Presentació: 10 anys de Marxa, 3 circuits nous i un repte solidari

Com a novetat tots els participants tindran l’opció de pujar al punt emblemàtic de la marxa: El Tossal de Pedrós. Els participants podran descarregar-se una app i participar en un repte solidari.

Avui a la Universitat de Lleida s’ha presentat la desena edició de la Marxa popular del Segrià, prevista pel proper 8 d’abril i organitzada per Km0 Ponent amb el suport dels Castellers de Lleida i els ajuntaments d’Albatàrrec, Alfés, i Paeria. Han assistit a la presentació Jordi Carol en representació de Km0 Ponent, Llorenç Llaberia de Castellers, Isabel del Arco (Directora de la Càtedra Dots), Ramon Aiguadé (Adjunt al Vice-Rector de Campus), Paco Cerdà (Diputat del a Diputació de Lleida) i Rafael Peris (Tinent d’Alcaldia de la Paeria de Lleida).

La Marxa Popular del segrià és una activitat no competitiva i de ritme lliure, i per tant oberta tant a atletes com a caminants de totes les edats, que ofereix tres recorreguts de diferents distàncies  (14, 22 i 34 km) pensades per fer amb amics o familiars i que aproparan els participants a espais molt singulars del nostre territori com són l’horta de Lleida i la Timoneda d’Alfés. La marxa sortirà del Campus de la Universitat de Lleida, a Cappont i ja va reunir 2500 participants l’any passat.

Per celebrar els 10 anys, els organitzadors han renovat els tres recorreguts, i destaquen que, independent de la ruta que triïn, tots podran pujar al punt més emblemàtic de la marxa: el Tossal de Pedrós . El recorregut més curt és el Calàndria, i tindrà 14 km –tres més que l’any passat- però guanya espectacularitat. El recorregut mitjà, de nom Ganga, és el més freqüentat i tindrà 22 km, i acostarà els participants fins a la Timoneda d’Alfés. La ruta més llarga, de nom Xurra, tindrà 34 km i incorpora el component memòria històrica a la marxa perquè permetrà als participants entrar dins del Polvorí d’Alfés, a més de creuar espais tan singulars com el riu Set o el poble d’Alfés.

Cada 5-6 km els participants trobaran diferents avituallaments saludables, on no hi tenen cabuda, com en cada marxa del circuit Marxa.cat les begudes ensucrades. A l’arribada els esperaran els Castellers de Lleida i el Gremi de Forners de Lleida que oferirà coca de recapte als participants també amb opció vegana. L’obsequi de la marxa serà un pot de mel, també lligat al territori.

Avui també s’ha presentat un repte propi, amb caràcter solidari, els participants podran descarregar-se l’aplicació desenvolupada des de la Càtedra DOTS de la UdL que, amb el nom de O10k ( #Objectiu10000 ), vol combatre el sedentarisme amb reptes i premis. Els participants que s’instal·lin l’app i s’apuntin al repte acumularan passos. Si amb la suma de tots els passos s’assoleix l’objectiu proposat, hi haurà un premi en forma de material esportiu destinat a la Fundació Aspros. Som-hi doncs, entre tots sumem per aquest repte solidari!

Les inscripcions a la Marxa ja estan obertes, i es poden fer on-line des de la pàgina web de la marxa, www.km0.cat/marxa i també de forma presencial a les botigues Fotollum.

 

Els col·laboradors de la Marxa són: UdL i Càtedra Dots, Fundació Aspros, Associació Trenca, Ekke, Afrucat, Plusfresc, Fotollum i Gremi de Forners de Lleida.

 

Deixa una resposta

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies