Any nou: increment de preu dels dorsals

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2399

  Pucurull
  Participant

  Al que subscriu aquesta denúncia li agrada, de tant en tant, córrer curses.

  No sap el què fa. No sap on s’ha posat.:)

  Fa una setmana va anar a la Mitja de Sitges i va haver de pagar un 15% més que fa dos anys.

  Recuperat del sotrac que li va suposar el que una cursa popular pugi més que l’oli o les llenties, volia inscriure’s a una altra: la Mitja de Granollers, i es troba, oh! -a banda que ja no hi han dorsals- que l’augment respecte de fa dos anys, que també la va fer, es d’un 25%. (25 euros en lloc dels 20 del 2007).

  L’home s’havia fet un programa molt bonic per córrer curses aquest any, però està tremolant només de pensar el què li ve al damunt.

  Ell, que va fer cas als metges que li deien que córrer és molt sa, ho va començar a fer quan els preus dels dorsals de les curses populars eren econòmics. Estaven pensades per a la gent del poble…els organitzadors gaudien veient gaudir al personal…ningú s’ho plantejava per fer negoci…les grans marques no s’havien introduït en el seu món…I d’un any a l’altre no pujaven quasi gens de preu.

  Ara està preocupat. No discuteix sí el cost d’una inscripció és alt, ni sí el què rep a canvi està justificat; el seu temor és per sí, enguany, totes augmentaran el preu com les dues primeres que vol fer. Segueix agradant-l’hi córrer i participar de tant en tant en alguna cursa per mesurar el seu estat de forma, però s’està preguntant sí, al pas que anem, s’haurà d’empenyorar el piano de la família per adquirir un dorsal.
  :)

  Pucu

  #18474

  By Keds
  Participant

  Benvolgut Pucu.
  Estic molt d’acord amb tu i comparteixo la teva preocupació…

  Jo no tinc molta experiència en aquest món de les curses, però observo que tot i l’espectacular augment de curses i sobretot de participació que s’està generant, els preus de les curses, en general, es van arrodonint a l’alça clarament (com el preu del Café als bars en el debut de l’Euro).

  Ja sabem tots que avui tot costa molt i no hi ha res barat…..que els organitzadors ens podrien explicar mil i un problemes i dificultats a les que han de fer front….i probablement tenen raó.

  De fet jo ja estic conscienciat i dono la batalla per perduda. Cada cop serà més difícil trobar curses a bon preu o al menys a preus raonables….

  Però el que més m’indigna personalment no és el preu de les curses…..el que m’indigna estrepitosament és que en moltes curses, i molt sovint en les curses més cares, s’abaixa molt la guàrdia a l’hora d’oferir serveis…..sobretot els serveis més senzills, elementals i en teoria més barats…..Potser et trobaràs una gran samarreta tècnica al final de la cursa, però abans hauràs fet cues quilomètriques per retirar el dorsal ….un W.C.?….no servei de dutxes, no vestidors, no guarda-roba, mala senyalització, circuits mal mesurats ……cues i més cues….

  Però Pucu….no esta tot perdut. Aquest dia 1 de febrer en el que volies anar a córrer i que et fotessin la cartera a Granollers, tens l’oportunitat d’apropar-te a Les Borges Blanques, on els companys del C.A. Borges ens tenen preparat com cada any una gran cursa amb un preu molt raonable, molt ben organitzada, amb molts serveis, molt bons obsequis i un esmorzar espectacular……

  Ah !, des de Barna es pot venir directe per autopista fins el mateix Borges en menys d’una hora i la boira…..la boira és garantida !! :woohoo:

  Salutacions.

