que no. Perquè el muscle es una capa amb certa profunditat i la sensació d’ escalfament es mes aviat externa, però no ho conec prou.

  #7495

  baldato
  Participant

  Diré la mía:

  Actualmente, desde que un día lei que estirar antes de era negativo, no lo hago, creo que escuché lo que quería oir 🙄

  Otra cosa que no hago porque "no tengo tiempo" y si debería hacer es un calentamiento a nivel de articulaciones. De joven hacía uno que empezabas por los tobillos y terminabas en el cuello, en forma de rutina que iba muy bien. Si algún día me molesta una rodilla, un tobillo…, miro de hacer esa parte del calentamiento y me va bien. Como ejemplo, cuando puedo entrenar bastante -horas y días-, mi rodilla izquierda, algo hay, me da avisos cuando bajo las escaleras en frío por la mañana. Si la caliento unos segundos no da problemas, y si bajo por el ascensor tampoco :D . Fuera de coñas, si se hacen las cosas bien tenemos menos probabilidad de lesionarnos.

  Mi opinión en las carreras, si voy a salir muy conservador a ritmo de poco más de trote, no me vereis calentar nunca. Si la idea es salir fuerte si que hay que hacerlo todo bien, trote, calentamiento articular, algo de estiramiento suave, unas rectas y, sobre todo, para mi es muy importante romper el sudor antes de la salida.

  Otra cosa que hago mal es después de las carreras, que se supone que has de estirar con más cuidado que nunca, es cuando peor lo hago 😳 , que si la charrada, las prisas…

  Bueno hasta pronto

S'està mostrant 5 entrades - de la 1 a la 5 (d'un total de 5)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.