#9016
Avatar
Joker
Participant

Haile Gebrselassie rebaixa a Berlín el rècord mundial de marató

XL_a4wHw0j-fgcKqqbOLo3kjhhXxxsHb.jpg

Nou rècord mundial de marató. L’etíop Haile Gebrselassie ha superat la marca en gairebé mig minut. Ha estat a la marató de Berlín, que s’ha disputat aquest matí. L’atleta etíop ha fet un registre de 2.04.26, que millora el del kenià Paul Tergat, establert el 2003 en el mateix trajecte berlinès, de 2.04.55. Gebrselassie ja havia intentat millorar aquesta marca l’any passat a Berlín, però en els últims quatre quilòmetres el vent en contra li va tallar el ritme i va haver d’ajornar el seu objectiu.
Un cop més, Berlín ha estat l’escenari d’un nou rècord del món de marató. El circuit de la capital alemanya passa per ser un dels més ràpids del món, i les condicions meteorològiques han estat ideals perquè Haile Gebrselassie, aquest cop sí, aprovés la seva assignatura pendent i superés el rècord del món de la distància mítica dels 42 quilòmetres i 195 metres.

L’etíop ha sortit des del començament a ritme de rècord, que li marcaven les llebres, curiosament quatre kenians, compatriotes de Paul Tergat, que tenia el rècord mundial des de feia quatre anys.

En el quilòmetre 10 portaven un ritme per fer 2.04.15, 40 segons menys que Tergat. Aquí han afluixat una mica, i el pas per la mitja marató ha estat d’1.02.28, el ritme just per igualar la marca de Tergat.

En la segona meitat, Gebrselassie ja ha deixat les llebres i, esperonat pel públic, ha aconseguit córrer més ràpid la segona meitat que la primera. Al final, el cronòmetre ha marcat 2 hores, 4 minuts i 26 segons, 29 segons menys que l’anterior rècord, que Tergat havia fet en el mateix circuit. El ritme, senzillament impressionant: 2 minuts i 57 segons per quilòmetre.

Gebrselassie ha dit que ha fet el rècord gràcies al públic. Aquest ambient tan especial de Berlín també ha permès al català Nacho Cáceres, del Futbol Club Barcelona, fer la marca mínima per als Jocs Olímpics. Ha quedat desè, amb un temps de 2.12.46. La victòria en categoria femenina ha estat per a Gete Wami, també d’Etiòpia, amb 2.23.17.

Font: elsesports.cat
Foto: Agència EFE