  #18475

  albertbo
  Participant

  Aixo es molt vell ja. Jo mateix vaig encetar un fil aqui mateix (“El preu de les curses”). Tot allo que penso al respecte hi esta escrit, i dono algunes dades objectives de preus, increments, serveis, etc. etc. al llarg dels anys.
  En podem parlar tant com vulgueu. De fet m’agradaria. Tornem-ho a intentar, doncs, pero em sembla que la majoria es silenciosa, calla, paga i tal dia fara un any.
  He seguit amb atencio un fil semblant a corredors.cat. Nomes voldria recordar que en Pucurull es lamenta de l’increment de preu d’algunes curses d’un any per un altre, no del preu de les curses en si.
  La meva opinio es que una cursa es marca el perfil des de la primera edicio, i entenc que aixo es bo, tenir les idees clares. Si s’aposta per oferir mes que la cursa rival, en dates o propera geograficament, tot aquest “mes” te un preu. A vegades no cal ni tan sols cap competencia, senzillament una cursa neix gran.
  Al que vaig: una cursa nascuda gran, amb una gran participacio els primers anys, es retroalimenta i sembla no poder trobar limits en res. Que tot s’apuja ? Cap problema, s’apuja el preu de la inscripcio, tenim tants fidels que faran quadrar el nostre disparatat pressupost… Fidels benintencionats, molts novells i bo que hi siguin, pero que son d’aquells de pagar, callar i somriure davant de coses absolutament inacceptables.
  Cal recordar novament les dutxes de Sitges ? Quants anys portem aixi ? Us ho dire: com a minim des del 2001, l’ultim any d’anar-hi jo. Segueix estant en la meva llista negra :angry:. Quant demanaven d’inscripcio enguany? Sisplau, uns minims serveis, que som persones.
  Granollers, ara de moda per la proximitat de dates, quant demanen d’inscripcio ? Hi vaig anar el 88,89,90 i 91. Mai mes, us ho ben asseguro. No m’hi veuran mai mes, tip vaig quedar de semblar un zero a l’esquerra. I parlo de les primeres edicions (2a,3a,4a i 5a), pero aqui tot ha estat sempre molt gran. Tan gran que si la participacio augmenta any rere any els preus tambe, oi ? I els serveis als corredors populars ? Ah!, amigo, potser us heu deixat algun cable solt, potser us penseu que ningu pensa.
  El que vull dir amb tot plegat es que si una cursa la considereu objectivament cara avui (relacio qualitat/preu/serveis) seguira sent-ho sempre.
  Busqueu, remeneu, trieu, afortunadament no a tot arreu es aixi.
  Sera força interessant veure el 2009, ara que la inflacio oficialment esta en nivells tan baixos, com evol·luciona el preu de les curses.

  P.S. Sense accents, el meu teclat se m’ha rebelat.

  #18515

  baldato
  Participant

  Me temo que volvemos a topar con el “mercado” que condiciona casi todo en esta sociedad que creamos con nuestra conducta día a día.

  Ajeno a los principios que mueven una organización “estrella” (el ejemplo más fácil por aqui “cerca” es granollers), parece obvio que si cuanto más subes el precio y más inhumanamente tratas a la gente, más viene y antes acabas los dorsales, el camino es seguir girando hacia la derecha la llave… La experiencia casi siempre acaba demostrando que el mercado se regula sólo y cuando se trata de regular el asunto suele acabar en fiasco.

  Por otro lado, ante los precios de las carreras, el corredor, yo el primero, lleno de ilusión, se pone la venda en los ojos ante condiciones injustas, pensando que cualquier otro deporte te sale más caro, que muchas veces renuncias a otros vicios tambien muy caros, etc. etc., y acude al trapo año tras año, porque este mundillo le gusta tanto que prefiere pagar la “pernada” que renunciar a lo bien que lo pasa.

  En mi caso, que no atravieso momentos de mucho auge, me inscribo a las carreras únicamente para tener un objetivo que mantenga viva la llama que me ayude a pasar este bache. Me planteé seriamente bajar a sitges sin haber entrenado casi nada, a pasar la mañana… y confieso que lo que me acabó quitando la idea esta vez fue el precio de la inscripción. Y es que últimamente en algunos sitios te prueban las ganas.

  Pero está claro que no todo el mundo piensa así.

  Es difícil.

  #18526

  Crit
  Membre

  Va una pregunta la resposta de la qual desconec.

  Per què les mitges maratons són generalment més cares que les curses de menor distància? Entenc que el preu de xip i bossa de l’atleta és el mateix i els cost d’un nou punt d’avituallament mínim.

  Au, salut

  #18533

  Jordi Codony
  Participant

  Tema super personal, per lo relatiu de la qüestió.

  Ja que s’ha parlat de Granollers com a cursa “estrella”, he de dir que jo m’hi he sentit molt bé els dos anys que hi he anat. Cara ?; sí és cara, però som tots els corredors que hem de pagar les super figures que hi van a córrer. En contrapartida els veus en directe, vius un ambient força atlètic, i aixó dos o tres vagades l’any no fa mal.

  Per altra part, també he de dir que participo amb el mateix plaer, en curses molt més “populars” i evidentment més baratetes.

