#32777
Avatar
fernando pifarre
Participant

La miocardiopatia hipertròfica, es la causa més freqüent de mort sobtada en esportistes als Estats Units (en Europa es una altra patologia). Per això aquest article de la Vanguardia fa referència a un estudi dels Estats Units.
Es més freqüent en la raça negra i es hereditària. El principal problema que té es que en un 47% de casos no dona simptomes per la qual cosa es dificil de prevenir.
Cal fer el diagnóstic diferencial amb “el cor de l’esportista” . Aquesta té l’avantatge que quant deixes de fer esport de fons pot revertir a la normalitat

El que vulgui més informació pot consultar l’apartat informació de la meva pàgina web (doctorfernandopifarre.com) on hi ha un article de la Dra. Palacin, Dr. Jaume Escoda i meu on comentem d’una forma senzilla les 16 causes més freqüent de mort sobtada (no sols la miocardiopatia hipertròfica). També a l’apartat conclusions expliquem tal com diu els prestigiós Dr. Brugada que cal fer per previndre la mort sobtada. Sembla ser que Itàlia ens dona una lliçó en aquest tema. Actualment, i una vegada s’ha produit morts sobtades en una família s’estila molt fer estudis genètics.Fa poc mesos va morir a Balaguer una nena a la clase de natació del institut. En aquesta família també es va donar pocs mesos abans una altra mort sobtada. No fa molt jo vaig fer una prova d’esforç a una cosina d’aquesta família i el primer document que em va donar la família va ser l’estudi genètic d’aquesta nena. El principal inconvenient d’aquest estudis malgrat la senzcillesa de fer-lo (moltes vegades es una mostra de saliva o gota de sang) es que són cars. Aquesta propera setmana tinc una entrevista amb un laboratori per veure si hi ha alguna manera de fer aquest estudis genètics a Lleida.