#20650
By Keds
By Keds
Participant

Hola Km0’s.

Ja han passat uns quants dies de la I Marxa Popular del Segrià……

Pel que s’ha dit la cosa sembla que va anar força bé….de fet, totes les opinions que s’han manifestat en aquest fòrum són totes molt i molt positives (algunes fins i tot ratllen l’eufòria pura i dura ), però companys ….em resisteixo a pensar que no hi pugui haver alguna opinió menys exultant….

Jo, personalment, no sóc la persona més adequada per fer crítiques…..estic massa involucrat en l’organització de la Marxa i durant la mateixa vaig estar immers en el paper de “crazy furgonetero” anant amunt i avall sense poder copsar objectivament del tot el grau de satisfacció de tots els marxaires…..però…..però em veig capaç d’apuntar quatre coses que potser no van acabar de funcionar prou bé….i aquí us les comento per si algú es veu amb la força d’estar-hi d’acord, en desacord…..o bé vol fer altres crítiques o comentaris….

Per començar ……la cinta per senyalitzar el circuit probablement no era la més adequada…..tot i l’efecte llampant que produeix el color groc al costat del negre, quan hi fiquem un fons verd la cosa perd molta ” lluminositat”….això va provocar sobre tot en el col.lectiu dels corredors, que anaven per davant i molt més ràpid, alguns dubtes i potser errors a l’hora de fixar el rumb….

També els corredors es varen poder trobar a l’arribada (la majoria d’ells varen arribar molt aviat respecte els gruix de la resta de la Marxa), un ambient una mica fred.

De fet els amics de Castellers de Lleida en aquell moment ja tenien “la brasa” funcionant a tota pastilla i ja estaven oferint un gran servei gastronòmic…..però era molt aviat, encara no hi havia públic ni curiosos mirant i tot plegat….podia semblar una mica fred….almenys atlèticament una mica fred….la falta de personal Km0 en aquell moment a l’arribada no va ajudar a escalfar l’ambient.

També, i acabant amb els “greuges” més específics al col.lectiu dels corredors…..diria que si ofereixes 21 kms a algú a qui li dones la possibilitat i l’incentives a que ho faci corrent….li has de oferir una dutxa….encara que sigui precària.

També és cert que la presència de personal voluntari sobre el terreny va ser molt i molt justa i pràcticament es va limitar a atendre els sis punts d’avituallament i controls de pas…..Tot això ho varen fer només 18 persones distribuïdes en més de 20 kms……Una mica més de contingent humà ens hagués permès probablement mantenir l’atenció als marxaires als avituallaments i potenciar altres punts del circuit per minimitzar, per exemple, algunes de les deficiències que he esmenat al principi.

En quant al circuit crec que hi ha poques coses a dir….tenint en compte les opcions que ens dona el territori i la lògica limitació quilomètrica, crec que el circuit és una de les millors opcions possibles….

Per la meva banda no sóc capaç de dir gran cosa més…..crec que els caminadors no es varen trobar en pràcticament cap inconvenient i en conjunt varen gaudir moltíssim d’una experiència que em sembla que per a molts era tota una novetat….i una agradable descoberta.

En general participo, tot i la meva poca imparcialitat, de la sensació general de que sent aquesta la primera edició….les coses varen sortir molt rodones…..però no puc deixar d’intentar esbrinar les coses que no van acabar de funcionar per estudiar-les, tenir-les en compte i corregir-les si es possible en una futura edició….

Ho deixo aquí…..perdoneu el rotllo….m’agradaria escoltar més veus sobre aquest tema.

Salutacions.

p.d.// Felicitats a tots els que avui (dia de Sant Jordi) teniu alguna cosa que celebrar….Crit, Jordi, Lo Jordi, JFK, Jordina, JMolins, Buff, J. Codony,…..etc, etc,etc. (Sou un munt !!!) :)