  TOT ÉS CAR, d’acord, però lo bo que té aquest esport és que el pots practicar sol o acompanyat, gastant molt o poc, et pots apuntar a mil o a cap cursa, etc…

  Finalment crec que tot depent del plaer que et proporciona i de les prespectives personals que hi dediquis.

  Adeu kilometraires.

  #18547

  albertbo
  Participant

  crit ha escrit:

  Quote:
  Per què les mitges maratons són generalment més cares que les curses de menor distància? Entenc que el preu de xip i bossa de l’atleta és el mateix i els cost d’un nou punt d’avituallament mínim.

  Interessant pregunta, a la que a falta de més dades només tinc indicis de resposta.

  En tot cas, el fil va de l’increment de preu dels dorsals. :side: ;)

  #18579

  Álvaro
  Participant

  En tot cas, no hem de perdre de vista que això de “car” o “barat” és una percepció molt particular. Passa el mateix amb sentir-se “bé” o “malament” tractat en una cursa. Cadascú fa el seu balanç particular i n’extreu les conclusions.

  Jo no diria que ningú s’equivoca per anar en una cursa que a mi no m’agrada, simplement diria que té un criteri diferent del meu.

  Tal com diu Jordi Codony, jo també he participat en curses grans i petites. A la San Silvestre Vallecana amb més de 22.000 arribats a meta i a Almacelles amb uns 120. Igual de feliç a les dues curses, vivint experiències absolutament diferents.

  Hi havia qui es queixava del preu de la inscripció en la San Silvestre Vallecana. Sabeu què? Ni me’n recordo de quan vaig pagar, no sé si 17 o 22 €, ho dic de debò. Si cobressin 50 € encara hi aniria, ho he de reconèixer, estic enamorat d’aquesta cursa i no penso faltar mai (alguns ja sabeu que sóc madrileny, allà tinc la família i passo el Nadal). Potser diràs: “Quina bestiesa!”. Ho entenc, però ja dic que és una qüestió d’amor, no de raó i segur que no deixaries de estar amb la teva estimada per vint o trenta euros amunt o avall.

  Torno al començament. Car o barat depèn de cadascú. No hi ha una escala absoluta.

  Recordeu l’home de Colon?: “Busque, compare y si encuentra algo mejor, cómprelo”

  #18589

  By Keds
  Participant

  Estar enamorat és guai……

  Però també és molt saludable no perdre el món de vista, reflexionar, mantenir un cert esperit crític…..

  Salutacions.

  #18595

  Álvaro
  Participant

  By Keds em demana reflexió freda i serena. Fem un intent.

  Pensant, pensant… diria que a la majoria de les curses que he participat (no gaires, potser una vintena) tornaria encara que em cobressin el doble, per exemple, del que vaig pagar.

  Estic repassant els pagaments que vaig fer al 2007 (al 2008 la meva filla petita m’ha tingut apartat de les curses):

  – Borges per 20 euros?
  – La Pujada a la Seu Vella per 20 euros?
  – Almacelles per 20 euros?
  – Templers per 20 euros?
  – Balaguer per 20 euros?
  – Tarragona per 20 euros?

  Sí, em fa l’efecte que sí que pagaria avui mateix aquestes inscripcions en cadascuna d’aquestes curses si m’ho demanessin (i sembla que m’ho demanaran:S ).

  Deixant de banda que una pujada així seria abusiva, el retorn que obtindria a canvi de la inscripció encara em compensaria.

  Torno a reformular això matemàticament. Es tracta d’una divisió amb un numerador i un denominador: a/b, on “a” es la satisfacció general que obtens a la cursa i “b” el preu de la inscripció. Aquesta “b” és fixa per a tothom, però la “a” és molt particular. Això fa que el resultat d’aquesta divisió sigui molt diferent segons la persona.

  #18596

  Pucurull
  Participant

  Observa, alvarfanyez, que l’assumpte del fil va de l’augment de preu, no del preu.

  Sembla el mateix, però no ho és.

  Sí la tendència segueix, amb un augment del 25% en dos anys com passa en algun cas -que està molt lluny de l’augment de l’IPC- el dorsal per una cursa popular pot ser una article de luxe.

  Tothom no podrà pagar-ho. I hem de poder -els que ho vulguem- si més no denunciar-ho.

  Pucu

  #18609

  Álvaro
  Participant

  Pucurull, ja ho entenc això que dius, parles de la pujada de preus. Jo crec que en el fons el preu i la pujada estan relacionats. Els organitzadors, com els venedors de qualsevol altre servei, intenten esbrinar fins a on arribariem els correodrs en pagar la inscripció.

