#8300
Avatar
Arctos
Participant

Bones,

Jo crec que com la majoria dieu el secret està en relativitzar les coses. Ni la pantalla del cacharret és la biblia del atletisme ni les sensacions son sempre el reflex del estat físic.

Lagartija lo de la prova d’esforç que no et tregui la son, ja demostraras lo que vals 😉 . La primera prova d’esforç que fa qualsevol sempre surt fatal, no estar acostumat al mecanisme de la prova, al patiment curt i intensissim, el pre-prova amb tants cables i mandangues varies, etc.
Jo tinc clar que fer la prova un dia que estas motivat i amb ganes de patir és molt diferent d’un dia en que estas poc disposat a patir. Jo bàsicament hem prenc les meves proves d’esforç com una revisió per confirmar que puc fer esforços intensos i el meu cos ho pot aguantar, si a sobre aquell dia m’he trobat bé i se que ho he donat tot doncs se que les dades de umbrals i pulsacions son bones per programar entrenaments.

Respecte a fer cas a la tecnologia o a les sensacions, només dirè que fa un parell de dies vaig sortir a entrenar i anava a unes pulsacions inusualment altes per mi i per l’esforç que feia, vaig estar molta estona revisant mentalment els entrenos anteriors, l’alimentació, l’hidratació i demes coses i no entenia perquè anava tan alt de pulsacions 👿 (20 per sobre de lo que seria normal) vaig arribar a preocupar-me perquè no entenia res 😳 però si el pulsometre ho deia volia dir que algo passava fins que vaig mirar la temperatura i vaig veure 38º, llavors tot va quedar clar. No ens capfiquem amb la tecnologia, les sensacions o lo que sigui, lo millor aprendre a interpretar tota l’informació i disfrutar del nostre esport.

Respecte a la pregunta de Homedferro no et puc ajudar gaire. Els polars son molt fiables sobre tot en l’apartat de pulsometre i els garmin son igual de bons en aquest apartat però la diferencia en les mesures de distancies radica en que el polar ho fa amb un sensor a la sabatilla i el garmin mintjançant gps (oblidat d’entrenar indoor). Jo he tingut models de les dos marques (Polar Accurex i Garmin Edge 305) i no he tingut cap queixa.

Salut