#4076
Avatar
Artur42
Participant

EUUUUUUUU!

Tot i que no he fet la marató sencera, sí que em permeto escriure una petita crònica del que he vist en els 10 quilòmetres que he corregut. Ho faig només per parlar d’un fet que ha esdevingut una taca enorme en una prova tant ben organitzada i amb tants mitjans com aquesta.

En el punt quilomètric 9,5 -plaça Espanya- hi havia la bifurcació per separar els participants de la distància de 10qm dels de la Marató. Aquest punt ha estat una "tragèdia" per a molts atletes. N’hi ha que volien fer el 10.000 i quan s’han adonat ja eren al quilòmetre 11: gira cua i torna a Plaça Espanya troban-te tota la marató de cara. D’altra banda, molts atletes que corrien la marató s’han trobat, de cop i volta, que arribaven a meta 32 quilòmetres i 195 metres abans del previst. I no només li ha passat a atletes populars. Un grup capdavanter de kenians ha vist com els trencaven el ritme soptadament.
Tot això ha passat perquè, per tal d’assenyalar la bifurcació, l’organització només havia previst una persona aixecant amb les mans un petit rètol. Evidentment als 10 minuts de cursa aquesta persona ja havia estat engolida pels aficionats que es concentraven en el punt més poblat del recorregut.

I ja està, només em resta felicitar als Km’s 0 que tant alt han deixat el pavelló ponentí, especialment els debutants. Nois, ara si que no us desenganxeu d’aquest vici.

Salut