#4390

Crit
Membre

Bon dia,

Com diu el company, i com sempre, tot depèn…

Depèn de la intensitat amb què competeixis, també depèn del tipus de prova, per exemple: un 10 km a tope trenca molt més que una marató, almenys a mi. Depèn també de la recuperació de cadascú.

D’altra banda, no només desgasta la competició, sinó també la preparació. Quan descansem d’una marató, per què ho fem? Pel desgast de la cursa? Pels dos o tres mesos d’entrenament? Pel desgast ‘mental’?

La clau, entenc, davant de tantes dependències és tenir uns bons sensors. Tothom sap, altra cosa és que no ho vulgui escoltar, si necessita descans i es pot permetre més competició. Equilibri, com sempre, si el trenques…

Hache

Si fa poc que has començat, gaudeix de l’ambient. Pots fer unes quantes mitges, però no busquis patir massa. Quan comences en qualsevol esport, el cos necessita un temps d’acondicionament, i un temps pot ser un any, dos… En mica en mica, veuràs com els temps van caient.

Moltes vegades es comença i ràpidament es passa a plans d’entrenaments maratonians i històries i llavors et trenques i te’n canses de l’esport.

Tu roda, roda, i ja veuràs com el cos ja et demanarà algun canvi quan toqui.

Apa, jo ho veig així, companys que hi entenen de veritat t’ajudaran més que jo.

Salut