  Diuen que el preu de les coses no té a veure amb el cost de producció sinò amb la quantitat que el consumidor pensa que val la pena pagar.

  Si fan aquestes pujades tan grans i encara continuen tenint molts corredors, potser la conclusió freda seria que fins ara les curses eren molt barates i estan ajustant els preus;) .

  #19855

  Pucurull
  Participant

  El que subscriu, a l’igual que li va passar fa dos mesos, segueix esglaiat quan decideix inscriure’s en una cursa popular i s’assabenta que l’augment de preu respecte al que va pagar fa un any és d’un 19% més.

  Un servidor es refereix a la Cursa de Bombers de Barcelona (que ningú sap per què es diu ara així perquè de bombers no n’hi ha ni un), un cursa que anys enrere resultava d’allò més simpàtica, i en fer-la hom imaginava que ajudava d’alguna manera a aquest abnegat col·lectiu, però que ara s’ha convertit en un autèntic producte de màrqueting.

  Molt ben embolcallat, magníficament s’ha de dir, però que d’igual manera que per una cocacola, posem per cas, la pagues a preu d’or perquè el producte és aigua ensucrada i tot el demés publicitat, el dorsal d’aquesta cursa (magníficament organitzada -només faltaria) ha augmentat de preu en un percentatge que no resisteix comparació possible.
  :ohmy:

  Ara, que amb la crisi fins i tot volen baixar els preus dels taxis; ara, que els sous s’apujaran molt poc i fins i tot molts es congelaran, van els organitzadors d’alguna cursa (la de Bombers no és l’única però és paradigmàtica perquè l’augment és el més alt) i ens deixen sense alè en el moment de l’inscripció. Què no llegeixen els diaris?
  :ohmy:

  Potser algú pensarà: doncs no t’inscriguis i ves a fer footing per un parc. Sí algú ho diu, el sotasignat s’avança: m’agrada, de tant en tant, córrer curses. Em serveix per moltes coses, una d’elles per mantenir-me integrat fent un acte social. Que ningú (que cap organitzador vull dir) em negui aquesta possibilitat fent inaccessible un dorsal a una prova esportiva de caire popular.

  A aquest pas, sí segueix la tendència de pujar els dorsals un un 19% d’un any a l’altre, com és el cas, una activitat com la de córrer curses estarà reservada únicament a la classe alta de la societat.

  A aquest pas, s’haurà de canviar la denominació. No es podrà seguir anomenant-les “curses populars” de cap manera.
  :ohmy:

  Pucu

  #19861

  albertbo
  Participant

  Amic Pucurull, encara que no t’ho sembli els participants populars en això tenim les de guanyar. Només cal fer un ús adeqüat del nostre poder, el poder que tenim a les mans i del qual potser a vegades no en som prou conscients quan es tracta de fer-lo servir per capgirar tendències que no ens agraden, no entenem ni se’ns justifiquen de cap manera.

  Cosa ben diferent és que ni que sigui una petita massa de disconformes en vulgui fer ús… Ara t’ho explico.

  No participar en una cursa que trobem que s’ha encarit massa darrerament és una alternativa molt òbvia, equivaldria a l’abstenció en unes eleccions. Però suposant que creiem en el sistema democràtic (compte!, no necessàriament en el de partits) això equival gairebé a atorgar bo i callant. No estàs d’acord amb l’encariment del preu però la teva absència en la cursa passa totalment desapercebuda per l’organització degut a la molta altra gent a qui no li importa pagar la inscripció que demanin amb tal de ser-hi. I si la cursa augmenta en participació la teva queixa en forma d’absència encara queda més en un no-res.

  Queixar-se a l’organització no mitjançant un fòrum públic com aquest, sinó directament, fent-los saber el teu malestar vindria a ser com el vot en blanc: vull democràcia però no així, no amb aquestes opcions que se’m presenten. I també vull aquesta cursa però no amb aquestes condicions econòmiques que em demaneu que considero inacceptables. Jo ho he fet alguna vegada, i la queixa no ha anat més enllà, no ha canviat la idea dels organitzadors. En tot cas, parlar directa i francament organitzadors i participants podria ajudar. Potser no es practica massa això.

