1 de setembre en la memòria

 • This topic is empty.
 • Autor
  Entrades
 • #2610
  Avatar
  Pucurull
  Participant

  .
  Avui, 1 de setembre, fa 70 anys que va esclatar la Segona Guerra Mundial.

  El detonant es va produir quan un cuirassat alemany -que estava a la ciutat lliure de Danzig de visita– va obrir foc sobre guarnicions poloneses enclavades allí, mentre, simultàniament, l’infanteria i l’aviació alemanya envaïa Polònia.

  I així va començar tot. En una setmana, 10.000 morts; i en sis anys, que és el que va durar la guerra, 62 milions.

  Si, com diuen, conèixer el passat serveix per encarar el futur, valgui la referència com a recordatori i rebuig del que mai havia d’haver succeït, amb el fervent desig de que mai torni a succeir.

  Video

  Pucu

  #23511
  By Keds
  By Keds
  Participant

  Realment Pucurull…unes xifres esgarrifoses les de la 2a. Guerra Mundial…

  ( Quatre continents en guerra, desenes de milions de morts, Holocaust, milions de desplaçats…..)

  I més encara tenint en compte que només feia dues dècades (any 1918) que el món acabava de sortir d’un altre gran conflicte armat amb també milions de morts i pràcticament els mateixos protagonistes (1a. Guerra Mundial).

  Per acabar, només afegir que a mi personalment hi ha una altra xifra que m’impacta extraordinàriament i que és que d’això només fa 70 anys que va començar i uns quants menys que va acabar…..és a dir, encara estem parlant d’uns fets no gaire llunyans en el temps…..posteriors, per exemple, a la nostra guerra civil…..

  Per reflexionar-hi una mica…

  Salutacions.

  #23521
  Avatar
  iscle
  Participant

  Bona informacio Pucurull, un dia com aquest sempre s’ha de recordar per no caure en els mateixos errors, encara que avui en dia no crec possible que hi tornes haver una guerra mundial perque amb la evolucio tecnologica d’avui en dia amb una sola bomba segur que es podria fer volar tot un pais com Catalunya.
  M’agradaria recordar el paper que van tenir els americans, a la seva intervencio a la segona guerra mundial, ja que sense la seva ajuda no crec que hagues estat possible fer caure els alemanys.

S'està mostrant 3 entrades - de la 1 a la 3 (d'un total de 3)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.