#8657
Avatar
albertbo
Participant

D’acord que al Parlament hi ha la correlació de forces polítiques que lliurement hem triat entre tots.

Quan dic que no n’esperem res és perqué hi ha qüestions que mereixen una consulta popular directa. O no era important decidir si OTAN sí, OTAN no ? Si això ho era, i jo crec que ho era, d’important, autodeterminar-se com a poble encara justifica més la necessitat d’un referèndum.

Si per mi fos, l’"informem, convoquem i decidim" el faria servir més sovint que no pas ara, que és una raresa, sense arribar potser als nivells de Suïssa, però… és signe de menysteniment del sistema parlamentari convocar referèndums populars ?
Jo crec que no, tot el contrari: si els parlamentaris representen la voluntat popular, comprovar de tant en tant si realment la segueixen representant seria molt sà, els faria més curosos en la seva responsabilitat, i els electors desganats de ben segur hi posarien més interès, en preguntar-se’ls sobre assumptes concrets que els afecten més directament en la seva vida diària, que no pas escollir cada cert temps els seus "representants", mecànicament, i cada vegada, molts, més farts del joc brut i els incompliments flagrants de promeses, a l’ordre del dia de forma habitual, per desgràcia.

Fixa-t’hi bé, alvarfanyez, en els meus missatges anteriors, jo no parlo d’independentisme, parlo de decidir lliurement el futur que volem. No hi ha també l’anomenada "iniciativa legislativa popular", que amb mig mil·lió d’addhesions permet presentar una proposta de llei, passant pel damunt de diputats i senadors ?

No faig proselitisme de res, i no pretenc canviar les idees de ningú. M’agrada que tu tinguis les teves, tu dic molt de debò, però si no trec el que tinc al pap rebento.