Presentació del circuit marxa.cat 2017

Aquest dimarts s’ha presentat el Marxa.cat 2017, el que serà la segona edició del circuit de marxes saludables de Ponent. Han assistit a la presentació el Vicepresident quart de la Diputació de Lleida Jordi Latorre, Enric Ormo membre de Junta de Km0 Ponent –organitzadora del circuit-, el Director el Marxa.cat Jordi Carol, i Irene Baron com a membre de l’organització de la Marxa de la Boira que encetarà el circuit el proper diumenge.

La coincidència ha fet, com ha destacat Ormo, que km0 Ponent presenti avui 10 de gener el Marxa.cat 2017, projecte pioner a Catalunya, justament en el desè aniversari de l’entitat. Al seu torn, el Director del circuit, Jordi Carol, ha destacat que enguany el Marxa.cat tindrà dos marxes més que l’any passat, quan en va tenir sis. Esperen amb aquestes vuit marxes superar les 7000 participacions de l’any passat. Les marxes són obertes a un gran ventall de públic, ja que l’any passat van aplegar participants d’entre 5 i 85 anys, amb una participació femenina del 60 %. Pel que fa als objectius ha ressaltat que són els fundacionals, i que les vuit marxes es comprometen a complir un conjunt de característiques quant al caràcter saludable, el respecte pel territori i el concepte de marxa popular que volen reivindicar. Les marxes es comprometen a ser de ritme lliure i són obertes tan a atletes com a caminants, a fer avituallaments saludables, i per tant cada marxa revisarà la quantitat de sucre que ofereix, també ressalten que hi haurà una opció d’esmorzar vegana i una per a celíacs, així com un circuit més curt i sense dificultats perquè més gent hi tingui accés. Tindran també les marxes cura de la gestió dels residus i de minimitzar l’impacte al medi.

El Marxa.cat començarà aquest diumenge a la Marxa de la boira de Mollerussa, que ha anunciat que ja havia tancat inscripcions una setmana abans de la marxa amb 700 inscrits. La seguiran La Marxa de les Cabanes (19 de març als Omellons), La Marxa Senderista del Baix Segre (26 de març a la Granja d’Escarp), La Marxa Popular del Segrià (2 d’abril a Lleida), La Marxa Popular del Baix Sió (30 d’abril a Montgai d’Urgell), La Marxa Mascançà (14 de maig a Linyola), i tancaran el circuit la Marxa Solidària del Pla de Ponent (08 d’octubre amb sortides a Lleida, Raïmat i Alpicat) i La Marxa de tardor del Baix Set (22 d’octubre a Montoliu i Sudanell).

Més informació: www.marxa.cat

 

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies