#4431
Avatar
segarrenc
Participant

Salut companys,

Els habituals de les curses de fons de terres lleidatanes ja sabeu que pertanyo als Fondistes Racing Cervera. No és ni de lluny per la meva qualitat atlètica, però la fitxa que em paguen em fa inabastable a altres clubs.

Els últims anys el món de l’atletisme de fons popular ha fet un creixement espectacular, tot el que ens pot aportar ho trobareu al fòrum així que jo us faré cinc cèntims dels Racing.

En vam començar a parlar 3 o 4 persones a la primera mitja marató de Saragossa, al maig del 98. Entenent nosaltres el calendari atlètic com el curs escolar a finals del 98 érem 5 i tot entusiastes vam comprar 10 equipatges pensant amb algun o altre company que s’hi pugués afegir.
La nova aventura ens encisava, però desconeixedors d’on ens portaria a l’hora de la gestió burocràtica un club de futbol sala va modificar els seus estatuts i hi va incloure una secció d’atletisme, nosaltres.

És bo recordar els orígens i per descomptat ja no se’ns ha passat pel cap canviar de nom que òbviament és part també de la nostra identitat. Funcionem amb independència absoluta des del primer dia però a l’esport aficionat al 100% com és el nostre nivell la paraula més important sempre és sumar.

En aquests moment tinc a casa els equipatges de 25 companys, pendents només d’un canvi d’un parell de talles per missatgeria demà passat per portar-los a serigrafiar. Tenim el desig d’estrenar-los a Igualada el proper 15 d’abril. D’aquests 25 companys n’hi ha 5 o 6 de nous i si miro el camí que hem fet des del 98, sí que és modest, però com ens ha omplert a tots els que hi hem participat.

D’aquells 5 primers, 3 encara hi som, dels 10 que vam ser de seguida, 6 continuem, i amb la mateixa il-lusió dels primers dies. Algun una mica més desgastat físicament però amb ganes de continuar rodant.

El nostre funcionament és molt senzill, ens reunim un cop cada mes i mig o dos mesos, sense obligacions, projectem activitats en comú, altres cadascú al seu rotllo i anem fent camí. És clar que la freqüència de curses fa que ens anem veient més sovint fora de les reunions projectades.

En aquest temps hem compartit viatges, moltíssimes curses, il-lusions i també algún desencís però també crec que hem crescut tots una mica. Des del 2001 organitzem la cursa atlètica Ciutat de Cervera on per un dia volem ser nosaltres els amfitrions de la comunitat atlètica i portar-la a córrer al nostre poble. Amb la mateixa filosofia del grup, senzilla, modesta, però molt digna.

No cal dir que estem oberts a tothom que hi vulgui participar, i si hi ha algú de les nostres contrades que s’hi vol afegir ja sap on trobar-nos. I dic de les nostres contrades perquè no vull excloure pas ningú, però el més normal és aplegar-se als grups per proximitat. És molt més fàcil quedar per entrenar, reunir-se o anar a sopar amb la gent del lloc on resideixes.

Sí que hi ha alguns maratonians, és l’evolució pròpia de viure i empapar-se de tot aquest món de curses populars, però també n’hi ha altres que potser no pasaran dels 10 km o de la mitja marató. I estarem contents de que siguin amb nosaltres. Així que pel que vulgueu, estem a la vostra disposició.

Una abraçada a tots.