  Ens queda una opció més extrema: participar en curses sense haver pagat el pitrall. Jo ho he fet poques vegades, em sembla que d’una mà encara em sobraria algun dit per comptar-les, però és una opció de protesta tan legítima i pacífica com escriure en un fòrum. Això és vot nul, papereta esborronada i un maldecap gros per a qualsevol organitzador si es troba amb un nombre força elevat de gent que ho fa.

  NO advoco per això, SÍ advoco per una major transparència per part dels organitzadors. Si els participants tenim prou informació del PERQUÉ de l’increment del preu d’una cursa, molts ho agraïriem i serem prou madurs per decidir si hi anem o no, en base a dades fiables i objectives. Si no tenim aquesta informació… és que no podem votar cap opció ni encara que vulguem !

  Continuant amb el símil polític, també en algunes curses tinc la sensació que ens prenen per rucs. El poble està molt més a l’alçada que la majoria dels seus representants, sap veure-hi clar malgrat tots els impediments en forma de barroeres manipulacions mediàtiques, insuportables eufemismes per maquillar la realitat que vivim cada dia i que no cal que ens decorin. Es deuen pensar que no pensem, que ens ho han de donar tot ja digerit, tot ja interpretat.

  Senyors !, som adults i volem ser tractats com a tals. Facin una bona proposta, argumentin-la i tindran èxit. Però sóc pessimista, la majoria silenciosa de “callar, pagar i tal dia farà un any” que esmentava en algun missatge meu anterior en aquest mateix fil és la que sembla importar. Quantitat més que no pas qualitat, ara que més que mai hauria de ser a l’inrevés. En fi…

  #20089

  Saltamartí
  Participant

  Jo crec què no s’hauria de pagar res a les curses.

  És difícil, sí. Amb tantes curses que es fan és lògic que el preu pugi, perquè no hi ha tants patrocinadors. Jo mateix no se com es podria fer avui en dia una cursa gratuïta sense patrocinadors. on Trobar-los?

  A veure si jo vull fer publicitat de l’oli, aniré a la cursa de l’oli i potser donaré una botelleta d’oli a cada corredor. Si trobo dues o tres curses de l’oli que faig?

  Personalment, em vaig quedar sorprès en la meva primera cursa quan em van donar una bossa a l’arribada, vaig pensar, ui:woohoo:

  A la segona cursa, ja vaig veure que allò era una norma per quedar bé. Ens anem acostumant a la bossa i ara sembla que hàgim de comparar bosses, a veure qui queda pitjor. Em passat de a veure qui ha quedat millor a veure qui ha quedat més malament.

  No crec que es faci de mala intenció pujar el preu d’una cursa, el que si crec que a més habitants hauria de ser un millor preu. El que passa és que la demanda fa pujar el preu.

  Una festa major de poble si sou forasters segurament no pagareu res, però us adonareu que molta gent us mira malament, he he he. Això no és gratuït!

  A cada lloc, els preus de les curses poden ser diferents. Potser una cursa realitzada a la costa pot ser gratuïta en temps de turisme. Tot depèn també de on vulguin arribar els qui donen les subvencions.

  Les maratons si que son cares! i què? també donen molts productes i, queden molt bé no?

  Ens em acostumat a fer tantes curses que ara no les podem pagar totes, això és el que passa.

  Si fem un entrenament? que val sortir a córrer? partim d’aquí i on podem arribar i que cal aconseguir.

  Per la meva banda, si vaig a una cursa i m’agrada ja penso en tornar-hi, sinó m’agrada o no puc dons no hi vaig, encara no m’hi he trobat de no tornar a fer una cursa pel preu massa car, potser perquè ja no hi he anat. Això és com les curses de muntanya que són més cares, com jo les valoro més, pago per elles i, crec també que els hi surten més cares a l’organització.

  És molt difícil quedar bé amb tothom i saber del cert si veritablement s’ha ofert el nivell desitjat.

  Anàvem a…

  Això de les curses, ha sigut com la bombolla aquesta que vivim. M’entres els pisos i els valors de les accions a la borsa cauen en picat, les curses pugen i pugen, si una cursa passa de 20 a 22, perquè no fem el mateix amb la nostra? la passem de 20 a 22 o 23 i a veure què passa l’any que bé… de 23 a 30? però haurem de donar una mica més no?

  Ja veureu com arribarà un moment que caurà el preu de les curses i llavors també es trobaran productes més barats per donar. Tornarem al mateix, pagar menys per menys. ull! Moltes curses perillaran i potser deixaran de fer-se.

  :S

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 15)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.