#6256

homedferro
Membre
Quote:
No se si seria posible que algú de vosaltes que ha fet el circuit redacti una mena de radiografia del que ens trobarem el dia de la cursa.

Em refereixo a unes indicacions per Km amb baixades, pujades, amplada de carrers, curves… Tot allò que a tots ens agradaria coneixer d’un circuït abans d’una cursa.

Ep!

per qui ho demanava, cinc cèntims del recorregut:

Km0: de pràcticament davant del recuperat Castell Templer, concretament, just de front d’una de les antigues casernes militars en desús i desmantellada. A 50 metres de la sortida comença una baixada pronunciada, amb corbes a esquerra/dreta força tancades totes dos. No us perdeu les vistes a la Seu Vella que hi ha durant la sortida! Passem la cruïlla per on pujarem més tard, i continuem en baixada fins confluir amb Gran Passeig de Ronda (tres carrils per banda…) on continuem baixant. Deixem a ma esquerra la Plaça de l’exèrcit (zona en obres permanents) i girarem 90 graus per l’avinguda de Madrid on veurem el quilòmetre 1 i on s’acaben els 70 metres de desnivell.

Km1: Seguim per l’avinguda de Madrid tot anant a buscar el primer dels ponts que travessarem. Tot pla. Girem a ma dreta tot prenent l’últim pont rodat construït a Lleida, i de nom el Pont de la Universitat, doncs comunica el Campus Universitari amb la ciutat, i prosseguim en pla mentre entrem al barri de Cappont. Gir de 90 grau per dos carrers ben amples i prenem una altra avinguda. Quan trobem un poliesportiu a ma esquerra, estarem al quilòmetre 2.

Km2: Seguim en terreny pràcticament pla, i un cop acabada l’avinguda, girem a ma esquerra tot prenent una altra avinguda, la de les Garrigues que ens porta al Pont Vell (lleugera pujada), on un cop passat, cal tombar a cap a l’esquerra en una que, per bé que ampla, corba força tancada, tot deixant el monument a l’Indíbil i en Mandoni que presideix l’entrada a la ciutat. A poc de sortir del pont, ja veurem el quilòmetre 3, just passar la Plaça de la Pau.

Km3: Fer l’avinguda del Segre i l’avinguda de Tortosa, ens portarà directament, i sense cap problema, al quilòmetre 4. En aquest troç no busqueu ombra… però podreu veure la nova passarel•la i la remodelació recentment inaugurada dels Camps Elisis, just a l’altra banda de riu. També durant aquest passeig, veurem la canalització del Segre com ens segueix.

Km4: Seguint per l’avinguda de Tortosa, creuarem el Pont de Pardinyes (i ja els haurem vist tots!) i entrarem al barri que dóna nom al pont. Deixarem el poliesportiu a la dreta i seguirem tot passant per l’avantsala del Parc de La Mitjana. Heu vist mai un camp de tir amb arc? Doncs no badeu per que en aquest punt, farem mitja volta tot passant pel control de mitja cursa, i tornarem per on em vingut un centenar de metres, fins que girarem 90 graus a la dreta per agafar el carrer Corregidor Escofet, molt més conegut com La Rambla de Pardinyes. Només entrar, el quilòmetre 5 ens estarà esperant. En aquest tram final, podrem veure el conegut pavelló Barris Nord.

Km5: Recte com un tir, del quilòmetre cinc al sis fa una imperceptible pujada, i on acaba la rambla, caldrà girar 90 graus a l’esquerra, seguint la rotonda “del rellotge”, doncs hi ha un immens rellotge de sol. En Aquest quilòmetre seguim en un “falso llano” i podrem veure les obres de soterrament de la via.

Km6: seguint en lleugera pujada, un cop passem el pont del tren (obres i més obres) caldrà tombar per una forta corba bastant tancada a la dreta i agafar un carrer en que el ferm està en mal estat (tot i que diuen que ja no ho estarà pel dia 17). Seguirem recte fins anar a parar a la rotonda de la Plaça Europa on prendrem el Gran Passeig de Ronda (en altres temps era la Nacional II) i amunt que fa pujada!.

Km7: Seguint per Ronda, recte, recte, recte, fins arribar a un centre comercial, on girarem 90 graus de bon fer. Aquest quilòmetre també puja…un centenar de metres! Disfruteu d’una antiga carretera nacional sense cotxes!

Km8: Anant recorrent el carrer Joc de la Bola fins arribar a la cruïlla amb el carrer Ferran el Catòlic, on novament girarem 90 graus a l’esquerra, per encarar el tram final tot entrant al barri de La Mariola. Poc abans que vegem el quilòmetre nou, haurem fet un petit tobogan.

Km9: Farem una petita pujada, tot encarant el turó de Gardeny, i tot seguint el carrer, observarem al fons la pujada pròpiament al turó, deixant el carrer, i prenent el camí que ens durà a dalt al castell. Aquesta pujada son tres rampes, de menys a més. La primera s’encara bé, ja que hi ha una baixadeta prèvia que et deixa agafar força. Uns cent metres i corba molt tancada i de mal girar a la dreta, nova rampa forta d’uns cent metres més, i nova corba tancada a esquerres aquest cop, i última pendent forta abans de travessar la línia d’arribada. (Ah!!! m’en oblidava… uns trecents de desnivell…)

Km10: parada i fonda! 😉 :D

no se pas si això et serveix, ara bé, ho veureu tot molt millor el dia 17!!!