#6344

segarrenc
Participant

Salut companys,

Pels corredors de Ponent és una joia la proliferació de curses que s’està donant últimament, però com tot, haurem d’anar amb mesura per poder donar l’equilibri necessari a totes les iniciatives. Les que ja hi són, endavant i per molts anys, als que esteu estudiant crear-ne de noves, molta sort i empenta. Però no deixa d’haver-hi alguna petita preocupació, que arribem a saturar el calendari i ens posem pals a les rodes nosaltres mateixos.

M’explico, des del 6 de maig fins el 17 de juny hi ha 6 curses en 7 setmanes. D’aquestes Tàrrega, la marató per relleus del Sícoris i Almacelles ja hi eren; Solsona, Vilanova de Bellpuig i Templers són noves.
Què voleu que us digui? Ara ja hi són, i pel que mi respecta, a intentar participar en quantes més pugui millor. Jo tinc un calendari laboral que ho fa complicat, però com és una circumstància personal, la deixaré al marge. Tot i això també hi ha un percentatge de companys afectats per aquest tema. D’altra banda als que no tinguin aquest problema també se’ls pot arribar a fer difícil compaginar aquest tour de force de 7 setmanes, els propis plans de preparació de cadascú,i ara, de cara al dia llarg i bon temps (altres quotes temporals d’esbarjo -quan les parentes o parents volen fer una altra cosa-, compromisos familiars…).

Després de molts anys de córrer, m’identifico plenament amb els companys que se sentin amb la força i les ganes d’organitzar una cursa al seu poble, què més bonic? El calendari potser està atapaït, però futurs organitzadors hauran de tenir molt en compte l’època en que posar les properes curses, no vagi a ser que morim d’èxit com es sol dir i que no siguem prous per nodrir-les de la representació que mereixen.

A Lleida les proves solen disputar-se amb una participació d’entre 100/150 per baix i 250/300 per dalt la majoria, alguna pel damunt, alguna pel davall. Tenim uns recursos limitats -tot i que indubtablement creixents- tant en la faceta de participants com en la pressupostària, i depén de la filosofia que es vulgui donar a cada prova, correm el perill de fer-nos mal els uns als altres. És el que hem de mirar d’evitar de totes, totes.

Només és un reflexió, ningú més lliure que posar la cursa quan vulgui, faltaria més, però la data (amb el circuit) és una de les coses que pitjor van per canviar, i els balls d’un o altre acaben perjudicant molt les curses que s’hi veuen obligades a fer-ho. Força curses!!!!

Una abraçada a tots.